Oncelikle uzun zamandir takipcisi oldugum foruma ilk mesajim..Herkese merhabalar..
Daha once 2-3 kere spora baslayip birakmistim..Yaklasik 1.5 ay once tekrar basladim..1.5 aydir duzenli bir sekilde , genelde haftada 4 gun gidiyorum..Ilk 4 gun sirf cardio yaptiktan sonra ilk 1 ay hazirlik asamasi icin hazirlanan programi uyguladim..Yaklasik 2-3 haftadir da hocamin verdigi programi uygulamaktayim..Haftada 2 gun on kol,gogus,bacak 2 gun de Omuz,arka kol ve sirt calismaktayim..Ilk 1 ay protein tozu kullandim , okudugum yorumlar kadariyla cok da gerekli degilmis , param bosa gitti galiba

Su an son 1 haftadir aminoasit kullanmaktayim..
Neyse , sadede geleyim , Haziran ayina kadar vaktim var sonra mecburen 3 ay ara vermek zorundayim..Spora baslarken 81 kiloydum ve yag oranim ( ayakta dururken elinle tutarak olculen basit alete gore ) 18.1 idi..Suan 76 kiloyum ve yag oranim 15..Hazirana kadar maksimum seviyeye ulasmak istiyorum..Spora her gittigimde 2 saatten az calismiyorum..Vucut yavas yavas sekillenmeye basladi ama ana sorun klasik olarak karindaki yaglar..Yaglarda azalma var , cok hafif kas olusumlari belirmeye basladi dikkatli bakicna farkedebiliyorum ama Haziran`a kadar ucgen vucut olmak istiyorum..
Simdi bikac sorum olucak..Spora gittigim gunlerde cardio + agirlik calismasi + karin calisiyordum..Simdi karini farkli gunlere aldim..Okdugum yorumlardan sonra karini spora gitmedigim gunlerde ve 2 gunde 1 olarak yapmaya karar verdim..Spordan once hiit yapip agirlik calismasina geciyorum..Bunun bir sakincasi var midir ? Ya da yararlari nedir ?
Spordan sonra cardio da cardio yapiyodum , burdaki yorumlardan sonra vazgectim..Ama hocaya sordugumda yapmanin bi sakincasi olmadigini, hatta cok faydasi oldugunu soyledi , kafam karisti

Bu konuda tam olarak ne yapmaliyim ?
Hocanin bana verdigi programa ilaveten ben yine burada okudugum yorumlara gore birkac hareket ekleyerek yapiyodum fakat bunun da cok saglikli olmadiginin farkinda vararak hocaya danistim..Durumu anlattim , hazirana kadar zamanim oldugunu , bu sureye kadar maksimum seviyeye gelmek istedigimi , programa birkac hareket ekleyip ekelyemeyecigimizi sordugumda , ` aminoaside ilaveten protein tozu da kullanirsan , hazirana kadar istedigim seviyeye gelebilecegimi` soyledi..Sizce bu ne kadar mantikli ? Protein tozuna da baslamali miyim ?
Bir de ilaveten yag yakiminda kullanilan maddeleri kullanmam da bir sakinca var midir ? Eger yoksa hangi urunu , ne zaman almami onerirsiniz ?
Son olarak sunu da soruyim , spordan sonra saunanin bir zarari var midir ?
Simdiden tesekkurler..