Tekvandoya başladım sokakta işime yarar mı görüşleriniz nedir?

Merhaba . Birkaç gün öncesi itibariyle tekvandoya başladım ( burda sadece tekvando var diger sporlar yok ) . 3-4 Yıllık tekvandocu arkadaşlarım sokakta işime yarayacagını hatta rakibi yanıma bile yaklaştırmayacagımı söylüyor yaklaşık 1 yıllık bir süre zarfında. Sizce de böyle mi ? Her gün evde çalışıyorum ögrendigim teknigi kendimi geliştirmeye baya adapteyim. Şuan palding çalışıyoruz. Teşekkürler.

Bence dar alanda ve kilolu rakiplerden kaçınmalısın. Seni tutarlarsa büyük ihtimalle birsey yapamazsın çünkü. Tekvandoyu kendini savunma sporlarından biriyle desteklersen dar alan sorunun da ortadan kalkabilir bence

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Bence dar alanda ve kilolu rakiplerden kaçınmalısın. Seni tutarlarsa büyük ihtimalle birsey yapamazsın çünkü. Tekvandoyu kendini savunma sporlarından biriyle desteklersen dar alan sorunun da ortadan kalkabilir bence

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Başka bir spor yapma imkanım yok burada malesef :/

Tekvando da tekme ön planda olduğu için yakın dovuste

diğer dovüş sporlarına göre daha az işe yarar ama illaki faydası olur

sokakta kural yok. tekvando senı 5 kişinin içinden veya bıçaktan sopadan kurtarmaz.

bunlara bel bağlamayın boşuna, zaten böyle yaparak bahsettiğiniz sporlara da saygısızlık yapmış oluyorsunuz.

Profesyonel bir dövüşçü olmadan antrenmandaki dövüşünü sokakta sergileyemeyeceğini söylemek isterim. Bir dövüş eğitimi almadan önce sokakta iyiysen o başka.

Back
Yukarı