Vital Buğday Gluteni Besin Değerleri - (%75 protein içerikli)

BeachBoy

Üye
buday2.jpg


Gluten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da glüten içerirler.

Vital buğday gluteni genel olarak % 75-82 protein oranına sahiptir. Eklendiği ürünlerin besin değerini arttırırken, fonksiyonel protein oranını da arttırmaktadır.

Buğday Gluteninin Biyolojik değeri: 64 'tür. Soyanın (74) biyolojik değerine yakındır.

Yoğurt veya yumurta ile belirli oranlarda kombine edildiğinde aminoasit değerlerinin artmasıyla glutenin biyolojik değeri 100'ün üzerine çıkmaktadır.

Essential Aminoacid Profili: 25 gr Gluten için;

L-Leucine......... 1502 mg
L-Isoleucine ..... 690 mg
L-Valine ........... 742 mg
L-Lysine ........... 342 mg
L-Threonine .... . 506 mg
L-Methionine ..... 276 mg
L-Phenylalanine . 1112 mg
L-Tryptophan .. . 384 mg

Diğer Aminoacidler:

L-Arginine ......... 620 mg
L-Aspartic Acid ... 700 mg
L-Cystine ............554 mg
L-Alanine ... ........530 mg
L-Glutamic Acid . 6460 mg
L-Glycine ........... 808 mg
L-Histidine ......... 398 mg
L-Proline ............ 2720 mg
L-Serine ......... ..1028 mg
L-Tyrosine........... 628 mg

Not: Çölyak hastalığı bulunanlar bu proteini tüketmesi sakıncalıdır..
 

Eklentiler

  • 1.jpg
    1.jpg
    39,7 KB · Görüntüleme: 1.040
  • 2.jpg
    2.jpg
    33,2 KB · Görüntüleme: 1.439
cankuş bu supplement değil dimi? eminsin yani? :D değilse alırım ben bunu. 75 gr protein manyak bir sayı...
 
yalnız nedir bu toz mu baharatmı nasıl tüketilir :))


Arkadaşım buğdaydan baharat mı olur :) . Ürünün şekli bir nevi un gibidir. Direkt olarak su veya sütle tüketilebilir. Krep , ev yapımı ekmek , kurabiye , muhallebi , kek vs. gibi yiyeceklere de ilave edilebilir.
 
soya , bezelye , mercimek gibi besinler östrojen içeriyor. Acaba bu üründe de östrojen problemi varmdır..


Soya da fitoöstrojenlerin olduğu doğrudur özellikle soya ununda fitoöstrojen oranı oldukça yüksektir. Fakat bezelye ve mercimekte bu oran dikkate alınıcak oranda değildir. Bu üründe de fitoöstrojen sorunu yoktur istediğin oranda kullanabilirsin.
 
Arkadaşım buğdaydan baharat mı olur :) . Ürünün şekli bir nevi un gibidir. Direkt olarak su veya sütle tüketilebilir. Krep , ev yapımı ekmek , kurabiye , muhallebi , kek vs. gibi yiyeceklere de ilave edilebilir.

beachboy akşam akşam beni güldürdün.Allah ta seni güldürsün :)
 
"Yoğurt veya yumurta ile belirli oranlarda kombine edildiğinde aminoasit değerlerinin artmasıyla glutenin biyolojik değeri 100'ün üzerine çıkmaktadır."
Yoğurt ve yumurta denmiş fakat oluşturulabilecek başka kombinasyonlardan ve gramajdan bahsedilmemiş. Ne tür bir kombinasyonla maximum sonuç alınabbilir ? Protein kaynağı olarak bu gıdayı tercih eden varsa ne kadar süre, ne şekilde kullandığını ve verim alıp alamadığını belirtebilir mi ? Birde buğday ürünü olan gluteni çiğ olarak mı tüketmeliyiz nede olsa gıda sektöründe ham madde olarak kullanılan bu ürünle pişirilen gıdalar üretiliyor. Bilgili bir arkadaşımız aydınlatır ve tecrübelerini paylaşırsa çok yerinde olur.
 
Bu alanda tecrübe ve bilgisini paylaşabilecek hiçbir arkadaşımız yokmu ? Bir hafta olmuş gördüğüm kadarıyla ilgilenen kimse yok. Halbuki protein oranına bakılırsa çok değerli ve ekonomik bir kaynak...
 
Bunu yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Önceleri yağsız yoğurt ile beraber kullanıyordum fakat hazılaması biraz zahmetli, sonra yağsız süt ile kullanmaya başladım ama yoğurt ile verdiği faydayı vermiyor sanki. Kullanmaya başladığımda 65 Kg dım şimdi 81 Kg gözle görülür kas artışı var ama beslenmeme çok dikkat edemediğim için göbek bölgesinde de artış oldu. Bu paraya ancak bu kadar olur protein tozlarına param yetmez diyorsanız bunu kullanın derim. Bir eksisi daha var o da tadı, birde bu süre içinde 30 kg yakın kullanmışımdır.
 
iyide bu nasıl bir protein yani normal tavuk yediğimizde kazandığımız protein gibi mi yoksa fasulyedeki protein gibi mi bitkisel mi yani
 
arkadaşlar bunu hala kullanan varmı? ben antreman sonrası kullanmayı düşünüyorum . ne kadar almak gerek ne zaman almak gerek bilgildendirecek birisi varmı.
 
bu konu gerçekten merak konusu hortlatıyorum ama buğday gluteni diye aratıldığında herkes faydalansın diye burayı hortlattım bilenler yazarsa çok iyi olur.
çölyak alerjisi kimde ortaya çıkar çıkmaz bilemeyiz ama 50 gram gibi bir alım düşünüyorum. 50-100 gram arası alan, kullanan var mı düşünceleri nelerdir?

50 gramında 37 gram protein var.
 
Back
Yukarı