Tavugu nasıl yiyorsunz ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ReveR tarafından 24 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 16 üye.
  1. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar tavuk yerken nasıl yiyorsunuz yanında ne gibi yiyeceklerle beraber yiyorsunuz ? tavsiyeleriniz
     
  2. BassHunter
    Offline

    BassHunter Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2010
    Mesajlar:
    184
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Şahsen haşlanmış yiyemediğim için 2 ana öğün arasında. Marketlerde satılan şinitzel tavukları fırında pişiriyorum. Ara öğün olarak tüketiyorum.
     
    ReveR bunu beğendi.
  3. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Ben göğüst eti yerim hep. Kasaptan 200'er gramlık halde paketlettiririm. Sonra onu yağsız tavada orta ateşte pişirir anında kepekli makarna veya yağsız pirinç + light yoğurtla birlikte yerim .Makarnayla yiyorsam birazcık ketçap atarım. Pirinçle yiyorsam ketçap atmam yoğurtu arttırırım.Yanında ayran içtiğimde olur. İçerisinde 1 domates ve göbek marulları küçük küçük doğruyup atıyorum. Harika tadı oluyor. YEmek tarifleri bölümünde 600 kalorilik tavuklu pirinç pilavı konum var oraya bakabilirsniz.
     
    ReveR bunu beğendi.
  4. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    tavugu her sekilde yiyebiliyorum yagsız olmak sartıyla tabii yanında da yaz mevsiminde karpuz tercih ediyorum kıs döneminde salata tercih ediyorum bir tane de galeta veya mantar tavuk sote yapıyorum acılı super oluyor
     
  5. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    tavuğun en sağlıklı yenme şekli haşlama-buğulamadır.
     
  6. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    1-Göğüsten kıyma çektiriyorum.((Ya köfte yapıyorum yağsız şekilde yada yağsız tavada soteleyip üstüne 3-4 tane yumurta akı alsana kıymalı yumurta))
    2-Göğüsü kuşbaşı kestiriyorum.((Önce haşlayıp ya öyle yiyorum ,haşladıktan sonra tavada sebzeli sote yada patates ile fırınlıyorum)
    çeşit çok tavuğun 1001 çeşit yeme hali var büyüzden hiç sıkılmadım tavuktan.
     
  7. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    tavuk göğsünden kıymamı yaptırıyon sonra bildiğimiz köfte :D nasıl oluo acaba tadı :D
     
  8. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    oooow super oluyor tadı...Hazır köfte harçları var baharat şeklinde olan tuz ve yağ içermeyen ondan ve bol pul biberle harmanlıyorum,burger köftesi şeklinde yapıyorum kocaman yuvarlak yağsız tavada pişiyor yanmadan...Sonra 2 kepekli tost ekmeği arası götürrrr :D
     
    ReveR bunu beğendi.
  9. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    847
    Beğenileri:
    409
    Ödül Puanları:
    0
    iyide kasaptan alınan tavuk etleri sağlığa zararlı nedeni ise tavukların iyi temizlenmemesi tüyleri çıkartılırken yıkanmaması bende bunu yeni öğrendim ve hemen tavuk ürünlerini yemeyi bıraktım elimde 1 kg vardı hemen çöpe attım kırmızı ete geçtim çünkü temizletmesine filan ayriyetten para veriyorsun buda epey masraflı tutuyor biraz daha hesaplı olması için 20-30 kg beyaz et götürürsen iyi olur ama ozamana kadar tavuğun zamanı geçer kısacası tüylerdeki pislikler üzerinde kalıyormuş onun için iyice temizlenmesi lazımmış
     
  10. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38

    valla yaşadığım yerde kasap kalmadı artık marketlerden alıyorum etlerimi kaliteli yerlerden
    ve tavugun göğsünde tüyün ne işi var ki :)
    alınca yıkıyoruz zaten hadi onuda geçtim haşlarken pislik olsa su üstüne çıkar senin demene göre dünyada tavuk tüketilmesin artık ...
    kırmızı ette de o kadar ital et davası çıktı o daha sakat ayrıca kırmızı ete herşey karıştırıyolar at,eşşek.... ????
     
