Tavuk nasıl yenir

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Savaşcı tarafından 10 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 29 üye.
  1. Savaşcı
    Offline

    Savaşcı Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    646
    Beğenileri:
    255
    Ödül Puanları:
    0
    biz orta halli ailelerin evine fazla et girmez ama benim asıl problemim o değil.

    malesef bazı yiyecekleri yiyemiyorum.
    üstadlar özellikle bu tavuk denen canlıyı yiyemiyorum. tavuk etini sadece bir dönercide döner olarak yiyebiliyorum. çorbada falan haşlama vs yiyemiyorum
    bir kere mangalda ufak bir parça yiyebildim.
    ondan önce ve sonra ne kadar yemeyi denediysem de mide bulantısı yüzünden yiyemedim kusmaya engel olarak yemeye devam ettiğimde gözlerim falan dolana kadar zorluyorum olmuyor. dana etine girmeyeceğim. olduğunda onu köfte vs gibi hallediyorum. ama kavurma falan yine yiyemiyorum.

    esas derdim onu daha güzel ve sağlıklı bir şekilde nasıl yenerim(yerim) yardımcı olursanız bana çok büyük iyilik yapmış olursunuz.
     
  2. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Tavuk etini kıyma olarak çektirp tüketebilirsin örn; köfte ızgarada veya ızgarada da yiyemiyosan çok az bi yağda teflon tavada pişirebilirsin köftenin içine birazda baharat katarsan tat ve kokusunu da degiştirmiş olursun..
     
    Son düzenleme: 10 Mayıs 2009
    Savaşcı bunu beğendi.
  3. FearTR
    Offline

    FearTR Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2009
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    bnce tavuk nolursa olsun derisini aldır ve ne işlem görüyosa haşlama olabilir mangal olabilir bol pişirirsen yumuşaklığı giderse bnce yiyebilirsin ama derisini aldırıp dene ve ilk göğüs yemeye başla diğer taraflar sinirli oluo kusabilirsin bnde kavurma yiyemem çünkü yumuşak olur
    sanki pişmemiş gibi gelir kusucak gibi olurum
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  4. _Fabregas_
    Offline

    _Fabregas_ Üye

    Katılım:
    29 Mart 2009
    Mesajlar:
    431
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul

    İnce ince parçalara ayırıp (aynı mevlütlerdeki gibi) pilavla yemeyi dene o zaman tavugun tadı fazla gelmez hemde proteinini alırsın
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  5. NHFL
    Offline

    NHFL Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2009
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Tavuğu but kısmını tavsiye ederim. Yumuşaklık ve tad açısından.

    Butu parçalayıp fırına veya mikrodalga ya koymadan önce üzerine light veya normal kaşar rendelersen bol bol, sonra bunu yanında tercih ettiğin malzemelerle sandviç haline getirirsen büyük ihtimalle sorun yaşamazsın.
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  6. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    tavuk için farklı soslar var onları deneyebilirsin yemeni kolaylaştırabilir
     
  7. enwer-34
    Offline

    enwer-34 Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    269
    Beğenileri:
    280
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    havaalaninda isci
    Yer:
    İstanbul
    Erol Tas filmleri bakmani tavsiye ederim tavuk nasil yeniyor onu ögretiyor
     
    HouseMd bunu beğendi.
  8. camkinoz_61
    Offline

    camkinoz_61 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    O zaman yumurta ve süt ürünlerini dene.
     
  9. purulence
    Offline

    purulence Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2009
    Mesajlar:
    362
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Tech.
    Yer:
    Ankara
    bi oturuşta en az yarım bazen bir bütün tavuk yiyorum aşağısı kesmiyor açıkcası.öyle pilav arasına serpiştirilen tavuktanda hayır gelmez gibi geliyor.
     
  10. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Derısı alınmıs tavuk butunu once bır kapta sarmısak pul bıber karabıber ve soya sosu ıle karıstırıp terbıyele..Daha sonra fırın posetlerınden bırıne sosuyla bebaber koy butları..Iyıce pısıp lokum gıbı olduktan sonra afıyetle yıyebılırsın..Ama tuz atma cunku soya sosu tuzludur..Tabı en son olarakta yedıkten sonra bana tesekkur edebılırsın.. :)
     
  11. hekimoglu
    Offline

    hekimoglu Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Biraz köri ekle bir daha dene :)
     
