Vücut geliştirme 'ilaçları' dehşet saçıyor!...

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve ozzers tarafından 9 Nisan 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    burada okurken dıkkat edılmesı gereken ilac ibaresidir steroit yanı onun yerıne ılac yazılmış .. farfklı bir pencereden bakış...!



    “Vücut geliştirme ilacı kullanan veteriner Batuhan Tayfun'un kalp krizinden ölmesi, hormonları tartışmaya açtı. Doktorlar, veterinerin ölüm sebebini, kalbinin üç kat büyümesine bağlıyor. Gençleri daha çok hayvanlara verilen ilaçları almamaları konusunda uyaran uzmanlar, Sağlık Bakanlığı'nı da kontrol mekanizması kurmaya çağırıyor.

    Gençler arasında vücut geliştirme tutkusu giderek yaygınlaşıyor. Yapılan araştırmalara göre;yaşları 18 ile 25 arasında değişen gençlerin bu konuya ilgisi son 5 yılda 3 kat arttı. Ancak ciddi bir tehlike ortaya çıktı. Gençler, bir an önce kaslı vücuda sahip olabilmek için hormon kullanıyor. Kimisi bunları spor salonlarından, kimisi de sokak satıcılarından temin ediyor. İnsan vücudunun dengesini bozarak kasları şişiren ilaçlar, kısa sürede organların iflasına sebep oluyor. Bu durumun son örneği Kocaeli'nde yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'nda görevli veteriner hekim Batuhan Tayfun (33), yaklaşık 10 yıl önce vücut geliştirme sporuna başladı. Aynı zamanda hormon ilaçları da alan Tayfun, geçtiğimiz salı günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yapılan otopside hormona bağlı olarak kalbinin normalden 3 kat fazla büyüdüğü, akciğer, karaciğer ve böbreklerinin tahrip olduğu tespit edildi. Genç veterinerin annesi, oğlunun her gün kendisinin dahi bilmediği ilaçlar aldığını söyledi.

    Tayfun'un ölümü hormonların satışını ve kullanımını tartışmaya açarken, uzmanlar ölümcül riskler taşıyan bu ilaçların ülkeye kaçak yollardan girdiğini, özellikle yarış atlarına daha hızlı koşmalarını sağlamak amacıyla verildiğini anlatıyor. Besicilik sektöründe yaygın olarak kullanıldığı için bu ilaçların ruhsatlandırma işleminden Tarım Bakanlığı sorumlu oluyor ve Sağlık Bakanlığı'nın denetiminin dışında kalıyor. Dolaşım sisteminde kalıcı bozukluklara yol açan hormonlar, kalp krizi riskini artırmaktadır.

    Bu ürünler sadece profesyonel sporcular tarafından değil, daha güzel ve kaslı bir vücuda sahip olmak isteyen gençler tarafından da kullanılıyor. Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde çoğalan spor salonları ise gençler için tam anlamıyla bir para tuzağı. Bu spor salonlarında gıda takviyeleriyle ilaçlar, belli bir eğitime sahip olmayan kişiler tarafından tavsiye ediliyor; üstelik kaçak ve bakanlık izni olmayan ürünler spor salonlarına giden gençler tarafından büyük talep görüyor. Vücut geliştirme sporcuları ve spor hekimleri, kolaylıkla bulunan bu ürünlere dikkat çekiyor. Söz konusu ilaçların kullanımı spor salonlarında başlıyor. Bu salonlara daha kaslı bir vücuda sahip olmak için giden gençler, bir süre çalıştığında kasların hızlı gelişmediğini görünce görevlilerden yardım istiyor. İsmini vermek istemeyen spor salonları sahipleri ve hocaları, bu süreci şöyle anlatıyor: "Çok spor yaparak vücut birden gelişmiyor. Müşteriler de kısa sürede vücutlu bir yapıya kavuşmak istiyor. Bu durumda ilaç almasından başka bir çaresi yok. Biz de elimizdeki ilaçlardan tavsiye ediyoruz. Kullanma şeklini öğretiyoruz. Çoğu zaman spor salonunda bu ilaçları veriyoruz. Şimdiye kadar da hiçbir şikayetle karşılaşmadık. Bu ilaçlar yasak değil, her yerde satılıyor."

