Wawa İri Parçalı Ton Balığı(A101 Ürünü)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oqi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1porsiyon(55gr) gunluk degerleri demis %43 u protein yani 21.4 en alttada bu urun iki porsiyondur diyor
Anladım şimdi :) evet öyle yazıyor.. normalde kişi başı 80 gr diye geçiyor.. sen onu dikkate alma.. ayrıca 1 ögünde 25 gr protein almak ideal..
 
25-30gram arasi aliyorum bende proteini 1 ogunde. Ama demek istediginizi anlamadim .s
senin antreman günün bugün galiba :)) neyi anlamadın arkadaş :) ton balık gramajı olarak kişi başı 80gr lık konserveler var.. o nedenle 160gr lık kutuda 2 porsiyonluktur yazıyor.. 160grlık kutuda 21.4 gr protein var.. sen o yazıya takılma!! 160gr lık kutuyu 1 ögünde ye dedim.. daha nasıl açıklanabilir..
 
senin antreman günün bugün galiba :)) neyi anlamadın arkadaş :) ton balık gramajı olarak kişi başı 80gr lık konserveler var.. o nedenle 160gr lık kutuda 2 porsiyonluktur yazıyor.. 160grlık kutuda 21.4 gr protein var.. sen o yazıya takılma!! 160gr lık kutuyu 1 ögünde ye dedim.. daha nasıl açıklanabilir..
Fena hastayimda 3gundur idman yapamiyorum, bugun kan pompalayayim diye gittim salona, hocam guzel bir dille eve postaladi :) mazur gor. Anladim bu sefer : ))
 
bizim migros'ta 6 Lira.
İyi yine şanslısın :)
https://www.bodyforumtr.com/members/airoud.89304/
kardeşim üzerinde bu ürün 2 porsiyonluktur yazıyor evet.
160gr'lık bir konserveyi süzünce 104gr ton balığı kalıyor ve 100gr'mında 21gr protein var.
Sen bu 100gramı 50g - 50g iki porsiyon olarak ayırırsan, 1 porsiyonda 10gr protein almış olursun.
Sana tavsiyem direk 100gr'ımı ye gitsin.
Benim ordan kastettigim 1pors. 21gr var ve o urun 2 porsiyonluksa 2ye bolelim demek istemistim ama yanilmisim :)
 
Eger yagli ton baligi yemek istemiyorsaniz migrosta marka yagsiz light ton baligini tavsiye ederim. Boylece yikayip sıkmak zorunda kalmazsiniz. Ayrica suzdukten sonra kalan yagla gunluk yag ihtiyacinizi karsilayabilirsiniz. Ben tuzsuz yagsiz makarna ile tuketiyorum.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Haftada iki gunden fazla yemeyin diyorlar...
Ton balıgı haftada 2 kez mi yenmeli ? İlk defa duydum. Nedeni nedir acaba ?
1) firma ne derse desin.. Civa var balıklarda.. Civa da zehir..
2) yüksek sodyum var.. Hem vücudda su tutma etkisi hem de tansiyon nedeniyle Balık a fazla yüklenilmesi tavsiye ediliyor.. Başka sebepler de vardır belki.. En genelleri bunlar.
haklısınız, içinde civa var zararlı ama mecbur alıyoruz. Malum bu spor maddi yönden çok zorluyor.
Çok ilginç ilk defa duydum :( bilgilendirme için teşekkürler.
Dostum civa oranı yüksek olduğu için zehirlenme olasılığı var diye söyledim. Uzmanlar böyle diyor tabi sen istediğin kadar yersin belki sorun çıkmaz ama tavsiye bu şekilde...


Civa Meseli!
Ton konserveleri "Orkinos"dan yapılır ve Uskumru familyasının bir üyesidir. Çok değerli bir balıktır ve asıl yaşam alanları okyanuslar'dır. (Pasifik, Hint, Atlantik). Bazı üreticiler ambalajın üzerine "tuna" yazarlar, tuna demek Orkinos demektir. Dardanel, Superfresh, Pınar gibi tanınmış markalar (Migros Dardanel'e yaptırır) bu balıkları "Dolphin Safe" sertifikasına sahip büyük av firmalarından temin ederler. Temin edilen bu balıklar yurtiçine girerken civa gibi ağır metaller içeriyor mu diye de ayrıca "Sağlık Bakanlığı" tarafından da denetlenirler. Civa çıkan balıklar (Orkinos'da da çıkar) ton üretiminde kesinlikle kullanılmaz ve fabrikalara alınmaz. Sadece civa değil bir çok ağır metal var, bunlara karşı da test edilirler.

