Re: tavuk but'u..... Protein Kaynagi % Protein Spirulina 60-70 Sigir Eti 17,4 Tavuk Eti 19 Sardalya 20,6 Alabalik 19,2 Koyun Sütü 5,6 Inek Sütü 3,2 Yogurt 4,8 Yumurta 12,8 Soya 36,7 (http://www.vejetaryen.net/beslenme/urunler/spiriluna.asp) tavuk butunun pro. degeri farkli olur mu bilemem ama tavuk eti protein orani yukarida yaziyor. "Spirulina da neyin nesi???" derseniz, yukaridaki linkte aciklamasi var.
Re: tavuk but'u..... tavuk butundaki protein miktarı göğüse göre bir miktar daha düşüktür..ama bu çokda önemsenecek bir ölçüde değildir..bence bu tip hesaplamalrı yaparken ortalama bir rakam al,sayılara çok takılma..örnek olarak,ben tavuk göğüsünü %20 protein olarak hesaolıyorum..ben bu rakamı bazı yerlerde 25 hatta bazı yerlerde 30 bile okuduğum oldu..ama çoğunluk 20 civarındaydı..tavuk butunuda illaki hesaplamak istiyorsan göğüsden 3-4 gr eksik hesaplayabilirsin..dediğim gibi ben ortalama bir rakam alarak,tavuğun her kısmını % 20 protein ihtiva ediyor olarak hesaplıyorum.