xp sp3 format sonrası

guardbody

Özel Üye
Bilgisayarımdan verim alamayıp xp sp3 dvd ile fortmat attım.Format sonrasında web cam kullanılıyor fakat web cam üzerindeki dahili mikrofondan karşı tarafa sesim gitmiyordu(karşıdan ses ve görüntü alıyorum fakat benim sadece görüntüm gidiyor).web cam drıver tekrar yükledim ama sorun çözülmedi.birçok kişinin yaptığı gibi harici mikrofon aldım ve bugün taktım ama taktıktan sonra ekranda yeni bir aygıt bulunduğuna dair hiçbir ibare çıkmadı.sanırım yine çalışmıyor.sorun ne olabilir ve nasıl çözebiliriz bu konuda yardım almak istedim.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
guardbody, ses kartı varmı bilgisayarda? Eğer var ise onu çıkart ve birde öyle dene ;)
ses kartı yanılmıyorsam anakart ile bütünleşik(teknolojik olarak geriden geliyorum).ga-ep35c-ds3r yazıyor anakart kutusu üzerinde.
 
sp3 ten sanırım . denetim masasından ses ve konuşma aygıtlarına gidin. sistem ses ayarlarını yap/ses/ses kaydederken varsayılan aygıt bölümünü kontrol et.
varsayılan aygıt bölümünde realtek hd audıo autput yazıyor.
varsayılan aygıt bölümünde ise realtek hd audıo input yazıyor.
 
Onboard olan (Anakart ile tumlesik) olan ses kartlarinda bu olagan bisey,-bi benzeri ekran kartinda basima gelmisti- cunki servis packlerin hepsinin cikarilma amaclari buglari (hatalari) kapatmak, hacki daha fazla onlemek buna bagli olarak dll ve sistem dosyalari etkilenmekte simdi bi bilgisayarci mantigi uygulayarak basitten kolaya gitmek gerekiyor..

Oncelikle webcam-mikrofon 2 lisi tek bi donanim mi?
Bilgisayar mi yoksa laptop mu?
Laptopsa laptopun kasasinda mi yer almakta bu donanimlar?

Driverlariniz yuklu gorundugunden dolayi su islemleri deniyelim sirasiyla:

Programlar->Donatilar->Eglence-> Ses Ayari Denetimi

Secenekler menusunden Özelliklere girip ordaki mikrofona tik koyuyoruz. Mikrofonun ses ayarinin oldugu yerin assagisindai combo boxta sessizin isaretlenmemis olmasina dikkat ediyoruz..

Bu ayarlar tamamsa simdi
Programlar->Donatilar->Eglence->Ses Kaydedicisinde basit bi kayit yapmayi deniyelim..

Eger kayittan sonra sesimizi dinliyebiliyorsak sizde pek bi sorun yok demektir..

bu 2 islemden sonra duruma gore farkli yollar izliyebiliriz;


Bilgisayarinizin-Laptopunuzun anakart modelini tam olarak soyliyebilirseniz en azindan guncel driverlar warmi kontrol edebiliriz..

Weya bu genel bi sorun mu? Intel 945 GM onboard ozellikli ekran kartlarinda hp laptoplar sp3 yukledikleri anda bircok oyunu oyniyamamaktalar;intelin resmi formunda hala acik olan cozulememis en buyuk sorunlardan bitanesi!

sp2 ye geri dondu bircok kisi..İntelde urunun tanitim sayfasini soyle yapti

http://www.intel.com/support/graphics/intel945gm/sb/CS-021400.htm#a
 
sp3'lü windows xp kurulumu yapmadım sıfırdan fakat işyerimde sp3'ü sonradan pack şeklinde kurmuştum..şahsen sorun yaşamadım.. (4GB ram'in 3GB görünmemesi için kurmuştum)
 
tüm işlevleri denememe rağmen düzelmedi.sanırım bende sp2'ye dönüş yapacağım.
 
Ben Yaklaşık 5 aydır sp3 kullanıyorum,çok memnunum sorunun sp3'den kaynaklandığını sanmıyorum (tabi cd eğer korsan kopya değilse).Birde bilgisayarım-sağ tuş-özellikler-donanım-aygıt yöneticisi'ne girin ve simgelerin yanına bir bakın sarı renkli soru işareti bulunan bir simge varmı? eğer varsa o sembole ait bölümün driver'ında sorun vardır,yeniden yüklemelisiniz...
 
Aygıt yöneticisi içerisinde sistem aygıtları altında microsoft audio denetleyicisi olmalı,öncelikle bunu üzerinde sağ tıklayarak devre dışı bırakınız.sonra realtek sürücüsünü kurunuz.sisteminizi yeniden başlattıktan sonra microsoft audio denetleyicisi sürücüsünü siliniz.ses halen gelmiyorsa realtek sürücüsünü yeniden yükleyip restart yapınız.

Olmazsa eğer;
1) Başlat > Çalıştır
'a " dxdiag " yazıp, Tamam deyiniz.
2) Çıkan pencerede Evet'i tıklayınız.
3) Ses sekmesinde Donanım Ses Hızlandırma Düzeyi seviyesini tamamı ile kısınız.
 
Ben Yaklaşık 5 aydır sp3 kullanıyorum,çok memnunum sorunun sp3'den kaynaklandığını sanmıyorum (tabi cd eğer korsan kopya değilse).Birde bilgisayarım-sağ tuş-özellikler-donanım-aygıt yöneticisi'ne girin ve simgelerin yanına bir bakın sarı renkli soru işareti bulunan bir simge varmı? eğer varsa o sembole ait bölümün driver'ında sorun vardır,yeniden yüklemelisiniz...
sarı renk işaret hiçbirinde yok.herşey normal gözüküyor.anlayan birisi görse belkide gülüp 2 saniyede yapacak.
 
gigabyte 45nm işlemci desteği olanlan anakart sanırım bu anakart da ses kartı tümleşik. Web Cam modelini yazarsan ben internetten driveri indirim bi incelerim guardbody ;)
web cam cordrex marka.bende kurulum cd falan mevcut.hatta kurulum yaptıktan sonra silip birde internetten driver bulup yükledim yine aynı.msn'de görüntü gidiyor ama sesim gitmiyor.asıl problem şu anda taktığım harici mikrofonuda bilgisayar görmüyor.
 
web cam cordrex marka.bende kurulum cd falan mevcut.hatta kurulum yaptıktan sonra silip birde internetten driver bulup yükledim yine aynı.msn'de görüntü gidiyor ama sesim gitmiyor.asıl problem şu anda taktığım harici mikrofonuda bilgisayar görmüyor.

mikrofon sadece msnde olmuyorsa msndeki ayarları yapmak gerekir.
Eğer mikrofon normaldede çalışmıyorsa yani, başlat/programlar/donatılar/eğlence/ses kaydedicisindede ses kaydedemiyorsanız o zaman aşağıdakileri uygulamamız lazım.

ilk önce sp3 formatından sonra anakart cdsini yüklemişssinizdir. yükledikten sonra gigabytetın onboard ses kartının driverınıda yüklemelisiniz. gigabyte'ın onboard ses kartının modelide realtek dir.
eğer yüklemediyseniz şu linktekini pcnize kurun

http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_azalia.exe

harici mikrofonumuzu kasanın ön tarafındaki yerede takabiliriz ama bazen sorun yaratabiliyor bu ben size arkaya takınca yapmanız gerekenleri anlatıcam.eğer isterseniz öne takmak onu özelden anlatırım:.
harici mikrofonunuzu kasanın arka panelindeki hopörlerini taktığınız jakın yanındaki pembemsi yere takıyoruz.ondan sonra resimli anlatımdakileri uyguluyoruz.
Genelde harici mikrofon takarken yaşanan sorundur bu aşağıdakileri uyguladıktan sonra çözüleceğine düşünüyorum.
ilk önce başlat/Ayarlar/denetim masasına giriyoruz.





eğer bunları yaptıktan sonra genede mikrofondan ses kaydedip konuşamıyorsanız aşağıdaki gibi yapınız eğer xpnin dili türkçe ise mikrofonu sessize alınız.


 
Son düzenleme:
casparov xpsp3 yükledikten sonra acaba anakart cd'si içindeki ses drıverini yüklemem sorunu çözermi diye dün denemiştim fakat sp3 ile uyumsuz diye bir uyarı verdi.aynı dvd ile kardeşimin eski bilgisayraınada format attım ve bu aksiliklerin hiçbiri yaşanmadı.senin bahsettiğin gibi arka girişleride deneyip sorunu çözmeye çalışacağım.
 
casparov xpsp3 yükledikten sonra acaba anakart cd'si içindeki ses drıverini yüklemem sorunu çözermi diye dün denemiştim fakat sp3 ile uyumsuz diye bir uyarı verdi.aynı dvd ile kardeşimin eski bilgisayraınada format attım ve bu aksiliklerin hiçbiri yaşanmadı.senin bahsettiğin gibi arka girişleride deneyip sorunu çözmeye çalışacağım.

hocam eğer denetim masasında şu fotoğrafta gösterdiğim gibi realtekin fotoğrafı çıkıyorsa bilinki yüklenmiştir ama çıkmıyorsa belki cddeki driver sp3 uyumsuzdur onun için şu linktekini http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_azalia.exe yükleyip kurun.


ondan sonra önceki mesajımdaki dediklerimi yaparsanız sorununuz çözülecektir.
 
aklıma gelmişkenbu realtekin driverını dediklerimi uygulayarak da hala yükleyemiyorsanız bide şunuda deneyin. bilgisayara sağ tıklayıp /özellikler /donanım / aygıt yöneticisine geldikten sonra

Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio bulup sağ tıklayın ve devre dışı bırakın ondan sonra da kaldır'a basıp kaldırın. sonra realteki tekrar yüklemeye çalışın.
 
Back
Yukarı