Ayçiçek yağı Meseli!
Normal ton balıkları konserve yapılırken bildiğimiz basit ayçiçek yağı kullanılır ve bu bir sorundur. Özellikle kilo ve kalp problemi olanlar için... O açıdan light (suda) olan konserveleri tercih etmenizi öneririm. Ayçiçek yağlı konserveleri her ne kadar süzseniz veya yıkasanız da et bir defa o yağa doyacaktır ve ayçiçek yağının asidik yapısı maalesef ton'un leziz tadında bazı değişikliklere neden olacaktır! Peki neden ayçiçek yağı kullanılıyor? Çünkü en ucuz alternatif! Ve bir diğer önemli nokta ayçiçek yağı Omega-6'dır, Balık ise Omega-3'tür ancak Omega-6, daha yararlı olan Omega-3'e baskın çıkar. Bizim için önemli olan Omega-3'tür.

Bu arada hem ayçiçek yağlı olsun hem de suda (light) olsun her iki konserve çeşidinde de tuz (sodyum) oranının çok yüksek olduğunu bilmelisiniz. Bu tuz oranı konservelere katılmadan kapaklarının kapatılması mümkün değil ancak başka yediğimiz-içtiğimiz şeylerden de tuz aldığımız için günlük tuz limitleri rahatlıkla aşılabilir.

Sadece Civa'mı?
Hayır! Civa'dan başka balığın derisinde ikinci bir toksik madde dioxin vardır! Evde balık yapacak olanlar pişirmeden önce derisini soyarak dioxin'den kurtulabilirler. (Derisini yemeyin!)

Peki konserve Sağlıklı mı?
En kritik soru budur! Konserve yüksek ısıda pişirilen ve daha sonra yağ/tuz işlemine maruz bırakılan bir et ürüdür. A vitamininin %97'si, B1 vitamininin % 97’si, B 6 vitamininin % 59’u kaybolur! Ağız tadınıza uygunsa yağsız ton balıklarını tercih edin. En azından Omega-6'dan kurtulursunuz!

Sağlıcakla kalın.

Kaynaklar :
Orkinos
Dr.Murat KINIKOĞLU (Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı)
.
.
 
Son düzenleme:
Civa Meseli!
Ton konserveleri "Orkinos"dan yapılır ve Uskumru familyasının bir üyesidir. Çok değerli bir balıktır ve asıl yaşam alanları okyanuslar'dır. (Pasifik, Hint, Atlantik). Bazı üreticiler ambalajın üzerine "tuna" yazarlar, tuna demek Orkinos demektir. Dardanel, Superfresh, Pınar gibi tanınmış markalar (Migros Dardanel'e yaptırır) bu balıkları "Dolphin Safe" sertifikasına sahip büyük av firmalarından temin ederler. Temin edilen bu balıklar yurtiçine girerken civa gibi ağır metaller içeriyor mu diye de ayrıca "Sağlık Bakanlığı" tarafından da denetlenirler. Civa çıkan balıklar (Orkinos'da da çıkar) ton üretiminde kesinlikle kullanılmaz ve fabrikalara alınmaz. Sadece civa değil bir çok ağır metal var, bunlara karşı da test edilirler.

Ayçiçek yağı Meseli!
Normal ton balıkları konserve yapılırken bildiğimiz basit ayçiçek yağı kullanılır ve bu bir sorundur. Özellikle kilo ve kalp problemi olanlar için... O açıdan light (suda) olan konserveleri tercih etmenizi öneririm. Ayçiçek yağlı konserveleri her ne kadar süzseniz veya yıkasanız da et bir defa o yağa doyacaktır ve ayçiçek yağının asidik yapısı maalesef ton'un leziz tadında bazı değişikliklere neden olacaktır! Peki neden ayçiçek yağı kullanılıyor? Çünkü en ucuz alternatif! Ve bir diğer önemli nokta ayçiçek yağı Omega-6'dır, Balık ise Omega-3'tür ancak Omega-6, daha yararlı olan Omega-3'e baskın çıkar. Bizim için önemli olan Omega-3'tür.

Bu arada hem ayçiçek yağlı olsun hem de suda (light) olsun her iki konserve çeşidinde de tuz (sodyum) oranının çok yüksek olduğunu bilmelisiniz. Bu tuz oranı konservelere katılmadan kapaklarının kapatılması mümkün değil ancak başka yediğimiz-içtiğimiz şeylerden de tuz aldığımız için günlük tuz limitleri rahatlıkla aşılabilir.

Sadece Civa'mı?
Hayır! Civa'dan başka balığın derisinde ikinci bir toksik madde dioxin vardır! Evde balık yapacak olanlar pişirmeden önce derisini soyarak dioxin'den kurtulabilirler. (Derisini yemeyin!)

Peki konserve Sağlıklı mı?
En kritik soru budur! Konserve yüksek ısıda pişirilen ve daha sonra yağ/tuz işlemine maruz bırakılan bir et ürüdür. A vitamininin %97'si, B1 vitamininin % 97’si, B 6 vitamininin % 59’u kaybolur! Ağız tadınıza uygunsa yağsız ton balıklarını tercih edin. En azından Omega-6'dan kurtulursunuz!

Sağlıcakla kalın.

Kaynaklar :
Orkinos
Dr.Murat KINIKOĞLU (Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı)
.
.


Bu araştırmaya göre ton balığını sadece protein için yiyoruz. Üzüldüm.Civa meselesi benimde aklıma takılıyordu.bu sebeple sardalya konserve denedim ama cok cok yaglı geldi ve tadı da kötüydü. Birde uskumru deniycem.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Civa Meseli!
Ton konserveleri "Orkinos"dan yapılır ve Uskumru familyasının bir üyesidir. Çok değerli bir balıktır ve asıl yaşam alanları okyanuslar'dır. (Pasifik, Hint, Atlantik). Bazı üreticiler ambalajın üzerine "tuna" yazarlar, tuna demek Orkinos demektir. Dardanel, Superfresh, Pınar gibi tanınmış markalar (Migros Dardanel'e yaptırır) bu balıkları "Dolphin Safe" sertifikasına sahip büyük av firmalarından temin ederler. Temin edilen bu balıklar yurtiçine girerken civa gibi ağır metaller içeriyor mu diye de ayrıca "Sağlık Bakanlığı" tarafından da denetlenirler. Civa çıkan balıklar (Orkinos'da da çıkar) ton üretiminde kesinlikle kullanılmaz ve fabrikalara alınmaz. Sadece civa değil bir çok ağır metal var, bunlara karşı da test edilirler.

Ayçiçek yağı Meseli!
Normal ton balıkları konserve yapılırken bildiğimiz basit ayçiçek yağı kullanılır ve bu bir sorundur. Özellikle kilo ve kalp problemi olanlar için... O açıdan light (suda) olan konserveleri tercih etmenizi öneririm. Ayçiçek yağlı konserveleri her ne kadar süzseniz veya yıkasanız da et bir defa o yağa doyacaktır ve ayçiçek yağının asidik yapısı maalesef ton'un leziz tadında bazı değişikliklere neden olacaktır! Peki neden ayçiçek yağı kullanılıyor? Çünkü en ucuz alternatif! Ve bir diğer önemli nokta ayçiçek yağı Omega-6'dır, Balık ise Omega-3'tür ancak Omega-6, daha yararlı olan Omega-3'e baskın çıkar. Bizim için önemli olan Omega-3'tür.

Bu arada hem ayçiçek yağlı olsun hem de suda (light) olsun her iki konserve çeşidinde de tuz (sodyum) oranının çok yüksek olduğunu bilmelisiniz. Bu tuz oranı konservelere katılmadan kapaklarının kapatılması mümkün değil ancak başka yediğimiz-içtiğimiz şeylerden de tuz aldığımız için günlük tuz limitleri rahatlıkla aşılabilir.

