Vücut Geliştirme'ye Yeni Başlayanlar İçin 1-2 program (Yapılış şekli)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu spora yeni başlıyorum daha doğrusu başlayacağım. 1.79 boy ve 62 kg oldukça zayıf bir vücudum var. Amacım kilo alıp daha duzgun bir şekle sahip olmak. Çok abartılı olmasada kaslı bir vücut hiç fena olmaz. Tabi şimdilik bunlar hayal gibi görünüyor...

Forumu baya bi kurcaladım, hiç bilmediğim şeyler öğrendim, doğru sandığım yanlış bilgilere sahip olduğumu gördüm. Yazanlara yorumlayanlara teşekkür ederim.

Bayağı bi sorum var daha doğrusu biriin şunları şunları yap şu saatte şunu ye demesine ihtiyacım var :) Bir salona gitme imkanım yok evde dambıl ve kondisyon bisikletim var ( yeni aldım ) bu şekilde çalışmak istiyorum. Her türlü yardım görüş ve fikirlerinize ihtiyacım var :S

Biraz armup piş ağzıma düş gibi oluyor ama o kadar bilmediğim şey varki forumu gezerken okurken kayboluyorum bi suru anlamını bilmediğim şey var ki.... Edindiğim bilgileri derleyip toparlayıp bi plan yapmam gerek gibi ama, işin uzmanı olan kişilerden tavsiye almak daha mantıklı işi bilenden öğrenmek lazım.

Sabah 6:30 da kalkıyorum kahvaltı için yeterli zamanım var
öğlen 15:00 gibi işten dönüyorum. ( öğlen ve ara öğunler için çeşitli başlıklarda gösterilen tavsiye yemekleri yeme şansım yok, biskuvi-kek-poaça tarzı şeylerle geçiştiriyorum )
15:00 dan sonra yemek için müsaitim :D ve spor yapma zamanımda yeterince oluyor
Akşam yemek ve uyku saatlerimide ayarlarım.

Soru şu: Beslenme programım nasıl olmalı ve tabi beraberinde spor programım nasıl olmalı ?

Bi fıkra ile bitireyim :D

Bir bayan gazetedeki güzellik köşesine şöyla yazmış. " yüzüm sivilveli, burnum büyük ve ucunda buyuk bir ben var, kaşlarım çok iri, tenim çok yağlı vs kendimi beğenmiyorum kimsede beğenmiyor çok çirkinim ne yapmalıyım ve birde saçımı ne tarafa taramalıyım"
cevap : Saçlarınızı arkadan öne tarayınız :D

Şimdi ben napıyım :D saçımı önemi tarayım bende :D

Saygılar...

17 yaşında 1.72 boyunda 55 kiloyum kaslarım çok zayıf 2 haftadır evde spora başladım ilk başta şınav bile çekemiyordum şu an biraz biraz çekebiliyorum hergün 22.00 başlıyorum spora 70 yarım mekik 10+10=20 şınav ve 25 oturup kalkma hareketi yapıyorum ama bilinçsiz sonuçta sizce nasıl bir program uygulamalıyım.. cevabınızı bekliyorum

Saygılar...

flexor hocamın buradan diyerek gösterdiği etki bölgesi resimlerinin bulunduğu siteyi söyleyebilirmisiniz gerçekten ihtiyacım var

Ben haftada 3 gün gidiyorum. ve her bölgeyi haftada sadece bir kez calistirmak istiyorum..
2 Ay programin üc güne nasil dagitmaliyiz....

diğer ayrıntılar

bu spora çok da yeni başladım diyemem fakat bilgi edinmeye yeni başladığımdan ötürü gayet de yeni başlamış sayılabileceğimi farkettim.

programı okudum ve uygulamaya da geçeceğim ancak bazı sorularım var

öncelikle 179cm boyum 80 kg ağırlım

kondisyonum iyidir ve her zaman da iyi kalmasını sağlayabilecek şekilde çalışmak istiyorum. Ayrıca yağ eritirken kas yapılır mı başlığını da okudum ancak orda da bir çok farklı görüş var.

ilk önce yağsız bir vücuda ulaşmak istiyorum , (neyi kasteddiğimi anladınız sıfır yağ filan değil )
bunun üzerine de yapabildiğim kadar kütle sağlamak.

şu anda bu programa başladıgımda iyi beslenerek şişmemmi gerekir zaten bu süreçte günlük yarım saat 10 hızda koşum yağ erimesini sağlayacak mıdır?

yoksa önce daha da kilo verip bu programa öyle mi başlamam gerekir?

ayrıca bacak kaslarım genetik yapısından ve daha önceki yaptıgım sporlardan ötürü gayet kaslı ancak bir o kadar da yağlı, özellikle kalça bölgem. yani çok hızlı bir şekilde depar atabilmeme rağmen koca götlüyüm=) şöyleki bacak ve kalça bölgemde daha hiç kütle artmasını istemiyorum ancak o bölgedeki yağı eritmek istiyorum, bu durumda sonuç olarak nasıl başlamam uygun olur?

hemen hemen hepsiyle alakalı başlıkları okudum ancak hepsi bir arada olan bu durumda ne yapmam gerektigine karar veremedim

özetle

bacak kaslarım kuvvetli fakat yağlı da
cok olmasada fazla kilolarım var özellikle kalça bölgesinde

bense bu yağları eritmek üstteki kütleyi arttırmak fakat bacak kaslarımın daha fazla büyümemesini istiyorum
bu programı nasıl uygulamalıyım?

