tek öğünde 500 gr et

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Coleman Trebor tarafından 6 Mart 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    tabiki çok nadir oluyor ama bazen lüks bir restaurant a gittiğim zaman bi yemek gözüme çarpıyor. t-bone steak diye. yıllar önce yemiştim hatırlamıyorum bile ama menüde 500 gr steak yazıyor tabi fiyatıda ona göre malesef ben çok fazla diye yemedim çünkü 500 gr bir günde anca tüketiyorum tavuktan falan ve başka bi yemek söyledim. gelen yemektede en az 400 gr et var dı .Şimdi ben bu eti off günümde yedim haliyle miktar olarakta çok . bu yediğimin ne kadarı yağa dönüşür . 35 gr protein limitini aştım kat kat . diğer öğünlerimden azaltsam sorun olur ?
     
  2. hakonek
    Offline

    hakonek Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    bir ogunde 35 gramdan fazla aldıgın proteinler zaten supplement olarak kullanılmaz (eger sınır gercekten 35 gramsa ). 35 gramdan fazla aldıgın proteinler enerji verici olarak geri doner sana.cok ciddi bir kalori miktarı olacagınıda sanmıyorum 50 gram fazladan protein desen 200 kalori ediyor kafana takma o yuzden.. bir sonraki ogunde tekrar gerekli olan proteini al
     
  3. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    ??

    Coleman, yemeği yemişsin bitmiş gitmiş daha düşünmeye gerek var mı ?, 400 gram et kırmızı etse nerden baksan 100 gram protein eder, yağla pişirmişlerdir onu elbet lezzetli birşey olduğu için. Fazla kafaya takmaya gerek yok, yarın 45 dk ek kardio yaparsın olur biter :D

    Bana göre bu 35 gram olayıda pek gerçeği yansıtmıyor, bu protein miktarı kas kütlene göre değişir bence.
     
  4. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    doğru haklısın 35 gr vücuda göre değişir. bu arada ben 500 gr ı genel olarak yazdım. Yani sadece yediğim yemek için değil. Mesela bi gün arkadaşlarımla mangal yaparım yine abartırım falan filan. şeklinde düşündüm genel olarak ne olabilir diye.
     
  5. tatt
    Offline

    tatt Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Bir öğünde 35 gr dan fazla proteinin faydasız olduğu konusuna bi açıklık getirmek lazım. baya kafama takıldı bu konu. mesela antrenmandan sonra 400-500 gr et + 4-5 yumurta beyazı + bir ölçek gnc whey. böyle öğünler yediğim oluyo antrenmandan sonra. ee boşuna mı yiyorum yani bunları? wheyi yemekle beraber su niyetine içiyorum bazen çünkü iştahı kesiyo yemekten önce içince
     
  6. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    -Öncelikle Coleman Trebor; sanırım Ankara'da ikamet ediyorsun. Bu bir porsiyonda 400-500 gr et veren lokanta ya da restaurant nerede? Yazarsan çok sevinirim. Benim gittiklerimde parmak kadar et parçası yemek için epeyce para veriyorumda..
    -İkinci olarak bu bir öğünde max. 35 gr protein alma işi oldum olası beni de düşündürmüştür. Ukalalık etmek istemem ancak bana sorarsanız bu duruma katılmıyorum. Prolardan birinin yazısını okumuştum ve idman çıkışı 60 gr protein alıyorum yazmıştı. Bizler için (idman yapanlar) bu 35 gr hafif gelir diye düşünüyorum.
     
  7. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    T-bone Steak genelde porsiyonu 25 YTL'den satılıyor, ancak maalesef o et adı üzerinde, t şeklinde kemik barındıran bir biftek türü ve ağırlığının önemli bir bölümü kemikten geliyor.
    Yani o yemekte, löp et en fazla 250-300 gramdır, kafaya takılacak bir miktar değil.
    Amerika'daki t-bone steakleri anlata anlata bitiremiyorlar, ama canım memleketimde nerde öyle porsiyonlar...
    35 gram protein olayına bende kesinlikle katılmıyorum.
    Ha şu olur, 2 - 2.5 saatte bir yemek yiyebilirsin, vücuduna sürekli bir protein akışı sağlayabilirsin, o zaman harika 35 gram, ancak çoğumuz için bu bir hayal.
    O yüzden katabolik olmamak için zaman zaman 45 gramda alınabilir bence, çoğumuz için ara öğünde muz ile süt içmek bile başarıdır, bu şekilde 10 gram civarı protein alınıyor, ana öğünde ve özellikle idman sonrası 45-50 gram protein alınabilir bence.
    Birde 35 gram protein kime göre?
    1.90'lık bir adam ile 1.70'lik ince yapılı bir adamı kıyaslayın, hangisi için geçerli bu rakam...
    Son olarak, bence bu da protein tüketme yasasına aykırı bir kanıt olsun.
    Gördüğüm en güçlü ve doğal yapısı kaslı insanlardan birisi, askerlik arkadaşım, hiç ete düşkün değildi, bana da kızardı, Karaşan boşver proteini falan, hareket et, vücut besinlerden alacağını alır derdi.
    Valla fiziğine bakıldığında, teorik bilgiyi yalanlayan, harika, kaslı bir yapısı vardı...
    Demek ki aslında tam bir kural yok, kimi insanlar hiç proteine önem vermeden, 80 gram protein tüketerek bile çok kaslı olabiliyor.
    Tabii genel kural sağlam idman yapıldığında yüksek protein almak, bunu inkar edecek değilim.
     
    Danny Boy ve B.B. King bunu beğendi.
  8. B.B. King
    Offline

    B.B. King Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Avustralya/Melbourne
    karasana katılıyorum.

    2 örnek verelim.rakamlar sallamasyondur,takılmayın.

