Tavuk Göğüsü Yerine Piliç ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve yaso3597 tarafından 10 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. yaso3597
    Offline

    yaso3597 Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2012
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar Tavuk göğsü yerine Bütün tavuk piliç alsak hem daha ucuz hem daha büyük , protein açısından tavuk göğsündemi daha çok var piliçtemi ? sorun olurmu ?

    Pişirme olarak fırında yapmayı düşünüyorum
     
  2. antikky
    Offline

    antikky Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Önce şunu cevaplamak gerek neden tavuk göğsü tercih ediyoruz.Cevabı tek ve basit yağ oranı düşük protein miktarı en yüksek bölgesi hayvanın.
    Üstelik ucuz olayını değerlendirirken şunu da göz önünde bulundur.Piliç aldığın zaman içinde senin yemediğin/yiyemediğin kıkırdak,kemik boyun bölgesi kemiği de var.Bunların ağırlıklarını da alıyorsun.1 kilo piliç vs 1 kilo tavuk göğsü yaparsan kilo fiyatı olarak piliç daha ucuz görünür ancak hem daha yağlı hemde saf tavuk eti oranı daha az kalacaktır.

    Bu yüzden 2-3 lira fazla verip tavuk göğsü tercih etmen senin faydana.

    Not: Bir düzeltme olarak eğer fırında tüm tavuk tercih edeceksen,derisi üste gelecek şekilde pişir.Ve tepsinin üzerine koyacağın bir ızgara teli üzerinde dursun tavuk.Yağı olduğu gibi altına akacak,sonra o tepsiyi temizlemek dünya zoru bir iş,bu yüzden tepsinin dibine yağlı kağıt sermeni tavsiye ederim.
     

Sayfayı Paylaş