Tavsiyeniz lazım...

Konusu 'Kadınlara Özel - Beslenme & Diyet' forumundadır ve ivrin tarafından 7 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. ivrin
    Offline

    ivrin Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Selamlar,

    Boyum 1.65cm, şu anki kilom 49-48 arası gidip geliyor. Yazın 45kg'ydum ve tam bana uyan şekli-şemali elde etmiştim ama günlük 1100cal ya oluyordu ya olmuyordu. Çoğunlukla aç gezip çok fazla hareket etmiştim, sonra kan hapı kullanmak zorunda kaldım iştahım aşırı derecede açıldı ve durduramadım, özellikle geceleri çok fazla yemek yer oldum. Bir ara abur-cubura sarmıştım geceleri ama öyle böyle değil, cipsler paket paket çikolatalar, bisküviler... Şimdi biraz dizginledim ama bu defa da akşam yemeğinde doymak bilmez oldum bir de üstüne bir dilim kek ya da kabak tatlısı yer oldum. Anlıycağınız yazın abuk sabuk beslenmem ve kan hapları sistemimi çökertti :) Bunu bir nebze kontrol edebilmek için her gün, işe gidip gelmedeki yürüyüşleri çıkarsak (zaten toplasan 5000 adım falan anca eder) 30dk eliptik bisiklet + 30dk yürüyüş yapıp 480cal civarı harcıyıyorum. Ama fark ettim ki her gün cardio yapınca daha fazla acıkıyorum ve kendimi yemek yerken temelli durduramıyorum. Geceleri de çok erken yatamıyorum (3 gibi anca uyuyabiliyorum), geç saatlere kadar çalışmam gerekiyor ve sabah da erken kalkıyorum 8:30 gibi. Anlıycağınız battı balık yan gider modundayım :) Ama düzeltmek istiyorum, kilo alımı/verimi olayından ziyade aşırı yememi nasıl dengeleyebilirim? Bu konuda çok acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.
     
  2. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Aşırı yeme, kan şekeri dengesinin bozulmasının doğal sonucudur.

    Low carb diyetler çok popüler ama başlangıç için zor gelebilir. Karbonhidrat alımını tamamen düşük glisemik indeksli besinlere kaydırırsan iştah ataklarının önüne geçebilirsin.

    Yulaf, kepekli makarna, kepekli pirinç gibi karbonhidrat kaynaklarına yönelip, tatlı ve unlu gıdaları listeden tamamen çıkarmaya çalış. Protein alımını arttırıp, su tüketimini de çoğaltmanı tavsiye ederim.
     
    sultanmehmed ve ivrin bunu beğendi.
  3. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    637
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    Sanırım bulduğum bu makale biraz olsun sizi bu konuda bilgilendirecektir.

    Aşırı Yeme İsteği Nasıl Yok Edilir?
    Yıl boyunca onlarca partiye gittiniz ve tek bir cips bile yemediniz. Peki, erkek arkadaşınızla ettiğiniz korkunç kavganın ardından neden kendinizi krema soslu makarnaya bileklerinize kadar batmış halde buluyorsunuz?

    Yıl boyunca onlarca partiye gittiniz ve tek bir cips bile yemediniz. Peki, erkek arkadaşınızla ettiğiniz korkunç kavganın ardından neden kendinizi krema soslu makarnaya bileklerinize kadar batmış halde buluyorsunuz?

    İşte sebepleri...

    Gerçekten aç mısın?
    Muhtemelen hayır ama kesinlikle sana öyleymiş gibi geliyor. Esas açlık hissi yemeye başladıktan sonra geliyor. Fareler üzerinde aşırı yemek yeme üzerine çalışmalar yapmış bir isim olan, Birmingham'daki Alabama Üniversitesi Psikoloji Profesörü Doktor Mary Boggiano, "Aslında gerçekten aç olmak, tıka basa yemek yeme sebeplerinin sonunda yer alıyor" diyor. Düşük serotonin seviyesi, doyduğunu anlama yetine de zarar veriyor. Yemeğe ihtiyacın olmasa da yemeğe teşvik ediyor.

    Şuursuzca yememenin altı yolu!

    * Açlık hissini kov
    Hackensack Üniversitesi'nden Beslenme Uzmanı Susan Kraus öğün atlamanın midenin kazınmasını daha da yoğunlaştıracağını söylüyor. Öğünleri düzenli yemek kan şekerini sabit tutmaya yardıma olur. Bu öğünlerde beyaz ekmek, hamur işi ya da makama gibi işlenmiş karbonhidratlar yerine protein ve bir parça da sağlıklı yağlardan almalısın. Böylece tatmin olduğunu sen de hissedeceksin, öğün aralarında bir şeyler atıştırmak istediğinde akıllı seçimler yap. Yağsız yoğurt iyi bir seçim.

    * Tetikleyicileri belirle
    Bir hafta boyunca yemeklerin kaydını tut. Ruh halini, seni neyin strese soktuğunu ve yemeden önce ne kadar aç hissettiğini ölç. Seni şekerlemelerle dolu gizli depona saldırmaya zorlayan etkenleri belirledikten sonra daha bilinçli tepkiler vermeye başlayabilirsin. Mesela minik bir paket çikolatanın yarısını yemek gibi...

    * Biraz bekle

    Stresli bir durumun ardından ilk 20 dakika boyunca beyninin taleplerini anında yerine getirmek istersin. Bu serotonini dengeleyebilmek ve stres hormonlarını düşürebilmesi için gerekli olan asgari süre. Eğer 20 dakika kendini tutabilirsen, midenin kazınması muhtemelen geçip gitmiş olacak.

    * Bir şeyler iç
    "Hypothalamus", beyninin ruh hali ve aynı zamanda iştah sinyallerini düzenleyen kontrol merkezi. Ayrıca bu merkez, açlık gibi susuzluğu da fark eden bölüm. Bir bardak su ya da sıcak çay içmeyi dene, kazınma geçecektir. Kafeinsiz çay olmasına özen göster; kafein stres kimyasallarının salgılanmasını tetikleyebilir.

    * Sakız çiğne
    Ağzına şekersiz sakız at ve bol bol balon yap. Avustralya'daki bilim adamları sakız çiğneyen deneklerin tükürüğünde çiğnemeyenlere oranla yüzde 16 daha az stres hormonuna rastlamış.

    * İyi tarafından bak
    Araştırmalar kahkaha atmanın stresi kestiğini gösteriyor. Kahkaha atarken endorfin salgılamaya ve kalori yakmaya başlarsın. Bir saat kadar gülmek, yarım saat boyunca ağırlık kaldırmayla eşdeğer miktarda kalori yakmanı sağlar.

    Kaynak: ekolay.net
     
    Azi ve ivrin bunu beğendi.
  4. ivrin
    Offline

    ivrin Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bütün tüketiğim ürünler tam tahıllı gruptan ama yine de low carbı biraz daha ciddiye almam lazım sanırım. Bir de evet çok fazla öğün atlıyorum ya da çok ufak şeylerle geçiştirmek zorunda kalıyorum çoğu zaman. Gündüz koşturmacayla açlık bastırılıyor da gece geldi mi gitmiyor o sakat. Biraz da duraksatmam lazım sanırım kendimi o 20dk hakikaten çok kritik ya...
     
    gakkos bunu beğendi.
  5. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    637
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    ilk zamanlar beslenme alışkanlığındaki ayarlamalar ve sistemine oturtmak biraz zor oluyor. ama bir süre bu displine uyduğun takdirde kendiliğinden iplik söküğü gibi geli veriyor. ilk zamanlar disiplini elden bırakmadığınız sürece ki bunu başaracağınızdan eminim besleneme alışkanlığınız fevkalede olacaktır.
     
  6. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Günün erken saatlerinde aldığınız calori vücutta depo edilmesi daha zordur ...

