Ton balıklı haşlanmış bulgur.Yağsız karbo-protein karışımı..

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Hanamichi Sakuragi tarafından 12 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Hanamichi Sakuragi
    Offline

    Hanamichi Sakuragi Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    İlk bakışta lezzetsiz gibi gelebilir ama deneyin kesinlikle ton balığı ve bulguru yemenin en güzel yolu.. Denemeden önce de mutlaka bulgurun faydalarını okuyun;)

    Malzemeler:

    Köftelik bulgur (Miktarı siz ayarlayın göz kararı)
    Ton balığı (Bir büyük konserve 160 gr)
    Bir adet domates
    Marul
    Limon
    Karabiber

    Köftelik bulguru suda pişirin... Zaten 5 dakikada oluyo.. Bulgur pişerken de domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.. Marulu da güzelce yıkayıp salataya koyar gibi doğrayın.. Sonra da ton balığını ve şimdiye kadar hazır olan malzemeleri derin bir kaba koyup üzerine limon ve karabiber ekleyin.. Keyfinize göre tuz ekleyip karıştırın..
    Evet mükemmel bir karbo-protein kombinasyonu servise hazır.. Ayrıca çok da lezzetli oluyor.. Ve de çok pratik..Bulguru tek başına yemeye kalktım ama olmuyo, böyle hem daha besleyici hem de lezzetli.. Kesinlikle beslenme programımdan eksik etmeyi düşünmüyorum.. Dikkat ettiyseniz sıfır yağ...

    Herkese afiyet olsun..

    (Aslında ton balıklı kısır da diyebiliriz bu tarife:) )
     
  2. fightingfalcon
    Offline

    fightingfalcon Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    bulguru suda pişirdikten sonra hepsini karıştırcazmı?:D
     
  3. Hanamichi Sakuragi
    Offline

    Hanamichi Sakuragi Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Evet... Hepsini karıştırıcaksın..
     
  4. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    İlginç, haşlanmış bulguru çeşitli yemeklerde kullanıldığından ötürü yedim ama ton balığıyla duymamıştım. Fırsatını bulursam denerim. Tereyağlı bulguru da dünyalara değişmem :D
     
  5. oric
    Offline

    oric Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2007
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Biraz biber salçası eklersen daha da lezzetli olur
     
  6. Hanamichi Sakuragi
    Offline

    Hanamichi Sakuragi Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    en kısa zamanda denicem.. yeni fikirlere açığız:)
     
  7. musclefan
    Offline

    musclefan Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2007
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İSTANBUL
    bak ben bilmişim ya :D ben de evde bulgur pilavı olduğunda yanına tonbalığı açıp yiyorum bazen,hatta pirinç pilavıyla da yiyorum.bence güzel bi lezzeti oluyor.
     
  8. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Bugün iftarda pilav, ton balığı, ciğer yaptım çok güzeldi valla. bulgur-ton balığınıda denemiştim, o da güzeldi
     
  9. KelTanju
    Offline

    KelTanju Yeni Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Ist.
    Aslında güzel ve LezzetLi ßirşeye ßenziyor tesekkurler arkadasım (,
     
  10. Hanamichi Sakuragi
    Offline

    Hanamichi Sakuragi Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    tadı gerçekten güzel ayrıca kendi ağız tadınıza göre farklı malzemelerle zenginleşirebilirsiniz. ben hergün mutlaka yemeye çalışıyorum. bulgur ve ton balığını hergün tükemeliyiz,ikisi aynı anda olunca bonus gibi oluyor ;)
     
  11. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    foruma bir bakayım dedim, tonu'u farklı nasıl değerlendirebilirim diye:D
    tam benlik bulgura bayılırım, erinmesem şimdi kalkıp yapacağım :)
    ton'u 1 kg'lık konservede alıyorum aynı şekilde yemek zevk vermemeye başlamıştı...
     
  12. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    evet ton balıklı kısır oldu aslında dün akşam denedim gerçi ben bulguru ve ton balığını tek başına severim ama bu tarif benim hoşuma gitmişti ilk gördüğümde gayet lezzetli
     
  13. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Bu gün denedim tadı süper oluyo bence çok güzel tarif..... bunu daha önceden pirinç pilavına ton balığı katarak yiyodum oda çok güzel oluyo ama biraz yağlanma var bende bu aralar o yüzden bu tarif süper teşekkürler!!.....
     

Sayfayı Paylaş