  11. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    haşlamaktan başka birde sote şeklinde yemeye çalışıyorum..ancak geçen gün şhow tv de yaz sürprizi adlı programda Şef Rafet İnce adlı aşçının bir yemek olayı vardı...adam tavuk ile bir menü hazırladı aklım kaldı..ama aradım taradım adını bulamadım :(

    tavuğun içinde sos olarak..

    kuru kaysı,bal, v.s şeyler ekeldi..ve fırına sürdü..fırından çıktığındaki görüntüsü mükemmeldi.

    bal ne kadar yarar-zarar onu tam olarak bilemiyorum..ama görnüş mükemmldi..

    bilgisi olan paylaşırsa iyi olur ;)
     
    AngryHun bunu beğendi.
  12. AngryHun
    Offline

    AngryHun Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.166
    Beğenileri:
    1.132
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Kimyager
    Yer:
    İstanbul
    tavuk göğsünü haşlarım.yanınamada sürahiyi çekerim.ağzıma bir tavuk göğsü atarım birde su :D
     
    demircan256 bunu beğendi.
  13. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    :D Yaahu herkesin bildiği bu zaten...amacımız farklı lezzetler ile tüketmek...şöyle üzeri kızarmış(kızarmış piliç değil) şekilde..eti iyi pişmiş..çatalı vurduğunda çözülecek şekilde ;) sen ben s.mehet yapaılm bigün ramazandan sonra :)
     
    AngryHun bunu beğendi.
  14. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşlar tavuk göğsü bonfile aldım kucuk ve uzun dilimlere böldüm tost makinesine bi koydum yagsiz bi kızardı böyle sulu mulu süper oldu domates yogurt pilav yanındada buz gibi vişne suyu ben yolumu buldum tavsiye ederim sizede :)
     
    demircan256 bunu beğendi.
  15. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    Dediğin tarzı bende severim ancak o şekilde iyi pişmiyor yaahu..:S önce haşlatıp sonra yaparsam belki yeriö ama o şekilde sanki çiğ kalıyor :(
     
    AngryHun bunu beğendi.
  16. ReveR
    Offline

    ReveR Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2010
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    yok yok kalmıyor böyle iyice kırmızılaşıcak böyle çıtır çıtır tarza gelicek . zaten ben ömrümde pişmiş et yemem hep kanlı yemişimdir :D benim babamda eski haltercilerden 80 lerden arnold zamanlarından :D oda der et fazla piştimi gerekli protein alamazsınız die benim dediğimi dene
     
  17. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    aklıma kurtlar vadisinde testere nin yediği pirzola geldi..kanlı kanlı bird eyanında şarap ıyyy:) neyse haşlamaya devam ;)
     
    AngryHun bunu beğendi.
  18. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    eskıden tavugu yagsız ve derısız gogus alır gunde mın 1kg yedıgım ıcın dırek aksamdan pırınc ıle bırlıkte buharda pısırme makınesıne koyar buharda pısırr ole yerdım :)

    ama artık tavuk derdım yok cunku bayadır vejetaryenım :)
     
  19. spudd webb
    Offline

    spudd webb Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    382
    Beğenileri:
    168
    Ödül Puanları:
    53
    tavuk göğsü için;
    soya sosu kekik biber ile 2-3 saat bir kapta bekletip tavada hiç yağ koymadan hazırladığınız karışımla pişirebilirsiniz.

    yoğurt,zeytin yağı,baharatlar ile akrışım yapabilir ,bir süre bekletip öyle pişirebilirsiniz.
    bu iki harçtada tavuk göğsü 2-3 kez ısınabilir,kuruyup yenmeyecek hale gelmez.

    tavalık tavuk alıp (tavuk bonfile) hiç yağ koymadan yada knorun harçları ile pişirebilirsiniz.knor harçları,özellkle mangal harcı tavuk göğsü içinde çok iyi oluyor.
     
    AngryHun bunu beğendi.
  20. hakanKN
    Offline

    hakanKN Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Istanbul
    Ben 2 günde bir en az 1 öğünde 500 gr göğüs tavuk yiyorum. Tavuğu tavada tırnak kadar yağ ile kızartıyorum veya tost makinasında 0 yağsız yapıyorum tavuk harcı ile birlikte çok lezzetli oluyo. Yanındada 1 tane söğüşlenmiş domates 1 büyük bardak ayran, şu ramazan ayında 1 pizza dilimi büyüklüğünde pide, ramazan dışında 2 dilim ekmek ile yiyorum.

    Nadir olarakta 500gr göğüs tavuk alırım kendim kuşbaşı keserim haşlarım, yanındada mantar yaparım öyle yerim.
     

Sayfayı Paylaş