    Bu haberden sonra bilhassa gençlerimiz arasında yaygın bir gelişme gösteren steroidlerin, gençlerimizin yarınına dönük riskleri gözönüne dökmek için hazırladığımız dosyayı bilgilerinize sunuyoruz.

    Anabolik steroidler

    Hepsi değilsede çoğunluktaki büyük spor organizasyonları tarafından tıbbın dışındaki anabolik steroidlerin kullanımı yasaklanmış ve yasadışı olmuş olsaydı, sporcularda anabolik steroid kullanımı üzerinde bir tartışma olmazdı. Halen, bazı sporcular bu maddelerin üstünlük avantajı sağlayacağına inanarak onları almakta ısrar ediyor. Halbuki, popülerlik ve yasallık sorunlarının ötesinde anabolik steroidlerin ciddi fiziksel ve pisikolojik yan etkilere sebep olabilmeleri olgusu dikkate alınmalıdır.

    Bu zararların gösterdiği gelişme anabolik steroidlerin kullanımını durduracak tetbirleri zorluyor. Anabolik steroidlerin tehlikeleri hakkında halkın eğitilmesi konusunda yetkililerin birlikte gayret göstermesi gerekmektedir. Bilhassa yarışmalı sporlarda performans artırıcı ilaçların kullanımı alanında ciddi çalışmalar yapılmalıdır.

    Anabolik steroidler nedir?

    Anabolik steroidler veya daha doğru bir ifade ile anabolic-androgenikler, doğal olarak erkek anabolic hormon testosteronu ihtiva eden sentetik türevlerdir. Anabolik ve androgonik kelimeleri Yunan kaynaklıdır. Anabolik,“inşa etmek, yapmak” manasınadır. Androgenik ise “erkekleştirme” manasınadır. Testosteronlar doğal olarak ergenlikte erkek üretken sisteminin olgunlaşmasını başlatır. Bu esnada vücut kılları büyür ve ses kalınlaşır. Hormonların anabolik etkisi, kasların gelişmesine yardım eden, vücudun diyetsel proteini tutmasına yardım eder. Anabolik ve androgenic özelliklerin değişken değerleri ile çok çeşitli steroidlerin var olmasına rağmen, sporcular ençok kas kitlesini ve kuvvetini artırmak için bu maddeleri kullanıyorlar.

    Anabolik steroidler nasıl alınmaktadır?

    Steroidler ağız yoluyla veya enjeksiyonla alınabiliyor. Enjekte edilenler uzun sürede ve kısa sürede etkisini gösterenler şeklinde iki kategoriye ayrılıyor. Son yıllarda, kullanım uzun süreliden suda çözülebilen kısa sürelilere doğru değişmiş durumda. Bunun arkasında yatan sebep, ağızdan alınan halinin bilhassa karaciğere sebep olduğu kaygı verici yan etkiler olarak gösteriliyor. Fakat enjekte edilebilir steroidler de yan etkilerden ari değil.

    Anabolik steroidleri kimler alıyor ve niçin?

    Anabolik steroidleri kullanabilenler yalnızca ne futbolcular, halterciler veya atletler değildir ve ne de yalnızca erkekler. Beyaz ve siyah çalışanlar, kadınlar ve çoğu kez korku verecek tarzda ergenlik çağındakiler steroidleri kullanıyorlar. Tehlikelere rağmen, bu ilgi kendini daha iyi hissetmek, daha iyi performans ve çevreye ümitle bakmak arzusu ile bağlantılıdır.

    Anabolik steroidler,Testosteronun vücut yapan özelliklerini taklid etmek için dizayn edilmiştir. Pekçok sağlıklı erkek günde 1o mgr dan daha az testosterone üretir. Kadınlar da testosteron üretirler, fakat çok ufak miktarlarda. Bazı sporcular günde yüzler mgr kullanmak zorundadır.