B.Building i bi süredir yapıyordum.
Baya bi yol ilerlemiştim fakat eğitim sebebiyle yaklaşık 1 sene ara verdim.

Sayın Flexor hocam sizin ilk 3 ay programınızla 0 dan başlamamı tavsiye eder misiniz? yoksa kaldıgım yerden devam etmemi mi?

2. ay programı ile alakalı

flexor hocam bu yaptıgın 2. ay çalışma programında 2 gün çalışıp 1 ara verilecek demişsin peki whey protein kullanımı nasıl olmalıdır ? ben 80 kiloyum 2 aydan fazla yapıorum. antreman daki tekrar ve set sayıları ne olmalı ve ne ölçüde whey protein kullanmalıyım ?
birde bu programınıza scott curl de ekleyebilirmiyiz kol agırlıklı bır program olması için?

Merhaba,

Leg Press yerine aynı etkiyi yaratacak başka bir çalışma önerebilir misiniz? Çalıştığım salonda Leg Press yok da ...

Teşekkürler.

arkadaşlar merhaba 21 yaşındayım 1,76 boy 80 kiloyum 6kg dambıl aldım evde çalışmak için ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz??

arkadaşlar 1.72 boyunda 72 kiloyum bu spora başlamayı düşünüyorum ancak elimin kırık olması nedeniyle şu sıralar sadece araştırmaya odaklanabildim.profesyonel yüzücüyüm hatta monopalette milli takıma kadar yükselebilmiştim yani bırakmadan önce vicudum iyiydi bıraktıktan sonra çok az saldı buna rağmen bu program bana iyimidir yoksa yetersiz kalma ihtimali varmıdır? teşekkürler.

body'e yeni başladım başladığım yer kanımca çok bilgili değil ama ilk ay programınıza baktığımda resimdeki aletlerin hepsi var sizin programınızla başlıyorum beni geliştireceğinede eminim forumda çok güzel bilgiler var herkese teşekkür ederim

Benim sorunum yorulma ile ilgili,

göğüs ve kanat çalıştıktan sonra pazu çalışmaya kollarımın dermanı kalmıyor. Salona birer gün ara ile gitmek yerine her gün gitsem ve önceden boş bıraktığım günlerimde pazu çalışsam olur mu acaba?

boy: 178
kilo:61
3 aydır bu sporla uğraşıyorum

forumda yeniyim, Yazılan her kelimeyi dikkatlice inceliyorum, özellikle Flexor hocama ve emeği geçen tüm kullanıcılara teşekkür etmek isterim. Forumda bulduğum tüm bilgiler çok faydalı. Vg de 2. ay içerisindeyim ve forumda elit kullanıcıların yazdıklarını uyguluyorum. 1. ay sonunda gözle görülür gelişme oldu. Şimdi 2. ay programını harfiyen uygulayacağım. Amacım bir an önce iyi bir vucut sahibi olmak değil, uzun vadede çalışarak düzgün hatlara sahip olmak. Evde ağırlık sehpam ve ağırlık takımlarım ile çalışmaktayım. Şuan için salona ihtiyaç dumadım ve forum sayesinde duyacağımı sanmıyorum. Tek ihtiyacımın daha fazla ağırlık almak olacağı kanısındayım. Tekrardan emeği geçen herkese teşekkürlerimi borç bilirim.

Hemen hemen aynı programları uyguladım 3. aya girerken hocam değişiklikler yaptı ve artık bölgesel çalışıyorım

1. AYDAN SONRA YAZILMIŞ OLAN PROGRAMIM

1.ANTRENMAN:

incline bench press machine 4 set 10 tekrar
chest press machine 3 set 10 tekrar
barbell curl 3 set 12 tekrar
scoot curls 3 set 12 tekrar
triceps push down 3 set 12 tekrar
one arm dumbell triceps 3 set 12 tekrar
roman chair sit up 3set 50 tekrar

2.ANTRENMAN:

lat pull down 4 set 10 tekrar
hammer row 4 set 10 tekrar
shoulder press machine 3 set 12 tekrar
front dumbell raiese 3 set 12 tekrar
lateral raiese 3 set 12 tekrar
leg extension 3 set 12 tekrar
leg curl 3 set 12 tekrar
roman chair sit up 3 set 50 tekrar..

birer gün arayla yapıyorum.

Programım budur.Değerlendirmenizi ve önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.. NOT: (karın bölgem oldukça kuvvetli ve yağsız roman chair sit up yerine daha şekillendirici bir hareket yapmalımıyım ?)

Gittiğim spor saonunda Incline Bench Press yapabilmek için mekik sehpası kullanılıyor. :) Belediyenin bir yeri ve imkanlar kısıtlı. Yani tam olarak oturulamıyor. birinin gelip ağırlığı size vermesi gerekiyor ve tam olarakta o yapılan yerin eğiklik derecesi ayarlanamıyor. Bu hareketin alternatifi olarak bir hareket yapılabilir mi acaba?

Back
Yukarı