UHT süt hakkında hocaların görüsü

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve demir00 tarafından 19 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.316
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
    Kanal D'de yayınlanan Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın sunduğu 'Doktorum' programının konukları Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar ve Çocuk Metabolizma ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Aydın'dı. Konuk doktorlar canlı yayında birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. İşte doktorların o açıklamaları..

    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25865/19500863/1/canli-yayinda-buyuk-iddia.aspx

    Kutu sütten iyice soguttular beni...
     
    NacHo, AngryHun, ZeusS_ ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    uht süt forumdada tartışıldı. artık hemen hemen her markette günlük süt var onu almanızı tavsiye ederim.
     
  3. Physiotherapist
    Offline

    Physiotherapist Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    0
    bende bodybuilding.com da arnold süt le ilgili bi yorumunu okumustum. ordada sütün vg ciler için hiç bi yararı olmadığını vurgulayan derin tespitler yapılıyordu. endüstriyel sütün proteinlerinin denature edilmesi baştaki konuydu ve daha bir sürü ley sıralanmıstı. ama ne yazıkki başka ne içebiliriz ? heleki büyük şehirlerde yaşayanlar ?
    aklınıza bi çözüm yolu gelirse muhakkak paylaşın. ben süt içmeye devam etcem. ve videodaki hocamızın dediği gibi su tadını herzaman alırım sütteki gerçekten bazıları oyle boyle değil resmen su satıyor bazı markalar şekerli su hatta bildiğin. demekki küçükken azda olsa doğal beslenmişimki bu farkı nasıl anladığımı şimdi daha net anlıyorum.. paylaşım için teşekkürler. ibretlik paylaşım

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:37 ----------

    sütaşın günlük süt olayı olması lazım ama onlarda tam yağlı ve sonuçta endüstriyel olduğu için şüphelerim var. ve 1lt sütü 1 günde bitirmek ne derece sağlıklı ondanda şüpheliyim. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
     
    RmznTR ve Pappy bunu beğendi.
  4. -Doktor3-
    Offline

    -Doktor3- Yeni Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2011
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    şahsen danone light süt alıyorum.
    o da mı kötü yani?
     
  5. lordmarvel
    Offline

    lordmarvel Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    580
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    uht sütlerden uzak durun arkadaşlar.
     
  6. donkisot
    Offline

    donkisot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2011
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Sütü neden ictigimize bagli aslinda. Bagirsagimiz icin gerekli bakteriler yüzünden icmiyorum sütü. Protein kaynagi olarak görüyorum. Yüksek sicakliklarda proteinler tamamen kaybolmuyor. Sütlerin üzerinde icindeki protein, yag vs. miktarlari yaziyor. Ben ona dikkat ediyorum.

    Yararli bakteriler konusuna gelince tabiiki önemli bir konu. Arada probiotik yogurt yesek ise yarar mi acaba?
     
  7. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    UHT ve pastörize sütler hakkındaki konuya önceki aylarda " Whey protein ve kefir" konusunda açıklık getirmiştim. UHT işleminde sütler yaklaşık 150 C derecedeki basınçlı borulardan geçiriliyor. Bu işlem esnasında sütün içindeki neredeyse tüm bakteriler ve enzimler yok oluyor. Sütün içindeki bu enzimler sütün vucut tarafından yeterli verimlilikte kullanılması için gerekli maddeler.Bunun için UHT ve pastörize sütler vucut tarafından verimli kullanılamamaktadır.

    Ek olarak 17.11.11 de yazdığım cevabı alıntı yapıyorum..

    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

    • httt.jpg
      httt.jpg
      Dosya Boyutu:
      28,1 KB
      Görüntüleme:
      535
    Big_Hammer, Pappy, Azi ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  8. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Son düzenleme: 20 Aralık 2011
  9. Physiotherapist
    Offline

    Physiotherapist Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    0
    sanırım yanlış anlamıssın olayı.. adamlar orda diyorki;

    bağırsağımızdaki yada dış ortamdaki bilyon çeşit bakterinin çürütemediği ürünü biz nasıl sindirip kana geçirecez diyor yapısı bozuk vs diyor senin anlayacağın..

    çürütmekten kastı bakterinin o sütü yoğurtu vs nin içindeki protein i cartı curtu parçalayamaması .. ve denmek istemişki bu kadar çeşit enzimi vs olan çürütmek için özelleşmiş bu kadar mikroorganizmalar bile parçalayamıyorsa biz nasıl parçalayacağız nasıl fayda sağlayacağız bu üründen denmek istemiş benim anladığım.. yada parçaladık vs bu kana geçirdiklerimiz yararlımı sizce diyede sorulmak istenmiş..
     
    Big_Hammer bunu beğendi.
  10. uykusuzburak
    Offline

    uykusuzburak Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2006
    Mesajlar:
    850
    Beğenileri:
    875
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    turizm
    Habertürk'ün internet sitesinde bu konu ile ilgili bugün çıkan haberden bi alıntı veriyorum. Sayfanın linkini aşağıda veriyorun isteyen yazıyı komple okuyabilir.

    ''Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Başkanı ve Gıda Teknolojisi Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Celalettin Koçak pastörize ve UHT yönteminin, sütün doğal niteliklerine hiçbir şekilde zarar vermediğini söyledi.''

    kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/699961-kolesterolden-sonra-sut-tartismasi
     
    Son düzenleme: 24 Aralık 2011
    ispirli bunu beğendi.
  11. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    ticari kaygılar agır basıyor doktor olcak kisiler utanmadan birde uht sütler zararlı degildir diyolar ama ellerinde 1 tane calısma yok
     
  12. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    ben angaralı olarak biraz şanslıyım atatürk orman çiftliğinin cam şişelerdeki günlük sütlerini tüketiyorum tadı o kadar doğal ki sanki ineğin memesinden içiyormuşum gibi :) ayrıca günlük keçi sütleri de var fakat onun tadı çok ağır geliyor bana içemiyorum.
     
    Pappy ve serkan1984 bunu beğendi.
  13. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    yakında her şey veto edilecek ve her şeyin bir "daha doğal ve camda" olan versiyonu çıkacak. bu sefer denecek ki raf ömrü zart zurt ve tekrar başa dönülecek :D
     
  14. donkisot
    Offline

    donkisot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2011
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Ben yogurdunu ve üzüm suyunu denedim, hicbirseye benzetemedim. Dogrusu hayal kirikligina ugramistim. Ondan beridir AOC ürünlerine malesef dokunmuyorum.

     
  15. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    ne kadar doğal olursa tadı o kadar kötü oluyor da ondan. ne kadar işlenip rafine edilirse o kadar lezzetli oluyor. gerçi lezzet de kişiden kişiye değişiyor mesela istedikleri kadar doğal desinler en büyük markaların en pahalı yoğurtlarının tadı bile bana plastik gibi geliyor. meyve suları da en büyük markaların %100 katkısız meyve suları bile gerçeklikten uzak bir tada sahip. en iyisi evde yapılabilecek ürünleri evde yapmak. meyve suyu, yoğurt gibi şeyler evde yapılabilir. ben yakında yoğurt yapmaya başlayacağım evde meyve suyu zaten pek içmiyorum fakat bir de katı meyve-sebze sıkacağı almayı düşünüyorum.
     
  16. donkisot
    Offline

    donkisot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2011
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    O nedenle mi köyde yedigimiz veya köylerden gelen seyler en lezzetli seyler oluyor. Köylülerin yaptigi peynirin, yogurdun tadi hicbirseyde yok. En dogali en lezzetlisidir.

    kendi sIktIgImIz meyve suyu da en lezzetlisi degilmi? Taze meyve suyu hicbir marka meyve suyu ile karsilastirilamaz.

    Dogala yakin ürünleri secmeye calisiyoruz tabiki. Öyle oldugunu düsünüp aldigim AOC ürünlerinden memnun kalmadim. Sadece fikrimi yazmak istedim.
     
  17. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Ben de Ankara'da yaşadığım için AOÇ sütlerini kullanıyorum. Ama bana keçi sütünün tadı mükemmel geliyor. Sadece biraz fazla yağlı. :)
     
  18. godzilla
    Offline

    godzilla Üye

    Katılım:
    4 Mart 2006
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    UHT kutuların dışındaki protein değerleride mi yalan o zaman.ben sütü fazla içmem ama içtiğim zamanda sırf protein değeri için içiyordum.uht den geçen sütün proteinide diğer özellikleri gibi kayıp mı oluyor?
     
  19. hammercurl
    Offline

    hammercurl Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2011
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    zaten sevmeyerek içiyordum, bıraktım gitti :)
     
  20. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    bizde annemler sütaşın günlük sütünü kullanıyorlar ama bizde 1 gunden fazla kalıyor ve bozulmuyor onlarında doğal olduguna kesınlıkle inanmıyorum doğal olsa birkaç gün açıldıktan sonra kalmaması gerekır
     

Sayfayı Paylaş