Arkadaşlarım sizden ricam, kafamı karıştıran aşağıdaki konularda bana yardımcı olmanız Tavuk … Normalde buzdolabında Normalde buzlukta Normalde dışarıda Pişmişken buzdolabında Pişmişken buzlukta Pişmişken dışarıda Donmuşken buzdolabında Donmuşken dışarıda… Ne kadar bekletilebilir? Bu bence bi bodyci için hayati bi konu. Cevaplarınız için teşekkürler
Tavuk eti fazla dayanıklı bir yapıya sahip olmadığından çabuk bayatlamaya meyillidir. Bu nedenle pişirdikten sonra buz dolabında iki günden fazla tutmadan tüketmeye çalışırsan daha iyi olur, buzlukta ise uzun süre gidiyor. Pişmemiş hali dışarıda (oda sıcaklığı) muhafaza edilemez, hızla bozulur. Eğer o sırada pişirme imkanın yoksa en doğrusu buzluğa kaldırmak olur. Burada oldukça uzun bir süre muhafaza edilebilir rahatlıkla ve pişirmeden önceki gece buz dolabına indirip, gün içerisinde pişirebilirsin. Yapmaman gereken en önemli şey ise, buzluktan dışarı çıkardığın ve tamamen çözünmüş haldeki tavuk etini tekrar donması için buzluğa geri koymaktır. Eğer bir kere çözündüyse mutlaka tüketilmelidir.