bakın arkadaşlar, bu da benm son mesajım olsun burda....size olayı şöyle özetleyeyim...bakın, ben matematik mühendisliğinde okuyorum...ve benm işim yazılım ve finans üzerine...ama benm tercihim yazılım ve ben onla ugrasıyorum...haa bunların yanına tabi ilave yaptıklarım oldu...onlarda web design +photoshop programming.... web tasarımını küçük cocuklar bile sagdan soldan kopyala yapıştır bile yaparak bir sürü web tasarımı yapabilir...ve binlerce insan bu işi yapıyor cok ucuz ve basitçe...ama web tasarımında başarılı olmak istiyorsanız ve piyasadaki işleri almak istiyorsanız , en önemli özelliğiniz cok ufak yardımlar dışında internetten yardımlar almdan kendi "yaratıcılık" kavramınızı kullanmaktır....ancak bu şekilde piyasadaki tüm işler alınır...yaratıcılık derken , logo olsun, sayfa düzeni olsun, okunabilirlik(readability) olsun cok önemlidir...bu yalnızca web tasarımında gecerli degil, herşeyde ,yazılımda da okunabilirlik cok önemlidir...herşey gayet basit ve acıklayıcı olmalıdır...baktıgınızda hemen anlamalısınız herşeyi...ben sınavda bir kod yazdıgımda hocam sorumun dogru olmasına ragmen "0 " puan vermişti soruya...bunun nedeni 2 satıra indirgenebilecek kodu ben, derlediginzde warning vererek 5 satırda yazdım...yani readability=0 dı anlayacagınız....kodun uzun olması binlerce satırda yazılabilecek bir programdaki hatanın bulunmasını imkansızlaştırı ve maliyeti cok yükseltir, dolayısıyla zarar meydana gelir...ben bunu kastetmemiştim , ama siz hala kişilik mücadelesine olayı çektiginiz içindaha tam olarak ne yazdıgımı anlayamadınız...bu forumun da eksikleri var elbette design olarak, her forumda oldugu gibi...ama bunlar küçük ve düzeltilebilir hatalar....ve daha okunabilir bir forum olur...belki yine anlamadınız , ama işin özeti bu şekilde..herkese kolay gelsin....