    Eğer istenilen forma ulaşmak istiyorsanız , mümkün olduğunca sağlam bir kahvaltı yapmalısınız... Örneğin , kepekli,çavdarlı esmer ekmeğe yapılan kaşarlı domatesli sandviç , yanına bir kaç zeytin ve süt ...
    Sıkılırsanız malzemeleri değiştirin , rafadan yumurta , beyaz peynir güzel tercihler kahvaltı için..
    Eğer yine sıkılırsanız , menemen , yağsız kepek ekmeğine tost ...
    Bu liste bu şekilde uzar gider..

    Bu öğünden sonra 10,30 civarı bir öğün daha yemenizi tavsiye ederim...
    İşyerinde yiyebileceğiniz bir porsiyon meyve olabilir .. 1 elma 1 portakal gibi.. Ya da 250 gr civarı yoğurt...

    Öğle yemeğini ise işyerinde yediğinizi farzedersek , yemek seçme tercihiniz yok...
    Ama çıkan yemekleri bize yarar hale getirebiliriz...

    Örneğin , çorba yenebilir ... Ana yemek yenebilir , kızartma ya da hamur işi değilse.. Gereksiz calori içermiyorsa.. Salatanın içine yanınzda getirdiğiniz ton balığını ilave edebelirsiniz...
    Ekmeğinizi de götürmenizi tavsiye ederim , 1-2 dilim esmer ekmek öğle yemeğinde iyi bir tercih..

    Su tüketiminiz maksimum olmalı , saat başı bir bardak su içmeye özen gösterin...

    Spor öncesi kepekli pirinç, makarna tüketebilirsiniz 2,30 saat öncesi kadar...

    49 dan 45 e giden yol o kadar da meşakkatli olmasa gerek :)
     
    ivrin ve gakkos bunu beğendi.
  7. donkisot
    Offline

    donkisot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2011
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    Kilon ne kadar azmis. Cok sasirdim dogrusu. 45 kilo ile görüntün nasil merak ediyorum dogrusu. Ben de güzel bir vücuda sahip olmak icin kac kg olmam gerektigini düsünüyorum bu siralar. Gerci bunun sadece kilo ile alakasi yok
    ama neyse uzatmayayim ileride seninle bu konuda daha ayrtintili konusmak isterim.

    gakkos adli üye cok yemenin nedenlerini ve neler yapmamiz gerektigini güzel yazmis. Onun yazdiklarina tamamen katiliyorum.
    Benim de tecrübelerimden edindigim ve vurgulamak istedigim seyler var:

    -Et kaynakli proteinler saniyorum daha tok tutuyor. Et (beyaz/kirmizi et, balik) yedigim ögünlerde hem kendimi iyi hissediyorum
    hem de cabuk doyuyorum.

    -Kahvaltida yumurta yemek cabuk doyuruyor ve tok tutuyor.

    -Yemege baslamadan önce 2-3 bardak su icmek ilk 3-4 ay bana yardimci oldu. Bu sayede daha az yer oldum.
    Hala uyguluyorum bazi zamanlar.

    -Ara ögünler yapmak yine ilk 3-4 ay bitmek bilmeyen acligimi dizginlememe yardimci oldu. Ara ögünlerde sunlari kullandim: yogurt, salatalik, domates, yesillik, süt. Bunlari aksamki acliklari bastirmak icin de kullanabilirsiniz
    kalorileri düsük cünkü. Ben spordan gec saatte geldiysem bunlardan yiyorum saat gec de olsa. Meyve daha fazla aciktiriyor ara ögün icin tavsiye etmem belki yemek sonrasi tatli niyetine yiyebilirsiniz.

    -Aksamki acligimi bitki caylari, su, maden suyu ve sütle gecistirmeye calistim/calisiyorum. Gerci geceleri devamli tuvalete gidiyordum/gidiyorum ama ne yapalim.

    -Menstruasyon dönemi öncesi acliklari bastirmak icin hala birsey bulamadim. O dönem iste en zorlu dönem. Vücuda hakim olmak inanilmaz bir irade istiyor. Cogu zaman basedemiyorum, careyi menstruasyon sonrasi daha fazla Cardio
    yaparak buluyorum ;)
     
    ivrin bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş