üstadım ben bu sitede daha yeniyim,sende takdir edersinki daha önce başkası tarafından söylendimi diye, her söyleyeceğimiz cümle için forumda bir araştırma yaparsak bu işin içinden çıkamayız,
aslında anlatmak istediğim birazda samimiyet ile ilgili bir şeydi,malum forumun amacıda biraz budur diye düşündüm,yani hepimiz aynı ilgi alanı için burada görüşlerimizi ve bilmediklerimizi tartışıyoruz,elbetteki hepimizin bilgi bakımından eksik yada yanıldığımız taraflarımız olabilecektir ama arkadaşlıklarımızdada böyle değilmiyiz,
ben biraz bu noktadan girmeye çalıştım konuya yani forum sayfalarını yakın arkadaşlarımızla günü paylaştığımız bir modda paylaşmaktan bahsetmeye çalışmıştım,
tabiki akıl yaşta değil baştadır,ben 38 yaşındayım ve bu spor oldum olası hep birinci ilgi alanım olmuştur,az çok okumuşluğum ve duymuşluğum dinlemişliğim vardır,teknik olarak bir ürün(her ne olursa olsun)bir işleme tabi tutulup dönüştürülüyorsa(şeker pancarı gibi),bir saklama kabında uzun süre dayanıklılık şeklinde izole ediliyorsa (konserve gibi)kimyasal bir süreçten geçmiş demektir,
bu anlamda tabiki kola dediğimiz içeceğe de aynı gözle bakabiliriz,yıllardır kulaktan dolma bilgilerle bile zaralı maddeler içerdiğini biliyoruz,
amino asit ilaç değildir ama şişelenip paketlenme aşamasında oda bir şekilde kimyasal süreç yaşıyor,tüm supplementler gibi,bir çok üstat ve hocamdan duyduklarımda amino asit türü ürünlerin aralar verilerek kullanılması şeklinde idi...
yıllardır sporcu veya beslenme,zayıflama ürünleri için 'tamamen doğal' veya 'bitkisel' gibi sözcükler duyarız,bunun 'kocaman bir yalan 'olduğunu defalarca tartışmışlığım vardır,içerik doğallardan seçilmiş ama süreç doğal işleyemez,çünkü paketllenmiş,
doğal demek dalından demek,desem bile artık hormonlar yüzünden buna bile şüphe ile bakar olduk,
Her ne kadar paranoid bir yaklaşım gibi gözüksede, söylemek istediğim nokta bu idi,uzun süreli kullanımlarda günlük hayatta yediğimiz içtiğmiz bir çok ürün zaman içerisinde vücüdumuzda bazı sorunlar yaratabiliyor,
sizlerle yarenlik babında bunları paylaşmış oldum,saygılarımla
Genişletmek için tıkla...