Ben bazı arkadaşların tavrını anlayamadım. Neredeyse Ultimate ile Genrise'yi kafa kafaya tutmuşlar. Ben şu an Prostar kullanıyorum ve oldukça da memnunum. 175tl gibi bir fiyata aldım. Genrise 2100 gramlık ambalajda 111tl'ye satılıyor ve 71.8% protein içeriyor. Yani 1507 gram protein 111tl yapıyor. Ultimate Prostar ise 2400 gramlık ambalajda satılıyor ve 83%'lük protein oranı var. Benim aldığım fiyata göre 1992 gram proteine ben 175tl vermiş oldum. Ultimate'de 10tl'ye 114 gram protein düşerken, Genrise'de bu rakam 137 gram. Yani kaba bir hesapla her 10tl'de fazladan bir servis çıkıyor diyebilirim. Yani abartıldığı kadar bir ekonomik kazanç yok. Ancak tabi 4'lü kutu alırsanız bu aradaki fark elbette açılıyor.
Şimdi kalite meselesine gelince... Ultimate açısından analiz tartışmaları olmuş. İnsanlar Genrise'den neden analiz istiyor? Çünkü güven vermiyor. Neden vermiyor? Reklamlama yok, pazarlama yok, sponsor oldukları sporcular yok, köklü bir geçmişleri yok vs. Ultimate'ye bakıyorsunuz diğer yandan. Yılların markası, çok geniş bir kitlesi mevcut ABD'de özellikle, sponsor olduğu profesyonel sporcular var. Şimdi bu adamların yalan etiketleme yapması mümkün mü? Mümkün değil. Kendi mezarlarını kazar adamlar. Dolayısıyla, Genrise'den ulaştırılmış bir adet Bakanlık analiz raporunu arkanıza alarak Ultimate'ye giydirmeye çalışmayın, komik oluyorsunuz.
Türk markasının desteklenmesi gerektiği fikrine katılıyorum. Ancak müşterilere ulaşırken bunu kesinlikle kendini ispatlamış markaları kötülemeye çalışarak yapmayın. Eğer yaparsanız benden hiçbir destek alamazsınız. Genrise'yi denemedim, açıkçası denemek de isterdim ama risk almak istemiyorum. Kullandığım BCAA, Xplode, Gainer, Glutamin, Creatine şeklinde sürekli kür ve kombinasyonlarım mevcut. Bunların içine güvenmediğim bir Whey'i koyarak tüm muhtemel olumlu sonuçlarımı sekteye uğratmak istemiyorum. Diğer ürünlere harcadığım para ortada. Sırf Whey'den 60tl kâr edeceğim diye diğer ürünleri riske atamam. Belki gün içinde kullanım için bir kutu belki alabilirim. Ancak kesinlik antrenman sonrası whey kullanımım için tercih edeceğim bir ürün değil.
Tat meselesine gelince, bu tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Herkesin damak tadı farklı. Ben Prostar'ı severek içiyorum. Kaldı ki, onlarca supplement denemiş biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirim ki, kullandığım hiçbir supplement içilemeyecek kadar rezil bir tada sahip değildi. Tat konusunda bu kadar kibar olanların sabah haşlanmış yumurtayı nasıl yediğini çok merak ediyorum. Dolayısıyla, bir supplementi tadı rezil diye eleştirmeyin. Sadece beğenmediğinizi söyleyin. Çünkü en nihayetinde çikolatalı bir aromayı rezil olarak değerlendirmek bana göre mübalağadan fazlası değil. Ayrıca aromayı sevmedin mi? Sana en güzel tavsiyeyi vereyim. Ben antrenman sonrası tozumu vişne suyu ile içerim her zaman. Çikolata+Vişne ilk başta garip gelebilir ama shake'nin çok keskin bir tadı oluyor ve rahat bir şekilde içiyorsunuz. Hatta içine ayrıca gainer, glutamin ve creatine atıyorum. Bu karışımı sütle içemezsiniz. Ancak vişne suyu ile içebilirsiniz. Çünkü en nihayetinde vişne aroma itibariyle ağır basıyor. Zaten süt ile içtiğim protein tozlarım ya casein oluyor ya da kompleks protein tozlarım. Onlarda da şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım