Testosteron Beyni Öldürüyor Mu?

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve dubtis tarafından 22 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. dubtis
    Offline

    dubtis Üye

    Katılım:
    30 Mart 2008
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    13
    ABD’li bilim adamlarının beyin hücreleri üzerinde yaptığı araştırma, erkeklik hormonu testosteronun azının iyi olduğunu, ancak fazlasının tıpkı Alzheimer hastalığında olduğu gibi beyin hücrelerini öldürdüğünü ortaya çıkardı.
    Yale Üniversitesi’nden Barbara Ehrlich, testosteron hormonunun vücutta normal seviyede olmasının en ideali olduğunu belirterek bu bulgunun, vücutta testosterona dönüşen steroitler kullanan sporcularda intihar eğilimi ve saldırganlık gibi davranış değişikleri görülmesinin açıklanmasına yardımcı olabileceğini söyledi.
    Östrojen ise beyin hücrelerini koruyor
    Erlich, benzer bir denemeyi kadınlık hormonu östrojen üzerinde de yaptıklarını ifade ederek, östrojenin testosteronun aksine beyindeki sinir hücrelerini koruyor göründüğü ve östrojenin varlığında daha az beyin hücresinin öldüğünün görüldüğünü belirtti.
    ‘Testosteron alanlar bir kez daha düşünsün’
    Journal of Biological Chemistry dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında, testosteronun bu yönünün beyin fonksiyonu açısından uzun vadeli etkileri olacağı ve dışarıdan testosteron alan kişilerin bunu bir kez daha düşünmeleri uyarısında bulunuldu.
    Erkeklerde kadınlardakinin 20 katı
    Hücrelerin büyümesi, gelişimi ve farklılaşmasında kilit öneme sahip testosteron hormonu, erkeklerde kadınlardakinin 20 katı miktarda bulunuyor.









    Bu olay sadece dışardan alınan testosteronla mı ilgili?Doğal da olsa VG yle ilgilenen birisinin normal birinden testosteronu fazla bu testosteronunda zararı varmı?
     
  2. yavuz88
    Offline

    yavuz88 Üye

    Katılım:
    31 Mart 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    konuyu saptırarak vermişler dikkat et, intihar eğilimi ve saldırganlık artıyo diyo onun dışında somut birşey yazmamış.
     
    dubtis bunu beğendi.
  3. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Testesteronun anne karnında fazla salgılanması beyin hücrelerini etkiliyor, bunun dışında ergenlikten sonra testesteron artışının beyne kötü anlamda tesir ettiğine dair pek birşeye rastlamadım...
     
    dubtis bunu beğendi.
  4. UÇURUM
    Offline

    UÇURUM Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    65
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    KARTUŞ DOLUM
    Yer:
    İSTANBUL
    bence yalandır ınanmam ben bunlara ne alaka fazla testo oldururmus
     
  5. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Bu konu hakkında bende benzer bir yazı okumuştum...

    "Dünyada ilk defa Avustralya'nın Melbourne şehrindeki Alfred hastanesinde yapılan deneylerde, erkeklerdeki östrojen hormonunun seviyesinin yükseltilmesinin, endişe ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların etkilerini azalttığı ortaya çıktı.

    Melbournelu bilim adamları, östrojen hormonunun erkeklerde şizofreni hastalıklarını tedavide kullanılabileceğini keşfetti. Daha önce bu hormonun sadece kadınlarda kullanılabileceği zannediliyordu.

    Dünyada ilk defa Melbourne'daki Alfred hastanesinde yapılan deneylerde, erkeklerdeki östrojen hormonunun seviyesinin yükseltilmesinin, endişe ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların etkilerini azalttığı ortaya çıktı. Araştırmayı yöneten ve 25 yıldan bu yana bu alanda çalışan Jayashri Kulkarni iki hafta boyunca 53 erkek hasta üzerinde yapılan deneylerde, özellikle erkekleri güçten düşüren şizofreni vakalarına karşı olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Kulkarni, "Kanlarında yüksek seviyede östrojen hormonu bulunan erkek hastalar ya bizim kendilerine verdiğimiz östrojen hormonu ya da zaten doğal olarak kanlarında bu hormonun yüksek seviyede bulunması nedeniyle, psikolojik rahatsızlıkların etkilerine karşı daha başarılı oldular." dedi.

    Östrojen insan vücudundaki dopamine ve serotonin maddelerinin seviyesini düşürerek psikolojik açıdan etkili ilaçların işlevini yerine getiriyor. Bu da hastanın moralini yükseltiyor, kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyor. "Schizophrenia Research" adlı bilimsel dergide yayınlanan makalede kadınlık hormonu olan östrojen seviyesi yüksek olan erkekler, erkeklik hormonu olan testosteron seviyesi yüksek erkeklere göre psikolojik hastalıklara karşı dirençleri daha yüksek oluyor."
     
    Son düzenleme: 18 Ocak 2012

Sayfayı Paylaş