Ton balığı ya da pişmiş sucuktaki yağı kaynar suyla süzme.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve KemiK tarafından 9 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. KemiK
    Offline

    KemiK Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2011
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Selamlar.
    Evet son günlerde başlıkta bahsettiğim yöntemi uyguluyorum.
    Malum bimdeki ton balığının 2x160'lığı 3.95 tl falan.Light'ı olmadığı ve fiyatı da diğer ton balıklarına göre çok uygun olduğu için bunu deneyeyim dedim.
    Sucuk da aynı şekilde çok yağlı olduğu için kapalı pilastik limon sıkacağının içine koyup kaynar suyu döküp bekletip süzüyorum.Olmadı bir kaç kez tekrar ederek.

    Merak ettiğim bu yöntemde beslenme açısından biz sakınca var mıdır?
    Çünkü özellikle ton balığı daha önce tükettiğim light ton balıklarına çok benzer bir hal alıyor.
    Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    Eğer sakıncası yoksa başka arkadaşlar da bu yöntemi kullanabilirler.Eğer sakıncası varsa da ben bu yöntemi bırakırım :)
     
  2. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    dostum

    ben senin yerinde olsam yagdan korkmazdım suzmeye falam gerek duymazdım insan vucudunun yaglara herseyden cok ihtiyacı var
     
    onbir ve ccmssx bunu beğendi.
  3. mRmavi
    Offline

    mRmavi Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2011
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    kemik bende aynen senin gibi yapıyorum acaba yag uste cıktıgında dokulurken diger besin miktarında bir azalma oluyomudur diye merak ediyorum :)
     
  4. onbir
    Offline

    onbir Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    806
    Beğenileri:
    517
    Ödül Puanları:
    0
    söyleyecegimi heldic söylemiş...yarışmalaramı katılıyorsunda ton balıgındaki 4 5 g yagın hesabını yapıyorsun...
     
  5. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    hergun ton balığı tüketme çeşitli besinler koy menüne

    civa zehirlenmesine yol açar zamanla bırıkır

    dardanel ton civa kontrolu yaptığını söylüyor resmi sitesinde ama dia yapıyormu bilmiyoruz

    haftada birkaç kez yiyorsan kalitelisini al sağlık hepsinden önemli
     

Sayfayı Paylaş