PapillonWv
Üye
Arkadaşlar yaşım 20 inşallah önümüzdeki hafta Fitness e başlıyorum ama sormak istediğim şeyler var. Boyum 165 kilo 70 şu an daha önce birkaç ay Karate ve bi o kadar da Boks yaptım. Formda olduğum zamanlar 25 barfix 100 Şınav çekiyordum bir ara tek elle çekmeye de başlamıştım ama 2 yıl kadardır sporla aram yok sayılır. Araştırırken "Vücut tipi " diye bir şey olduğunu öğrendim. Çocukken cılız bir şeydim ama liseden beri baya kalıplı duruyorum. Ufak tefek biri olmama rağmen görünüşümün aksine baya kuvvetliyimdir. 15 yaşında 60 -70 kiloluk çuvalı omuzlardım. Ama vücut tiplerinde yazan gruplara uymuyorum biraz kolay kilo alıyorum, aylardır sporu bırak evden bile çıkmadığım halde tek elimle bazaları kanepeleri kaldırıp altını süpürüyorum zorlanmadan ama endomorf gibi iri kemikli değilim bileklerim incecik,ellerim ayaklarım baya küçük. mezomorf gibi de atletik görünmüyorum pek sadece giydiğim tişörtler tam oturuyor sırt kaslarım ve göğüs bölgem geniş duruyor yandan bakınca yani kaslarım güçlü ama belli olmuyor. Çocukken de dediğim gibi sıska biriydim ektomorf muyum diye düşünüyorum kafam karıştı. Nasıl çalışmam ,nasıl beslenmem lazım. Ve önemli soru istediğim vücut FRANK MEDRANO gibi zayıf az kaslı ama son derece güçlü yani hacim istemiyorum gösteriş merakım yok sadece sağlıklı ve güçlü olayım istiyorum mesela endomorf vücut tipinde olsam bile öyle olma şansım var mı yoksa her tipin kendine özel çalışması mı gerekir. Şimdiden teşekkür ederim