    1. örneğimizdeki adam 1.70 boyunda 65 kilo olsun.10 kilo kas kütlesi olsun.ve antreman yapmasın.

    2. örneğimizdeki adam da 1.90 boyunda 115 kg. olsun.30 kilo kas kütlesi olsun.ve haftada 5 gün sıkı antreman yapıyor olsun.

    şimdi bu 2 adamın da protein ihtiyacı 35 gr. diyebilir miyiz?
     
  9. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Ben daha once baska bir tartismada da ayni soruyu sorup yanit alamamistim. Burada tekrar soruyorum izninizle. Bu 35 gr kuralininin geldigi kaynak nedir? Ben orjinal referansi okumadan ikna edemiyorum kendimi. Oysa orjinal dedigimiz bilimsel calismalarda bile cikaralimayacak sonuclari cikariyor bilim adamlari o makale basilsin, ses getirsin diye. Makeleler basilmadan once diger bilim adamlari ( o konuda uzman 3-6 kisi) o makaleyi degerlendirip basilmaya deger mi degil mi diye karar verirler. Bazen aradan basilmamasi gereken makaleler kaciyor. Onun icin en dogrusu yeteri kadar bilginiz varsa o konuda okuyup kendinizin karar vermesi.
     
  10. EyeSeeYou
    Offline

    EyeSeeYou Özel Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2005
    Mesajlar:
    509
    Beğenileri:
    242
    Ödül Puanları:
    0
    öğün başı alınacak maksimum protein miktarı daha evvel yazıldı...forumu araştırırsanız göreceksiniz...

    aslında öğünlerde (ya da gün boyu alınacak) protein miktarı konusu, beslenme çevrelerinde uzundur devam eden bir tartışma konusu...dietisyenler düşük fiks bir miktarı yeterli görürlerken, spor çevreleri (özellikle de vücut geliştirme sporu) daha yüksek miktarları savunuyorlar...her ikisi arasında hala bir uzlaşma yok...zira her iki görüşü destekleyen araştırma sonuçları bulunmakta...burada tercih edilmesi gereken (ve bence de rasyonel olan) görüş, eğer spor yapılıyorsa, düşük miktarlar alarak yanlışta olmaktansa yüksek miktarlar alarak yanlışta olmak...zira spor yapan kişinin yüksek protein almasında, herhangi bir sağlık sorunu yoksa ve özenli ise, bir yan etki pek yok (gerçi, yan etki var diyenler de var ancak birçok araştırma buna paralel sonuçlar içermiyor)

    30-35 gr konusuna gelince....son zamanlara dek bu konuda pek bir araştırma bulunmuyordu...dolayısıyla bu rakam havadan gelen, desteği olmayan bir rakam idi...ancak 2005 ve 2007 de yapılmış birkaç araştırma, öğün başına 20-25 gr protein şeklinde sonuçlar vermiş...ancak bu araştırmalarda kullanılan denekler 75 kg ve sporlar uğraşmayan kişiler...yani spor yapanlar (özellikle de vücut geliştirmeciler) için öğün başı bir sabit rakam (veya limit) var demek son derece zor....
     
    diez ve saydam bunu beğendi.
  11. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    big chiefs de t-bone steak yiyorum ben, 35 lira + 24 saat acik sanirim (en azindan bir cumartesi gecesi sabah 4te acikti)
     
  12. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Konu eski yalnız karasan la noktasına kadar aynı fikirdeyim.. Benim düşüncem proteinin kullanımı şu başlıklara göre değişkenlik gösterir..

    İdman programı
    Kişinin yaşam tarzı
    Öğünler arasındaki zaman farkı
    Dışarıdan alınan anabolizanlar, testo ve türevleri
    En önemliside evet bunu hep savunmuşumdur hani genetik diyoruzya genetik aslında sadece kas fizyolojisi değildir.Vücudun hızlı gelişmesi veya mükemmel bir fiziğe ulaşmak, kasların o estetik görüntüsü değil, bunlarla beraber idmanın x kişi üzerindeki etkisi ve vücudun alınan besinleri tam anlamıyla ve yüksek dozajda kullanabilmesi bana göre en büyük genetiktir..

    Atıyorum 2 farklı denek seçtik ve bunların 2 sinede aynı idman programını, aynı beslenme programını verdik aynı şekilde dinleniyorlar.Aldıkları protein öğün başına 60 gram.Yalnız x kişisi y kişisine oranla %10 daha fazla kas geliştirmiş. İşte burda genetik faktörler öne çıkıyor. Ne bu genetik faktörler kas yapısı duyarlılığı ve besinleri vücudun kullanabilme durumu.

    Yani şu varki bazı insanların vücutları alınan besinleri daha iyi daha yerinde kullanabiliyor benim vücudum bir öğünde 45-50 gram protein sentezleyebiliyor, diğer bir arkadaşın 25-30 gram sentezleyebiliyor işte bu tamamen genetik. Diğer kişi dışarıdan aldığı anabolizanla bu durumu eşitleyebiliyor ancak. Bununda açıkça nasıl bir fark olduğunu anlıyoruz zaten. Biri doğal yollardan yüksek protein sentezleyebilirken diğeri kimyasallarla aynı eşitliği yakalayabiliyor. İşte buda sporda sizi ön safhalara taşıyabilecek çok önemli bir genetik durum..

    Ben profesörlerin bir öğünde şu kadar protein sentezleyebilirsiniz sözlerine inanmıyorum açıkcası.
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  13. pijamap
    Offline

    pijamap Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2012
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    istanbul
    T-Bone dedin mi, Günaydın'da yiyeceksin.
     
  14. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    Her gun yaptigim sey :)
     

Sayfayı Paylaş