500 gram tavugu uygun büyüklükteki tencereye koyun ve suyu ekleyin ardından haşlamaya başlayın sonrasında içerisine 2 tane patates atın 1.5 saat kadar haşlayın haslanmanın son 30 dk sı kala 3 tane karabiber atın içine tuzu isteğe göre ayarlayın çok lezzetli oluyor 500 gram tavuk gögsünde 155 gram protein bulunmakta. bench_O ( 2 adette sarımsak suya atabilirsiniz güzel bir tat verir )
bende buna benzer bır tarıfı haftanın 2 gunu uyguluyorum benım tarıfım ıse: 500gr tavuk gogus etı 2 patates 2-3 havuc 4 dıs sarımsak baharat 4-5 tane kuskonmaz (ıstege baglı ben sevıyorum bazende 4-5den bıle fazla koyuyorum
tavukları avuc içi büyüklüğünde parçalayıp patatesleri dilimlediniz mi çok daha iyi oluyor. üstelik içine kimyon karabiber ve birazda pulbiber koyunca çok tatlı oluyor. ayrıca ilk suyunu biraz fazla koyup sonra o sudan birkaç bardak alıp o suylada pilay pişirdiniz mi :d ooo daha iftara 1 saat var ağzım sulandı
Tavuk suyunu aynı gün değerlendiremeyeceksiniz bir kısmını ayırıp dondurucuda saklayabilirsiniz. Daha sonra pilav yapacağınız zaman donmuş suyu çözüp pilavda değerlendirebilirsiniz.
ananemler kemik suyu içirirlerdi küçükken cok faydalı diye o geldi aklıma sorayım bir ananeme ne işe yarıyormuş ilik kaynatırlardı
Konuyla pek alakası yok ama marketlerde kısırlık bulgur var bulguru kapaklı bir tencereye koyun üzerine haşlamanın suyunu kaynatıp dökün ve kapağını kapatın tüm suyu içine çekip şişiyor hem tadı güzel hemde besleyici.
1.5 saat haşlama süresi için çok fazla değilmi.çoğu sitelerde 30 dkdan sonra besin kaybı oluşmaya başlar diyor
1.5 saat bence çok fazla. Göğüsü bıçak ile inceltip pişirebilirsiniz.25dk.gibi bir sürede hazır oluyor.