    Anabolik steroidlerin sağlık için ne gibi tehlikeri vardır?

    Yasaklanmış dozlarla beraber tam silahlamış dörtbaşı mamur yan etkiler oluşabilir. Bazıları çıplak gözle görülebilir, bazıları iç bünyede kalır. Bazıları fizikidir, diğer bazıları psikolojiktir. Denetlenemiyen steroid kullanımı ile, mega doping aşırı gelişme veya yığılma etkileri, dönüşü olmayan veya farkedilmeyen çok geç kalınmış bir noktada oluşabilir. Keza, eğer müşterek kullanılan iğnelerle anabolic steroidler enjekte edilirse, HIV ve Hepatit B virüsüne yakalanma veya iletme kaygısı da oluşacaktır.

    Ek olarak, birbirinden çok az farklı ilaçların, tüm steroid bazlı hormonların bir tek benzer tarafları vardır. Tehlikeleri aylar, yıllar, onyıllar için açıkça belli olmayabilirler. Bu sebeple yan etkileri uzun zaman sonra sizi pişman ettirebilir. O zaman da iş işten geçmiş olabilir.

    Fiziksel yan etkileri

    Erkek- Anabolik steroidler her ne kadar erkek seks hormonundan türetilmiş olsa da bu ilaçları alan bir erkek normal erkeklik seksuel fonksiyonunda bir düşme ile birlikte gerçekten kadınsı duygular yaşayabilir.

    Bazı muhtemel etkiler şöyledir:

    • Sperm sayısında azalma
    • İktidarsızlık
    • Memelerde büyüme
    • Testislerin yukarı çekilmesi(küçülmesi)
    • Idrara çıkışın ağrılı ve güç olması

    Kadın- Diğer yanda, anabolic steroidlerden kadın ekseriya aşağıda sıralanan erkeksi değişimler yaşayabilir

    • yüzde sakal tüyleri çoğalır
    • ses kalınlaşır
    • memeler küçülür
    • adet görme periyodu değişir

    kullanmaya devam etmekle, her iki cinste de nahoş ve hayatı tehlikeye atan aşağıdaki etkiler yaşanabilir

    • Akne
    • Şiş görünüm
    • Hızlı kilo artışı
    • Pıhtılaşma bozuklukları
    • Karaciğer hasarı
    • Mevsimsiz kalp atakları ve kalp atışları
    • Kolesterol seviyesinin yükselmesi
    • Zayıflamış sinirler ve refleksler

    Ergenlik çağdaki gençler için özel tehlikeler

    Anabolik steroidler, gençlerde büyümeyi erkenden durdurabilirler.

    Davranışsal yan etkiler

    Anabolik steroidler şiddetli ruhi sallanmalara neden olabilir. İnsanların psikolojik durumları her çeşitten olabilir. Depresyon nöbetleri veya aşırı alınganlıktan, yenilmezlik duygusuna ve sınırsız saldırganlığa kadar gidebilir.

    Anabolik steroidler alışkanlık yapıyormu?

    En son kanıtlar göstermişti ki uzun müddet steroid kullananlar steroid kullanımını durdurmadaki güçlük ve uyuşturucudan kesilince oluşan belirti olan şiddetli özlemi kapsayan bağımlılığın klasik özelliklerine maruz kalabilir.

    Türkiye'de satışı yasak, yurda kaçak getiriliyor

    Yurtdışında reçeteli satıldığı halde Türkiye'de her yerde kolaylıkla bulunan bazı ilaçlar kaslı bir vücut vaat ederken ölüme sebep olabiliyor. Sporcuların kullandığı gıda takviyeleri artık marketlerden, spor salonlarına pek çok yerde satılıyor. 'Kas yapan, enerjiyi artıran, yağ yakımını hızlandıran' bu ürünler, bilinçsiz kullanıldığında tehlike saçıyor. Reçetesiz satılan bu ürünler, böbrek hastalıklarından cinsel rahatsızlıklara kadar pek çok soruna sebep oluyor, ölüme götürebiliyor. Türkiye'de yasak olduğu halde internet üzerinden sipariş edilen ürünler de her geçen gün artıyor. Uzun süre kullanıldığında erkeklerde göğüsleri büyültüyor, kadınlarda kıllanmaya yol açıyor. 'Testosteron ve anabolik steroid' adıyla satılan ilaçlar, sporcuların doping suçlamasıyla karşı karşıya kalmasına da sebep olabiliyor.

