BeachBoy
Üye

Gluten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da glüten içerirler.
Vital buğday gluteni genel olarak % 75-82 protein oranına sahiptir. Eklendiği ürünlerin besin değerini arttırırken, fonksiyonel protein oranını da arttırmaktadır.
Buğday Gluteninin Biyolojik değeri: 64 'tür. Soyanın (74) biyolojik değerine yakındır.
Yoğurt veya yumurta ile belirli oranlarda kombine edildiğinde aminoasit değerlerinin artmasıyla glutenin biyolojik değeri 100'ün üzerine çıkmaktadır.
Essential Aminoacid Profili: 25 gr Gluten için;
L-Leucine......... 1502 mg
L-Isoleucine ..... 690 mg
L-Valine ........... 742 mg
L-Lysine ........... 342 mg
L-Threonine .... . 506 mg
L-Methionine ..... 276 mg
L-Phenylalanine . 1112 mg
L-Tryptophan .. . 384 mg
Diğer Aminoacidler:
L-Arginine ......... 620 mg
L-Aspartic Acid ... 700 mg
L-Cystine ............554 mg
L-Alanine ... ........530 mg
L-Glutamic Acid . 6460 mg
L-Glycine ........... 808 mg
L-Histidine ......... 398 mg
L-Proline ............ 2720 mg
L-Serine ......... ..1028 mg
L-Tyrosine........... 628 mg
Not: Çölyak hastalığı bulunanlar bu proteini tüketmesi sakıncalıdır..