Profesyonel sporcuların çoğu Weider kullanmıyor, öncelikle bunu söyleyeyim. Ben nereden biliyorum kısmına gelirsek, birçok profesyonel bb'cilerin röportajlarını okuyor, dinliyor ve aynı zamanda yabancı birçok kaliteli platformu takip ediyorum.
Aminoasit ürünü ile Mega Mass'ı kıyaslıyorsanız bu zaten sizin sorununuz.
Şekersiz gainer söyleyebilirim. Dymatize Super Mass Gainer, Optimum Serious Mass Gainer, Ultimate Rev. Muscle Juice, Cyto Mass Gainer. Bunlar 100% kompleks karbonhidrat ve kısa-orta-uzun salınımlı protein içeren çok kaliteli gainerler. Weider 7000 gibi 60%'ı toz şeker değil. 7kg Weider toz şekere 550tl vereceğime, 22kg Dymatize Mass Gainer alırım daha iyi. Şimdi gelip bana sakın 22kg Dymatize'nin daha az faydalı olacağını söyleme. İçerik açısından bile fark atıyor Dymatize, miktarı geçtim hadi senin için... Hadi diyelim Weider'in toz şekeri çok kaliteli, ki değil, bildiğin fruktoz ve dekstroz, gidip Vitargo alırım. Profesyonel atletlerin ilk tercihi olan bir basit şekerdir.
Creatine ürüne zaten şeker konur, daha doğrusu basit şeker. İnsülinin tetiklenmesi amaçlanır. Ancak saf creatine alma imkânın var senin zaten, gainer'e toz şeker konmaz. Bu kalitesizliğini gösterir ürünün. İnsülini meyve suyu ile bile tetikleyebilirsin.
Weider Kitlesi diye bir şey de yok bu BB dünyasında. Amatör, cahil, yönlendirilmeye müsait kesimler Weider almaya daha yatkındır. Ayrıca İktisadi açıdan da fiyatı yüksek yapmak bir politikadır. İnsanlarda bu ürün kaliteli imajını bilinçaltına itmeye çalışır.
Öve öve bitiremediğiniz o Premium Whey'in bahsettiğin o sözde çok kaliteli "içeriği" Optimum Gold Whey ile aynı. 20% izole, 80% konsantre wheyden oluşur. Tek farkı 150 gram glutamine içeriyor 2.3kg'luk ürün. Optimum Whey 150tl, 300gram glutamine 45tl. Ancan senin öve öve bitiremediğin Whey Premium 350tl. Onun yerine gider Creatine-BCAA-Optimum Whey-Glutamine alırım daha iyi.
Nitrofull'u öven olmadı zaten. Yerli ürünlerimizde zaten iş yok. Bu açıdan Hardline'yi de beğenmiyorum. Başlıklarda yazılarım mevcut, biraz okuyun lütfen, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Spor geçmişini bilemem ama ben 9 senedir bu sporla ilgileniyorum, dediklerime kulak asmanda fayda var. Fanatik bir şekilde Weider'i savunmanın sana yararı olmadığı gibi, kesene de zararı var.
Bir şeyleri savunacaksan eğer biraz tutarlı şeylerle gelmende fayda var. "WEIDER EN İYİSİ, KİTLESİ SÜPER, HERKES BUNU KULLANMAK İSTER" gibi faso fiso argümanlarla değil de, hakikaten inanabileceğim bir şeylerle gel ki, ben de sana inanayım. Ama işte burada sıkıntı var, gelemeyeceksin; zira ürünleri kalite açısından savunulacak kadar süper değil. Bir ara Premium Whey'i biri aminoasit profili olarak övmüştü, meğer adamlar 100gramlık ölçü değil de, 100 gram saf proteinin içeriğini koymuşlar. Çok zekiler ya, haliyle insan bir an karşılaştırınca yüksek buluyor değerleri. Halbuki hesapladım, Optimum Whey ile 99.9% aynıydı. Sen sadece geçmişte yazmış olduklarımı oku, doğru yolu bulacaksın ve cebinde fazladan kalan yüz liralar için bana çok teşekkür edeceksin. 2kg'lik karbonhidrat-protein karışımı ürünü 300-400tl gibi bir fiyata koymuşlar. Siz de ne güzel paşa paşa yağ sürüyorsunuz bu adamların ekmeğine, tebrik ederim.
Bazı ürünleri güzel olabilir, ona bir şey diyemem, ama emin ol diğer ürünlerden üstün hiçbir ürünü yok ve hiçbiri de parasını hak eden ürünler değil.
Ayrıca son olarak, Weider'in ürün yelpazesi de profesyonel sporcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde geniş değil. Hep standart ürünleri var.
Anlatmaadığım nokta bu sen sadece olayın içerik tarafına bakıyorsun. Senin dediğin şu olaya çıkıyor polyester ile pamuğu aynı kefeye koymak gibi bir şey. Benim dediğim olay içeriğin dışarısında içeriğinin kalitesidir. Yani %20 şu %30 bu %10 bundan %50 falan filan önemli ama kalitesi de önemli vurgulamak istediğim nokta şu.
Yani sadece sen akıllı değilsin bunlar pahalıya alsın ben ucuza alıyorum ki düşüncen hatadır. Mesela aynı örnek fotoğraf makinelerinden de verilebilir kimileri megapixel'i düşük olmasıan rağmen yüksek olan markaya göre çok daha net fotoğraflar çekmektedir burada bak içerik yok kalitesi söz konusu bunun gibi örnekle vurgulayım bide.
Profesyonel sporculara gelirsek şahsen bana Weider 500.000 $ veriyorsa, Muscletech gibi bir firma 3-5 Milyon $ veriyorsa Weider'i seçmem başlı başına hata olur. Peki bu Mr.Olympia sporcuları neden madem tek markaya sabit kalmıyorlar memnunsalar eğer ? Parayı kim verirse ona geçiyorlar. İş reklama bakıyor yani reklama ayrılan bütçe konuşur. Burada kimse birbirini kandırması çoğumuz parayı en çok veren hangi marka ise onun bize sponsor olmasını isteriz. Niye daha az para vereni tercih edelim ki ?
Benim demek istediğim şu Weider'in bu tip sporcular veya abartılı reklamlar ile göz boyamaya ihtiyacı yok.
İyi de ben muscletech creatine kullanıp bide weider'in gainer'ını niye kullanayım ki ? Başka markalı ürünler kullanmak bence yanlış olur aynı markanın ürünlerinden kombine yapmak daha mantıklıdır. Bu arada ben yazılarını takip etmiyorum ve antrenman sonrası şeker alımı da önemlidir haribo yendiğini biliriz, ama weider gibi gainer'ın varsa haribo yemene gerek kalmaz hem karb. hemde diğer ihtiyaçlarını karşılarsın.
Optimum markasını kullandım ortalama bir kalitesi var. Tekrar söylüyorum içeriğe aldanmayın bu kadar içeriğin önemli olduğu kadar kalitesi önemli.
Bak sana başka bir örnek daha vereyim. Rayban güneş gözlüğü ile sağda solda satılan 20 liralık güneş gözlüğü aynı mıdır ? Tabi ki aynı değildir. Kalite farkı vardır. Bunu demek istiyorum işte. Günümüz çağında çoğu başlayan kişi içeriğe bakıyor ama içeriğin kalitesini hiç araştırmıyor.
Unutmayalım olay sadece içerikte bitmiyor, içeriğin kalitesi de önemli. Son olarak Weider'in müşterisi olmasaydı ve sandığın kadar kötü ürünleri olsaydı hâlâ ayakta durmazdı. Weider hep olacak olmaya da devam edecek.
Muscletech'in reklamlarına örnek verelim, Eşsiz ve yağsız kas kütlesi, muazzam hacim vb. şişirilme reklamları ile doludur. Bunun gibi bir çok marka. Günümüz yeni sporcuların dikkatini çeker ve zaten bb.com'u açtığında hep bsn ve muscletech gibi markaları görürsün zaten insan direk gözü bunlara takılıyor neden çünkü ana sayfada şu düşünceye kapılıyor herkes bunu kullanıyor demek ki işe yarıyor. Bunu Weider markasını denemeyenler düşünür hatta orada puan verenlerin çoğu weider'i denememiştir bile.
Ayrıca şunu da söyleyeyim madem Weider kötü neden Premium Whey yok satıyor ? İlk Weider'in ürünleri tükeniyor stoklarda ve bu kadar yüksek fiyatına rağmen çabucak stokları bitiyor ? Alıcısı var demek ki illa sağ da solda böyle forumlarda Weider kullanıcısı olmak zorunda mı ki ? Hayır değil. Dediğim gibi Weider reklama para vermez çünkü reklama ihtiyacı yoktur. Bütçesi yeten sporcular Weider'i bırakmaz ve bütçe sorun olmadığı sürece bu markadan vazgeçmezler. Hem Weider'in amino liquid mega forte ürününden daha iyi bir amino asit tanımam evet 240 lira 20 günde bitiyor ama performansı nasıl etkisi nasıl ona bakalım birde.
Şimdi Türkiye'de 20 günde 240 lira sadece amino asite para verecek insan sayısı çok azdır. Diğer ülkelerde de buna benzer durum var ama onların çoğu reklamlara aldanıyor.
Not: Serdar bir ara Weider'in yüzüydü, sonra Hardline markasına geçti. Sebebi ise para parayı kim verirse o ürüne geçerler. Şimdi Hardline markasına sen kötü dedin Serdar AKTOLGA kötü bir sporcu mu ? O zaman o beğenmediğin Hardline markasına niye geçti ? İş tamamen reklamda Hardline markasını zaten biliyoruz üstüne tanıdığımız Serdar AKTOLGA girince ee ne oluyor demek ki bu Hardline iyi bir marka diye düşünüyoruz ve onun ürünlerini kullanıyoruz. Günümüzde Jay Cutler vb. sporcular hangi ürünleri kullanıyorsa çoğunluk onu kullanıyor neden çünkü iyi ürün olduğu fikrine kapılıyor insan, ama sporcu parayı seçiyor ürünü değil.