    Hormon ilaçlarının çoğunun insan vücuduna zarar verdiği ve bunun yıllardır bilinmesine rağmen herhangi bir tedbir alınmadığı bilinmektedir. Bu ilaçların denetiminin Tarım Bakanlığı yerine Sağlık Bakanlığı tarafından veya her ikisinden oluşturulacak ekiplerce yapılması gerekmektedir. Bu ilaçların içlerinde sağlığa ciddi boyutta zarar verenlerin bulunduğu belirtilmesine karşılık. Ne kadar kullanılacağını bilmeden, daha fazla kas yapmak için daha fazla dozda alınıyor. Bu da kötü sonuçları hızlandırıyor.

    Amino asitli ilaçlar

    Daha güzel ve kaslı bir vücuda sahip olmak isteyen gençler tarafından da kullanılan diğer bir ilaç gurubu da protein takviyesi adı altında çeşitli amino asitlerini ve detayları tam olarak bilinmeyen katkı maddelerini içeren preparatlardır. Bize gönderilen maillerde ticari isimleri ile bildirilen, ...........................bu guruba giren ilaçlardır. Tam olarak steroid gurupta nitelenmeseler de az çok benzer sonuçlar verebilen preparatlardır.

    Ayrıca bu preperatların ana unsurları olan amino asitlerin çoğunluklukla bulundukları gurublar hayvanlar olduğu için kabuklu deniz hayvanlarından, domuza kadar çeşitli hayvanların ekstratları, kemik ve kıkırdak kitleleri kullanılabilmektedir. Bu preparatlardan yaygın olarak kullanılan, ..................GLUCOSAMINE & CHONDROITIN ilacının etiketinde içindekiler kısmında yazılı maddeler “Glucosamine Sulphate, Gelatine, Chondroitin Sulphate, Zinc Gluconate, Vitamin C, Anti-Caking Agents: Silicon Dioxide and Magnesium Salts from Fatty Acids, Vitamin E, Colour: Titan Dioxide and Quinoline Yellow”.

    Bu maddelerin bazıları için yaptığımız araştırmalarda şu bilgilere ulaştık:

    Glocosamine sulphate için, wikipedia ansiklopedisinde, Ticari olarak kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarından elde edildiği belirtilmektedir(It is produced commercially by the hydrolysis of crustacean shells)

    Chondroitin Sulphate ise hayvan nefes borusundan veya kıkırdaklarından elde ediliyor.

    Gelatine, sitemizde yayınlanan hayvan kökenli katkı maddeleri listesinde, E441 başlığında verilen bilgi şöyle: “Koyulaştırıcı, sabitleştirici, homojenleştirici ajan; domuz sığır, kanatlı,balık gibi hayvanların deri, bağ dokuları ve kemiklerinden sıcak işlem uygulanaral elde edilir. Alerji ve astıma sebep olabilir. Domuz ve eti helal hayvanların kesim usulü bakımından dikkatli olmamız gerekir.”

    Zinc Gluconate’ın yan etkileri; Titremeler; devam eden ülserler veya ağızda veya boğazda ağrılar, ateş, mide ekşimesi, hazımsızlık, mide bulantısı, boğaz ağrısı, şiddetli bir yorgunluk ve zayıflık. Aşırı doz kullanımında, göğüs ağrısı, baş dönmesi, baygınlık, nefes darlığı, kusma, gözde veya ciltte sarılık. (Chills; continuing ulcers or sores in mouth or throat; fever; heartburn; indigestion; nausea; sore throat; unusual tiredness or weakness.Symptoms of overdose; Chest pain; dizziness; fainting; shortness of breath; vomiting; yellow eyes or skin (http://www.drugs.com/cons/zinc-gluconate.html ))

    Magnesium Salts from Fatty Acids, Yağ asitlerinin Magnezyumla yaptığı tuzlar, sitemizde hayvan kökenli katkı maddelerinde verilen bilgiler;“E470b Homojenleştirici, bitki ve hayvan kökenli olabilir. Hayvansal yağların da kullanılabildiği, stearik asit, oleic asit, palmitik asit ve mayrestinik asit gibi doğal yağ asitlerinin tuzları kullanılır. Kimyasal olarak bileşiğin orijinini tayin emek mümkün değildir, ancak üretici firma bilebilir. Müslümanlar, Museviler ve Vejeteryanlar sakınmalıdır.)

    çok yaygın kullanılan “Creatine ve Creatine monohydrate” için verilen yan etki bilgileri de şöyle; kilo artışı, kastaki fazla sudan ve zayıf kas dokusundaki artıştan dolayı su kaybı, kas krampları, mide bulantısı, ishal,sindirim sistemi sıkıntıları ve felç, böbrek ve idrar yolları bozuklukları. (The most common side effect is weight gain due to more water in the muscle and increase in the lean-muscle tissue. Other side effects observed were dehydration, muscle cramps, nausea, diarrhea, gastrointestinal distress and seizures. For persons with existing kidney or renal disorders, creatine was found to cause renal stress because of more stress on the kidneys.

    Bir başka amino asit için verilen bilgi de şöyle; “Yüksek miktarda homosistin tipi aminoasitin, alzheimer hastalığı riskini iki kat artırdığı belirlendi. New England Journal of Medicine’in son sayısındaki makaleye göre, 1986 yılından sonra izlemeye alınan 1092 kişi üzerinde yapılan araştırma sonuçları.”



    Bu örneklerde görüldüğü gibi çoğunun kaçak olarak yurda sokulduğu iddia edilen çoğu kez üretimleri hakkında, katkı maddelerinin kökenleri hakkında doğru ve yeterli bilgilerin satıcılar tarafından dahi bilinmediği bu preparatların hem sağlığa, hem de dini inançlarımıza zararları ortadadır. Bu preparatların faydalı olduğunu ister sanal ortamda, ister gerçek ortamda savunanlarda, bu ilaçları imal edenler, satıcılar ve spor salonu yöneticilerden başka ortalıkla pek kimse gözükmüyor. Bu tür kontrolsuz satılan ürünlerin zararları uzun seneler sonra ortaya çıkmakta ve o zaman da iş içten geçmiş olmaktadır.

    Nüfusumuzun en kıymetli kısmını teşkil eden gençlerimizin bilinçsiz bir şekilde ileriye dönük zayıf ve güçsüz duruma düşürülmesine müsaade edilmemelidir. Bu tür ürünlerin sadece Tarım Bakanlığının denetimi ile kontrol edilemediği açıkça ortadadır. Devlet, başı bozuk ve neslimize zarar verecek büyük tehlikelerle dolu bu sahada daha etkin tedbirler almak zorundadır. Gerekirse Sağlık Bakanlığının da devreye sokulması, cezai yükümlülüklerinin artırılması cihetine gidilmelidir. Gençlerimizin de bilgilendirilmeleri ,bilinçlendirilmeleri konusunda medya ve sivil toplum kuruluşları görev almalıdır. Vücut yapma sporuna yönelmiş gençler de Allah’ın kendilerine verdiği aklı kullanarak ileride ölüme kadar götürebilecek, sağlıklarını tehlikeye atabilecek , dini emirlere uymayan bu tür preparatlara karşı bilinçli olmalılar ve bunlaradan uzak durmalıdırlar.

