Merhaba aradaşlar.belki arkadaşlar proteini bol,güzel tarifler vermiştir diye forumun bu bölümünde gezintiye çıktmıştım ama gördüğüm kadarıyla çoğumuzun yaptığı bir hata var ortada.'KIZARTMAK' Tabiki hepimiz besleyici,protein değerleri yüksek ve lezzet peşindeyiz. ancak yiyeceklerimizi kızarttığımızda besin değerlerinin önemli miktarlarını kaybederler.bunun yerine haşlama,ızgara veya fırını tercih etmeliyiz.bunu ben ünv.deyken beslenme dersimize giren profesör söylemişti.daha sonra başka yerlerde de karşılaştım zaman zaman.işimize yarayacak,söylediği iki şeyi daha hatırlıyorum.makarnayı haşlayıp süzdüğümüzde süzülen su ile besin değerlerinin çoğu gider.bide c vitamininin metal ile temas ettiğinde etkisini kaybetmesi.limonata yaparken çay kaşığı ile karıştırmayın bu bilgilerin işinize yarayacağına eminim.