Sadece Civa'mı?
Hayır! Civa'dan başka balığın derisinde ikinci bir toksik madde dioxin vardır! Evde balık yapacak olanlar pişirmeden önce derisini soyarak dioxin'den kurtulabilirler. (Derisini yemeyin!)

Peki konserve Sağlıklı mı?
En kritik soru budur! Konserve yüksek ısıda pişirilen ve daha sonra yağ/tuz işlemine maruz bırakılan bir et ürüdür. A vitamininin %97'si, B1 vitamininin % 97’si, B 6 vitamininin % 59’u kaybolur! Ağız tadınıza uygunsa yağsız ton balıklarını tercih edin. En azından Omega-6'dan kurtulursunuz!

Sağlıcakla kalın.

Kaynaklar :
Orkinos
Dr.Murat KINIKOĞLU (Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı)
.
.
Paylaşım için saol.. 301 insanın göz göre göre ölüme itildiği bir ülkede.. Sağlık bakanlığı test yapıyor da.. Vs vs.. Hikaye bunlar.. birinin menfaatine dokunmadıktan sonra bu ülkede hiçbirşey denetlenmez ve de ifşa edilmez..


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Paylaşım için saol.. 301 insanın göz göre göre ölüme itildiği bir ülkede.. Sağlık bakanlığı test yapıyor da.. Vs vs.. Hikaye bunlar.. birinin menfaatine dokunmadıktan sonra bu ülkede hiçbirşey denetlenmez ve de ifşa edilmez..


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi


Çok doğru söylüyorsun.yurt disindaki butun civali baliklari ulkemize sokuyorlardir.bir iki temiz örnekle butun sevkiyat geciyordur. Hersey rüsvetle oluyor baksana.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Çok doğru söylüyorsun.yurt disindaki butun civali baliklari ulkemize sokuyorlardir.bir iki temiz örnekle butun sevkiyat geciyordur. Hersey rüsvetle oluyor baksana.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
İngilterede deli dana hastası hayvanların itlafını türk iş adamı kazanmıştı.. geçen yıl ilaç ve zehir kalıntısı nedeniyle rusya ve almanya ya ithali yapılamayan sebzeler için tv ye çıkıp utanmadan "olay siyasidir, bu malları iç piyasaya sunup, halkımızın hizmetine sunacaz" denilen ülkede iyimser olmak saflıktır.. gördük çalışma bakanlığının Soma açıklamasını "ruhsatı enerji bakanlığı veriyor, biz sadece denetlemekle görevliyiz" dedi çıktı adam.. utanmadan da 20 defa denetledik en ufak kusur yok dedi mi? Dedi.. Liste daha çok uzar.. herkes kendine neden 12 yıldır hiç fabrika tarla fırın imalathane baskını olmuyor diye sormalıdır.. eskiden tvlerde her hafta ne rezillikler basılırdı.. ne hikmetse artık yok..


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Bu kadar karamsar olmayalım demek isterdim ama dilim varmıyor, sadece Türkiye değil İngiltere'de bile gıda alanında ne skandallar ortaya çıkmak da...

Soma olayı herşeyin tuzu biberi oldu. O kadar insanımızın ihmal sonucu ölmesi yönetime olan güveni hepten sarstı. Kendi açımdan zaten yoktu!

Sonuç olarak hiç tüketmemek de doğru değil, aşırı tüketmemek daha yerinde olur.
Şahsen ben en son ne zaman yediğimi bile hatırlamıyorum, balıkla yıldızım hiç barışmadı.

Ama ciddi bir besin kaynağıdır ve tüketilmesi gerekmektedir. Çok fazla tüketilmemesi ve özellikle hamilelerin, hamilelik ve emzirme dönemleri boyunca tüketmemesi daha yerinde olur.
.
.
 
alaettin marka ton balığında hem zeytinyağlı hemde tuzsuz olanını bulmak mümkün.telefon açıp istediğiniz kadar sipariş verebilirsiniz.
 
8 10gr yağı olan ton balığı konservesini suyla iyice süzünce.. acaba ne kadar yağı kalıyordur..??
 
Back
Yukarı