    Kaynaklar:

    http://www.ianabolic.com/steroids.html
    http://sitemaker.umich.edu/mkschmidt/how_can_anabolic_steroids_hurt_you_-
    http://ezinearticles.com/?Creatine-Side-Effects&id=123610
    http://www.umm.edu/altmed/articles/creatine-000297.htm
    http://www.creatine-monohydrate.org/what-is-creatine.htm

    http://www.gidaraporu.com/vucut-gelistirme-ilaclari-dehset-saciyor_g.htm
     
  2. firebird
    Offline

    firebird Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam yazı güzel ama unuttukları birşey var , istanbul sokakları benim için supplementten daha tehlikeli
     
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    en kısa zamanda makalenin asıl kaynağını belirtiniz..

    forumda benzeri önce yayınlanan bu makalede;
    ilaç ibaresi sadece steroid yerine değil supplement yerine de kullanılmış..!!
     
    Son düzenleme: 9 Nisan 2008
    muratti bunu beğendi.
  4. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Cahil cahil konuşmalar işte. Kafelerde, topluma açık kapalı alanlarda halen pofur pofur sigara içilirken takıldıkları şeye bak, amino asitli ilaçlar. Neymiş bu ilaç söylesinlerde bilelim. Onun dışında anlattıkları bu bölüme uymayan şeyler, anabolik steroidler bölümüne açsaydın daha iyi olurdu.

    Bunuda yazdıktan sonra işin rengi belli oldu.
     
  5. SEHZADE
    Offline

    SEHZADE Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2004
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    28
    Bu makale diyorki steroid çok zararlı evet bu doğru zararlı, arkasından da suplementler de kötü.Birinci verdiği örnek doğruya ikinci verdiği örnekte otomatikman doğru olmuş oluyor.Peki benim bildiğim bir sürü hasta yanlış tedaviden fazla antibiyotikten böbreğini kaybetmiş o ne olacak demek antibiyotikde zararlı kullanmayalım.Çocukken hatalı vurulan iğneden dolayı bir sürü sakat kalan insanlarımız var o zaman hastalanınca iğnede olmayalım.Yan?Sigara kanser yapıyor, nefes darlığı yapıyor,damarları büzüştürüyor kalp krizi riskini arttırıyor ama nedense heryerde satılıyor ve yasaklanmıyor.Onu insanların özgür iradesine bırakıyorlar.Acaba suplementlerden mi insanlar ölüyor yoksa sigaradan mı?Acaba suplentlerden mi insanlar sakat kalıyor yoksa yanlış tedavilerden mi?Bana bunun oranlarını istatistiklerini mukahise yapmadan kimse suplementler dehşet saçıyor diyemez.stroid ler bile tıpta ilaç olarak üretiliyorlar fakat b.b çiler bunu dopng olarak kullanıyor.Zararlımı zararlı tabiki bunu savunmak hata olur.En azından kullanılması bir risktir ama zaten bunu kullanan o riski göze alıyor.Tasvip etmiyorum ama kullananlarada öcü gözüyle bakmıyorum.Kendi öz iradesiyle kullanıyor eğer bilinçli değilse elimden geldiğince bilinçlendirmeye çalışırım fakat suplementle stroidi aynı kefeye koyunca ben şahsım adına art niyet ararım.Son 5 yılda 3 kat artış varsa başka bir kasıt arıyorum.
     
    ulasmen bunu beğendi.
  6. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53

    kaynagı en altta yazıyor ayrıştırılmıs şekılde

    tekrar verıyorum altta



    http://www.gidaraporu.com/vucut-geli...-saciyor_g.htm
     
  7. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    (Bu makale diyorki steroid çok zararlı evet bu doğru zararlı, arkasından da suplementler de kötü.Birinci verdiği örnek doğruya ikinci verdiği örnekte otomatikman doğru olmuş oluyor)

    ewet burası benımde dıkkatımı cektı
    yanı aynı şeyı dusunmusuz



    bu arada diez kaynagı yazdım ama galıba ya kaldırmıslar yada bır arıza var acılmıyor
     
  8. SEHZADE
    Offline

    SEHZADE Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2004
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    28
    Orda dikkat edersen bide 5 yılda bu sporu yapanların sayısı 3 kat arttı deniyor yani bu spor yavaş yavaş spordan daha çok sektöre dönüyor.Tr sektörünü de biri almak istiyor yani ataraflı yazı gibi geliyor.
     
