Geçmiş olsun Onur. Aynı durum bende mevcut. 2 ay önce endoskopi yaptırdım ben de, reflüm olduğu ortaya çıktı. Doktorum da sporla içli dışlı bir insan. Ağır pressler yapma dedi, benchpress ve yatarak, öne eğilerek yapılan ağırlık çalışmalarından uzak dur dedi. Bende moral 0 oldu tabii. Bu tip kaldırışları artık alternatif şekilde, machine press vs.. şeklinde geçiştiriyorum mecburen.
Bu arada doktorum gün içinde bol su içmemi tavsiye etti. Tabii 1 seferde löngür löngür içmek değil. Yanma hissettikçe azar azar su içiyorum, çok da sorun yaşamıyorum. Yediklerime dikkat ediyorum. Özellikle kahve, kakao (çikolata), ekşi ve acıdan uzak duruyorum. Yine gözümü karartıp dayanamayıp biraz çikolata yediğim oluyor fakat diğerlerine dikkat ediyorum. Çok fazla sorun çıkarmıyor gibi şimdilik.
Ameliyat konusuna gelince onu da çok araştırdım fakat tavsiye etmiyorlar. Öncelikle 6 ay ağırlık kaldırmama yanı sıra 15-20 kg den fazla ağırlığı kaldırmamayı tavsiye ediyorlar (Malesef hayat boyu). Ani hareketler de yasak. Ameliyat olmuş insanların mesajlarını okudum, reflü sitelerindeki doktorların yorumlarını okudum. Malesef bu şekilde. Midenin üst kısmını yemek borusunun etrafına sarıp dikiş atıyorlar. O dikiş hayat boyu orada kalıyor ve karın içi basıncını arttıracak şeylerin bu dikişleri attırma olasılığı var.
Stretta tarzı endoskopik yöntemler de var ama malesef fos çıkmış hepsi. Adam akıllı bir yöntem yok kısaca. Ben de bunu anlamıyorum kanseri bile tedavi ediyorlar, çeşit çeşit karmaşık hastalıklara çözüm getiriyorlar, fakat midenin önündeki 2 tane ... kırık kas gevşeyince tekrar gerginleştiremiyorlar.
Benim 1-2 günlük araştırmam bu şekildeydi, yine de bu konuda uzman bir değil birkaç doktora konuyu sormanı tavsiye ederim, hatta beni de bilgilendirirsen sevinirim, 2 ay oldu, gerçekten zaman zaman çekilmiyor, düz zeminde yatmayı özlüyor insan. Geçmiş olsun