  12. RUNTIME ERROR
    Offline

    RUNTIME ERROR Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(Bilgisayar Mühendisliği)
    Yer:
    Ankara
    Öncelikle bütün tavuk alın. Daha sonra evde yemek işlerine bakan ferde (annenize) bu tavuğu güzelce yıkatıp bütün olarak haşlamasını söyleyin (kokusu da sizi rahatsız ediyorsa mutfaktan uzak durun). İyice haşlandıktan sonra güzelce didiklemesini söyleyin ve çıkan etleri bir tavada tereyağı, biraz salça, kekik, kimyon, karabiber ve nane (alerjiniz varsa karabiber ve kimyonu kullanmayın) bileşenlerinden oluşan sıcak karışımın içine atarak güzelce kızarmasını sağlamasını söyleyin. Parçalar ufak olursa döner yiyebilen size daha iyi gelecektir. Oluşan ürünün üzerine biraz tuz serperek sevdiğiniz sebzelerle (domates, marul, yeşil soğan önerim) ekmek arası yaparak afiyetle yiyin. Bu yöntemi annem ben kendimi bildiğimden beri kullanır ve bunu yerken kendimi piyasaya düşmeyecek kadar lezzetli ve kaliteli olan bir tavuk döneri yer gibi hissederim. Mutlaka deneyin.
     
  13. HasanErdem
    Offline

    HasanErdem Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Karşıyaka - İzmir
    Göğüs etini bol domates, biber, soğan ve kekikle sote ederek pişirin. Dileyen acı da ekleyebilir. Gayet hafif ve besleyici.
     
  14. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Tavuk çabuk bozulan bir et türü. Yarımsaatte atakan'ın tabiriyle bakteriler inşaat yapar üzerinde. Gerçekten de öyle. Ben de bir defa 2 saat dışarda bekleyen tavuğu pişirdim ve yedim. Sonra mide fesatı geçiriyordum. Ondan sonraki hafta hiç tavuk eti yiyemedim. Senin de başından böyle birşey mi geçti? Yoksa eskiden beri hiç mi yiyemedin tavuk?
    Tavuk yemek gerçekten görüldüğü kadar kolay değil. Ben kızartma olan herşeyi yerim; ama tavuğu haşlamak lazım. Kızartmanın sindirilmesi zor oluyor. Üstelik çok yağ tutuyor. Ben de shinitzel yaparak kızartıyorum. Sana tavsiyem et haşlaması yap. Sindirimi kolay. Kemikli olursa çok pahalıda değil. Patates de koyarsan içine kompleks karbonhidratı da aradan çıkartırsın.
     
  15. residente_calle
    Offline

    residente_calle Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    38
    Dostum tavuk gögüsten çok güzel körili tavuk yapabilirsin.
    Şimdi yapıp yedim :)

    [​IMG]

    Ayrıntılı tarif istersen verebilirim :)
     
  16. depresiph
    Offline

    depresiph Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    derisiz yıkanmış mümkünse kekikli tavuk ye tadı pek gelmez karabiber falan da atabilirsin kekik yanıda :D
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  17. rockyyy
    Offline

    rockyyy Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    ben tavuk etini derisini soyduktan sonra iyice temizlerim kızartma olarak yerim önce yumurtaya sonra hazır karışımlar olur çeşni tarzında özellikle onlardan alırım çünkü onlar + protein var ve yağ yok denecek kadar az sonra una batırıp hafif yağda kızartırım yanına pilav yoğurt off oruçlu oruçlu canım çekti yok kilo aldırıyo yağ çok diyenler olur hiç alakası yok olsa bende olurdu.
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  18. zigbog
    Offline

    zigbog Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.327
    Beğenileri:
    629
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İzmir
    metabolizmadan metabolizmaya fark var sende yağ yapmaz ama başkalarında yapabilir.

    Ben tavuğu haşlarım, sonra bazen bi tavada ızgara yaparım. Bazen direk pilav veya makarna ile yerim. Yağ ve tuzu olabildiğince az kullanırım. En pratiği budur benim için. Bazende yukarıda rockyyy'nin yaptığı gibi şeyler yaparım. Ara sıra şımartılmak lazım :D
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  19. Ahura-Mazda
    Offline

    Ahura-Mazda Yeni Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ramazan
    Yer:
    Ankara
    en süper ve en etkilisi haşlamak. bu yumurta içinde geçerli
     
  20. precorefx
    Offline

    precorefx Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Tavuk göğsünü iri kuşbaşı şeklinde doğrarım. Bir kaba soya sosu, az pul biber, kimyon, karabiber, kekik, kurutulmuş ve rendelenmiş soğan ve sarımsak tozu koyup tavuğu bunlarla iyice harmanlarım.

    1-2 saat terbiyede dinlendirdikten sonra şişlere geçirip elektrikli ızgarada, (tercihan rezistansa en uzak olacak şekilde) pişiririm.

    Denemenizi tavsiye ederim..
     
    Savaşcı bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş