tek elle şınav cekmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
boxer dedi:
Mpoison dedi:
KAlbi zorladığnı duymuştum aşırıya kacmak ii değil bencede
Ben haftada 2 gün 4 set 45 tekrar yapıyorum hiçbir zararını görmedim.Ama şınav çekerken şuna çok dikkat edin halı üzerinde şınav çekiyorsanız halının desenlerinden faydalanarak el açıklığını orantılı bir şekilde ayarlayın ayaklarınızıda aynı şekilde tam kollarınıza göre ortalayın eğer bu şekilde yapmazsanız bir göğüsünüz ve bir kanadınız diğerine göre küçük kalabilir ama bunu anlamakta çok zor normal desensiz bir zeminde çekerseniz kollarınızı alıştığınız için düz tuttuğunuzu zannedersiniz fakat halıdan vs yararlanarak bunu düzeltebilirsiniz.

4 set ve 45 tekrar :shock: Tek elle mi yoksa normal şınav mı bu?

zfrskr dedi:
boxer dedi:
Mpoison dedi:
Ben haftada 2 gün 4 set 45 tekrar yapıyorum hiçbir zararını görmedim.Ama şınav çekerken şuna çok dikkat edin halı üzerinde şınav çekiyorsanız halının desenlerinden faydalanarak el açıklığını orantılı bir şekilde ayarlayın ayaklarınızıda aynı şekilde tam kollarınıza göre ortalayın eğer bu şekilde yapmazsanız bir göğüsünüz ve bir kanadınız diğerine göre küçük kalabilir ama bunu anlamakta çok zor normal desensiz bir zeminde çekerseniz kollarınızı alıştığınız için düz tuttuğunuzu zannedersiniz fakat halıdan vs yararlanarak bunu düzeltebilirsiniz.

Normal şınav tabiki.

boxer dedi:
zfrskr dedi:
boxer dedi:
Mpoison dedi:

Normal şınav tabiki.

Arkadaşım biz tek elle şınavdan bahsediyoruz normal şınavı ben her bench press öncesi 40*3 zaten yapıyorum tek elle 4*45 diyince konumuz olan tek elden bahsediyosun sandık şaşrdık yani :)...
Normal şınav zaten dengeli kalbi yormaz

Re: En zoru en sona...

Karasan dedi:
Dünyada şu anda yapabilen yok diyebiliyorum.
Hareketin ismi, "tek parmak zeni"
Vücudun tüm ağırlığını bir elin işaret parmağı çekecek şekilde amuda kalkılması hareketine tek parmak zeni deniyor.
Aşağıda bu hareketi bir rahibin videosu var.
Video bende şüphe uyandı, zira adamın ayağının ucu gösterilmiyor.
Belkide yukarıdan bir iple vücut ağırlığının bir bölümü yukarı çekiliyordur.
Bu video sadece sizlere bir fikir vermesi için, bu hareketi gerçekten yapabilen birisi vardı, hemde 93 yaşına kadar.
Bu adam sahtekar değilse o zaman bu da yapabilen o yüce insanlardan birisi.
6 milyarda bir yapılabilen akıl almaz bir güç gösterisi...

http://www.uglyjackass.com/media/videos/?id=one_finger_handstand

hocam bu monklardan hersey beklenir gencliginde kungfu ustasidir bu adm muhtemelen zaten parmagida yamulmus surekli amuda kalkmakdan hll olsun diyorum ve gereksz

etsutyumurta dedi:
Karasan dedi:
Vücudun tüm ağırlığını bir elin işaret parmağı çekecek şekilde amuda kalkılması hareketine tek parmak zeni deniyor.
Bu video sadece sizlere bir fikir vermesi için, bu hareketi gerçekten yapabilen birisi vardı, hemde 93 yaşına kadar.

hocam bu monklardan hersey beklenir gencliginde kungfu ustasidir bu adm muhtemelen zaten parmagida yamulmus surekli amuda kalkmakdan hll olsun diyorum ve gereksz

Bende arkadaşlar gibi tebrik ediyorum ama gerkesiz olduğu konsunda da hem fikirm :)

Mpoison dedi:
etsutyumurta dedi:
Karasan dedi:

Bende arkadaşlar gibi tebrik ediyorum ama gerkesiz olduğu konsunda da hem fikirm :)

Bu hareket yüksek bir meditasyon tekniğidir, gerekli ya da gereksiz olarak adlandırmak bence cok anlamılı değil.
Zaten bu hareketi dünyada bir kişi yapabiliyor, ya da şu anda kimse yapamıyor.
Zira bu güce sahip insan dediğim gibi birkaç milyarda bir çıkar.
O güce ulaşmak gereksiz demek, bence insanın doğasındaki, en yükseğe ulaşma arzusuyla çelişiyor.
Sıradan bir insan için zaten imkansız, çok özel insanlar için imkansıza yakın, milyarda bir insan içinse belki mümkün bir olay tek parmak zeni.
İnsan ancak beyninin ancak yüzde 10'unu kullanıyor vazgeçilmez bir geyiktir, işte bu tür meditasyon hareketleri, insan beynini ve vücudunda dolaşan enerjiyi etkin olarak kullanıp, istediği alana yönlendirebildiğinde neler olabileceğinin göstergesidir.
Tabii herkes bu durumda etkilenmek zorunda değil, ama dediğim gibi olay binlerce yıllık bir kültürel birikimin küçük bir yansımasından ibaret.

Tek elle şınav aslında düzenli pratik yapan ve nizami +50 şınav çeken birisi için zamanla o kadar zor bi hareket değil.Arasıra aklıma geldikçe deniyorum,dün gece nizami 3 tekrar çıkarabildim :D Eskiden 70 nizami şınav yapabilirken şimdi denedim 40 ı geçemedim,bunda kg nin de etkisi büyük.Ağırlaştıkça normal şınav ve tek elle şınav da haliyle zorlaşacaktır.Eski zayıf halim olsa çok daha iyi yapabileceğime eminim..

zfrskr dedi:
Tek elle şınav aslında düzenli pratik yapan ve nizami +50 şınav çeken birisi için zamanla o kadar zor bi hareket değil.Arasıra aklıma geldikçe deniyorum,dün gece nizami 3 tekrar çıkarabildim :D Eskiden 70 nizami şınav yapabilirken şimdi denedim 40 ı geçemedim,bunda kg nin de etkisi büyük.Ağırlaştıkça normal şınav ve tek elle şınav da haliyle zorlaşacaktır.Eski zayıf halim olsa çok daha iyi yapabileceğime eminim..

Kesinlikle haklısn yaz başı 70 kg olmamdan dolayı olsagerek 80 e kadar geldiğimi biliyorum şu an 78 oldum ama şimdi 45-50 lerde tıkanıyorum gerçeği kolum kırıldı kasımda ama yinede kilo etksi büyük..

bende cift elle 45-50 cekiyorum
tek elle cok zor arka kolun cok saglam olmasi lazim
sonucta cift el yapinca denge problemi olmuyo hem sirtdan kanatlardan kendini kaldirirken guc aliyosun ama tek el olunca sirf arka kola biniyor

tek elle çekmek çok zor oluyo ben bikere yapıyım dedim hepsi tek elime yüklendi ya günde kaç tane çekerseniz ayda ne kadar gelişirsiniz

Back
Yukarı