  9. tatt
    Offline

    tatt Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    tamam da supplementlerin zararlı olduğunu söyleyip neyle sektörü alacaklar ki?
     
  10. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    suplement yonunden az cok sektorel yonunu takıp edıyoruz

    bırde bunun calısma salonu var yanı

    ben bu spora baslıyalı 1,5 seneyı gectı inanın gıttıgım salona basladıgım vakıtten bu zamana hıc yoksa 200 kısı kayıt olmustur ıclerınden benım gordugum devamlılıgı olan 8 kısı bu benım cok dıkkatımı cektı

    yanı bası boş acılan salonlar hocalıgın anlamını bılmeden hocayım ben ,ne dersem onu yap lar

    yanı aslında bızım ulkemızın malesef trajikomik kaderi her olaydan para kazanmaya calısıyoruz ki sonu malesef yıne bıze dokunuyor

    örn: sahte rakı olayları....

    yani (sakın hocalarımız uzerıne alınmasın/sozum meclısten dışarı)

    bır sure sonra gelısemeyen genc arkadasımız hocasına klasık soruyu soruyor

    hocam gelısemıyorum ne yapayım ?

    tabı bu ısı tıcarı dusunen -----bu soruyu genc soruyor ama adama hocam sana kac para verıyım gıbı gelıyor :)


    oda hemen sana kür yapalım soyle olursun boyle olursun tabi gosterdıgı resımler sabıt arnold v.s.


    kısacası artıyor ama bılıncsızce duzensızce

    bızım salonda bız buna indi bindi diyoruz kayıt oluyorlar kayıt parasını verıyorlar 1 hafta sonra yok oluyorlar dewam etmelerını canı gonulden ıstıyoruz ama
     
  11. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Ben yazının bu kısmını anlayamadım.
    Yazıda "Glucosamine Sulphate" için ilaç gibi zararlı etkileri olabileceğinden bahsedilmiş. (oysa ürünün tamamen doğal kaynaklı oldugunun da altı çizilmiş, burada bir çelişki var sanki)
    Ancak iş bu etkilerin detaylandırılmasına gelince hiçbir bilgi yok. Ya da ben göremiyorum.

    "Glucosamine Sulphate" örneği bu yazıya neden konmuş şahsen anlayamadım.
    Anlayabilen biri varsa beni aydınlatabilirse çok memnun kalırım.
     
  12. SEHZADE
    Offline

    SEHZADE Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2004
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    28
    Dikkat edersen burda suplementlerin zararları yanında haram kısmıda var demekki hellalleri yolda geliyor.Acaba ülker firmasının patentiylemi çıkacak çok merak ediyorum.
    Bilmiyorum sanıyorum anlayanlar espirimi anlamıştır umarım.
     
  13. tatt
    Offline

    tatt Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    ha hiç orasını düşünmemiştim bak :)

    @bonatschi glucosamine le ilgili zararlı olduğunu belirten bir şey yok yazıda; ama glucosamine tabletindeki diğer maddelerin zararlı veya helal olmadığını söylüyor.
     
  14. djburakgs
    Offline

    djburakgs Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    541
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Üsküdar
    yha arkdaşlar şimdi tam aminoacid alcaktm bu yazıyı okudum ve kafamada bazı şüpheler oldu. lütfen birileri aydınlaatablmi aminoacidler zararlımıdır??
     
  15. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    Steroid bölümüne taşımayacağım zira steroidlerin zararları ile ilgili detaylı bilgiler zaten mevcut forumda..

    supplement bölümünde bulunması içinde doğru bilgiler içermesi gerekir..
    Yanlış yönlendirici bilgiler içeriyor..Yeteri kadar okunduğu ve yorum yapıldığına göre hala açık durmasını gereksiz buluyorum.
    Kilit
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş