Slm arkadaslar ben bahsi geçen verem kişiyim...hepinize ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim...öncelikle su doktor işine bi açıklık getirelim...bende verem in 3.ü aşaması baslatıkdan sonra ben tam 3 ay ne doktora gıttım ne başka bişi yaptım halbukı 3.aşamadan 2 hafta sonra zorakı mecbur gıdıyorsun, yada gidecek halin olmuyor. ama ben vucut kırgınlıgı, aşırı terleme yüksek ateşle tam 3 ay ayakta nomal hayatımı yaşadım. bu yaşıma kadar bulundugum spor dallarında, yaptıgım aktivetelerde hep farklı oldum...zor hastalandım, zor yoruldum, ayagı kırıldı dendıgınde ben kalkıp devam ettim vs. vs yanı benden için hep bünyemin ne kadar güçlü oldugundan bahsedildi...ama geç kalışımdan ve aşırı sigara içmem den ötürü pekte tamam iyileşirsin denmiyordu benden için. minyon tipliyim yapı itibariyle zaten kilo alamıyorum. üstüne bide 12 kilo birden verince, nefes bile bile alamıyordum batıyordu...48 kiloya düstüm 60 kilodan... tedavinin ilk 1 ayı cok vasat geçti en aşşa 3 kılo almam gerekırken ben 48 deydım hala ve iştah sorunum vardı, yemek yiyemıyordum... saolsun arkadasım denk geldi ve durumu bana anlattı... bende doktora biraz olsun kelime oyunu yaparak anlattım...doktorlar normal şartlar altında bıle tavsiye etmezken, yada saglıklı bulmazken veremden bitap düşmüş birine tamam yavrum al kullan demez heralde... ben böyle bi çare buldum ve istiyorum sen ne düşünüyorsun dedım ona... o da dediki biz seni 60 kilo olarak goruyoruz ve gunde 13 hap attırıyoruz, şu ana kadar böbreklerının isyan etmemesi büyük şans... sen değil hormon hap ı agrı kesici bile atmayakcaksın dedi bana... bende benım ıstahımın acılacıgını, heyecanlandıgımı, moralman duzelecegımı, hap olmadıgını, iğne oldugunu, bana iyi geliceğini türlü türlü şeyşer anlattm... biraz burun kıvırarak yapmasanda olur dıyerek zorakı bı onay aldım... o da primobalan ı duyunca fazla bi tepki vermedi...testo yu ben kendım ekledım... Sonuca gelınce
1 ayda 3 kilo bıle alamamıstım ya,
ondan sonrakı 1 ayda 200 prımo 300 testo ile tam 12 kilo birden aldım
aksam yemegınde ceyrek ekmek yıyemeyen ben, bi somunu yıyıp gece kalkıp baklava türü şeyler yiyorum....durup dururken karnım acıkıyor. benım sureklı atıstırmam, kilo almam hem benı hem doktorumu bı haylı mutlu edıyor... verem olan bı adam verem ılletınden kurtuluncaya kadar dogru durust yemek yıyemezken, kilo alamazken bendeki aşırı istah ve kılo kazancı benım tedavimi hızlandırdı...+ olarak piskolojik olarak kendımı verem kabul etmemem, moralman üst seviye de olmam 2 ayda benı sabahın 8 inde 13 antibiyotık atmaktan kurtarıp 3 e dusurdu...bunun acıklaması cok basıt sigara içmeyip genç yaslarda olan bı verem hastasında da aynı sey oluyor. 2. ayın sonunda 3 hap a dusurulup, ince temızlık denen tedavi sürecine giriliyor...ben gunde 1,5 paket sıgarayla, 3 ay geç kalınmıs bı verem le kullandıgım o ılaclar sayesınde normal bı verem hastası gıbı o 2.ayın sonuna yetıstım normal sartlar altında cok zordu... ben bu ılaclar iyi bişi demiyorum. hayatımı kurtardı da dıyemem ama ben kendı neznımde baska da bı care gormuyordum. bir risk aldım aldıktan sonra da sureklı testlerı yaptırdım...aylık kontorl yerıne haftada 1 yaptırdım ama su an bı sorunum yok ve gayet ıyıyım... teşekkürler iyi geceler...