Tavuk Yapımı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ScriptKiddie tarafından 16 Aralık 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. ScriptKiddie
    Offline

    ScriptKiddie Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar kuru haşlanmış tavuk insanı belli bir süreden sonra bayıyor :S
    makarnanın pirincin arasına koysam dahi tadını direk alıyorum artık :)

    bir önerisi olan arkadaş varmı.. tavada kızartmayın falan dediler bana bende paso haşlıyorum :D
     
    Son düzenleme: 16 Aralık 2010
  2. ErcinTT
    Offline

    ErcinTT Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2010
    Mesajlar:
    514
    Beğenileri:
    315
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara/Batıkent
    Belli bir süre tavuk eti yerine balık ve kırmızı et daha faydalı olucaktır.
     
  3. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Tavada yapcaksan ilk önce etleri kes sonra yıka iyice tavaya hiç yağ koyma.Belli bir süre sonra et kendi yağını çıkartıyo zaten çok lezzetli oluyor.Tavsiye ederim :)
     
  4. major24
    Offline

    major24 Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2009
    Mesajlar:
    178
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    ömer
    Etleri kuşbaşı şeklinde kesip tavada hafif ateşte biraz kızartıyorsun. Üzerine ince ince kesilmiş domates ile bir miktar salça koyuyorsun. domates iyice suyunu saldıkdan sonra üzerine istediğin baharatları ekleyip servise hazır hale getiriyorsun.

    Ben 320g haşlanmış makarnananın üzerine yukarıdakini ekliyorum yanına a portakal suyu süper gidiyor.

    Pilav ile yemek istersen tavukları sade kızart. yanına domates dilimleyip Hafif tuz serp.
     
  5. ScriptKiddie
    Offline

    ScriptKiddie Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    evet süper fiikir bunlar kızartınca besin değerinde çok büyük oynama olmaz umarım..
     
  6. Caribbean T
    Offline

    Caribbean T Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2010
    Mesajlar:
    321
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci & Sporcu
    Yer:
    İstanbul
    Şöylede oluyor tavuk göğsünü parçalara ayırıp ızgaralığın üstüne koyuyorsun turunculaşıyor.
     
  7. ruthlesss
    Offline

    ruthlesss Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    tavuk bıktırır.hele kokusu daha da bıktırır. yapcagın sos var :

    salca
    kekık
    köri
    sarmısak
    az nane
    karabıber
    tuz
    az kımyon


    bunları karıstır yarım cay bardagı da su ekle sonra tavukları kusbası dograyıp sosa bula. baya bı terbıye olsun 1 gun bekle. hatta ben yaptım buzluga attım 2 hafta oluyo.canım cektıgınde elektrklı ızgarada kebap yapıorum 5 dk da.yanında da bol eksılı marul salatası oooohh ;)
     
  8. ScriptKiddie
    Offline

    ScriptKiddie Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşlar peki kızartma yapınca zararı oluormu ?
     
  9. ScriptKiddie
    Offline

    ScriptKiddie Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşlar tavuku kzıartırken tavada birazda salça ekledim oo süper oldu :) tşkler önerileriniz için
     
  10. ErcinTT
    Offline

    ErcinTT Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2010
    Mesajlar:
    514
    Beğenileri:
    315
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara/Batıkent
    Kızartma sağlıksızdır aslında.En sağlıklısı haşlamak ve tavugun yağsız suyunuda içebilirsin.

    Tavaya bir miktar su koy tavuk etlerini ince ince kes avuc içi kadar olsun

    Üzerine kekik pul biber eser bir miktarda da karabiber atabilirsin güzel oluyor :)
     
  11. ScriptKiddie
    Offline

    ScriptKiddie Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    yağda kzıarmadım zaten :) tavukları suda yıkadım üstlerinde su kaldı birazda avucumda attım tavaya direk bu şekilde kızarttım ben. beyazlaşınca biraz da salça koydum güzel oldu
     

Sayfayı Paylaş