Tavuklu Makarna Lezizzzz - Kolay Ve Doyurucu

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve clubber tarafından 22 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. clubber
    Offline

    clubber Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bir makarna uzmanı olarak sölemem gerekirse.şu tarifdeki makarnayı bir mekanda 12 13tl den aşa yemeniz mümkün değil.tarife gelelim
    TEK KİŞİLİKTİR
    bir adet yassı çubuk makarna ( fırında makarna değil.eriştenin kalınlığında çubuk makarna uzunluğunda.Marka olarak pastavilla ve filiz makarna da var.sakın çubuk makarnanın pipet gibi kalın olanlarını almayın.dediğim gibi erişte kalınlıgında yassı ve ucun olanlar)
    4tl lik tavuk gogusu ( fazla almanıza gerek yok.düşük fiyatta hzırlanmışıda yok.şeker piliç ve banvit uygundur.tarihine bakınız)
    bir yeşil biber bir kırmızı biber.
    bir yemek kaşığı tereyag bir yemek kaşığı sıvı yağ(tere yag olmayan arkdaşlar normal yag kullanabilir)

    YAPILIŞI
    (makarna yapmasını bilmeyen arkdaşlar ya en kısa zamanda ogrenın yada hiç ugraşmayın.)
    makarnamızın açlığınıza gore paketi ayarlayın.ben yarısından biraz az olarak yapıyorum
    kaynamış suyumuza makarnamız atılır.(ortadan ikiye de bölebilirsiniz tek parça olarakta atabilirsiniz)
    bir yemek kaşığı sıvı yag kaynayan makarnaya dokulur.tuz ilave edilir.karıştırılır.kaynamaya bırakılır.

    TAVUK GOGUSU (1adet bir kişiyi tıka basa doyurur)
    (isteğe gore tavuk bir iki yada yarım gögus kullanılabilir.)
    tavuk gogusumuz sote olarak kesilir.kuş başı değil.duz duz parmak uzunlugunda ve kalınlıgında tavuklar kesilir.
    biberler dogranır
    ilk başta orta ateşte teflon bir tavada ilk once tavuklar kızartılır.(yagımızı tuzumuzu doktuk tabi)5dk tavuklar tavada pişirilir.5dk sonra çok kısık olmamak şartıyla kısık ateşte biberler tavaya konur.tavuklarlar beraber kızırtılır.toplam 10dk içinde tavuklarımız hazır hale gelir zaten.isterseniz 5dk dan sonra tavukların üzerine kekik serpilebilir.önerim serpmeniz.
    makarnalar en geç 15dk içinde hazır olur.haşlanan makarna kontrolü için bir makarnayı alin çigneyin yumuşak işe agızda hamur tortusu bırakmıyorsa olmuştur.makarnaları süzün.daha sonra makarnaları teflona boşaltın kısık ateşte tavuklarla biberlerle karıştırın.1dk felan.bir taba koyun servisiniz hazır.15dk içinde 15tl lik makarnanız tabagınızda.

    EKSTRA MALZEMELER (İSTEĞE GÖRE + tavsiye ederim)
    parmezan peyniri
    karabiber kekik
    krema

    FİYAT
    makarna 1tl
    tavuk gogusu 4tl
    biber 40kr

    bir tabak yemeğiniz size 2.50tl ye geliyor.tabi ben bi poşet makarnayı ve 2 tavuk gogusunu bir oturuşta yiyorum dıyorsanız Allah doyursun derım:) (normal bir tüketici iseniz şanslısınız yarın için yada bi sonraki tüketim için makarnanın ve tavugunuzun yarısı duruyor)
    hertürlü makarna tarifi için bilgi alabilirsiniz
    Spordan sonra tüketilmesi mükemmel olur.

    AFİYET OLSUN.
     
    Rocky_4 ve Pacco bunu beğendi.
  2. ProteinCanavarı
    Offline

    ProteinCanavarı Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    0
    en temizi bolonez abi, çok daha pratik :D teşekkürler deniycem..
     
  3. Pacco
    Offline

    Pacco Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2010
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Denedim abartısız Mükemmel bir lezzet hatta evdekiler bile bayıldı.Ama mutlaka baharat ! Herkese tavsiye ederim.Eline sağlık clubber ;)

    Son olarak yeni makarna kombinasyonlu tariflerini bekliyorum :)
     

Sayfayı Paylaş