Arkadaşlar varmı şöyle tavuk gögüsüyle soslu moslu çok yaglı olmucak sekılde bir yemek iğrendım dogrusu kup kuru yemekten
Domatesi rendele pulbiber kekik fesleyen(mantar varsa mantarda eklenebilir mantar I daha once tavaya at sonra domates rendesini dok) seklinde tava da isit sicak olan tavuk gogsunun uzerine kasar rendele ( biraz yag miktari artacaktir kasar ekleyince) kaynar durumdaki sosu uzerlerine dok Tavuk gogsu erimis kasar ile domates soslu lezzetli oluyor Bizde bikiyoruz tavuk gogsunden ama bu sekilde degisik degisik soslarla farkli lezzet yakalamaya calisiyoruz Tarcinli da yiyorum tavukun uzerine tarcin dokerek..
Açıkçası ben tavuk göğüsünde saplanıp kalınmasına garip bakıyorum. But ile göğüs arasında besin değeri açısından pek fark yok. Göğüs 31gram protein ve 4 gram yağ içeriyor, but ise 28 gram protein ve 6 gram yağ. Bana kalırsa bu değerler ile lezzeti kıyaslarsak tavuk göğsü yemek pek mantıklı değil. Elbette yağ oranı azalınca emilim hızlanıyor fakat antrenman sonrası hızlı protein ihtiyacı (yiyen olabilir) haricinde göğüs yemek gereksiz yere tatsız bir şeye katlanmak olur.
Sadece göğüs yememeyi deneyebilirsin. Misal bu akşam tavuk çöp şiş yaptım ızgarada. Önemli olan protein almak. 3-4 gr. eksik almışsın önemli değil yani.
Somon balığı, Hindi füme, biftek derdine çare olabilir bir süre değişikliğe git, ayrıca karbo sıfır yağ sıfır soslar var içeriğinde glutamine sodyum bulunmayan az miktar alınabilir.