Tavsiye

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve anathema tarafından 7 Şubat 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. anathema
    Offline

    anathema Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ZEYTINBURNU/ISTANBUL
    Merhaba aradaşlar.belki arkadaşlar proteini bol,güzel tarifler vermiştir diye forumun bu bölümünde gezintiye çıktmıştım ama gördüğüm kadarıyla çoğumuzun yaptığı bir hata var ortada.'KIZARTMAK' Tabiki hepimiz besleyici,protein değerleri yüksek ve lezzet peşindeyiz.
    ancak yiyeceklerimizi kızarttığımızda besin değerlerinin önemli miktarlarını kaybederler.bunun yerine haşlama,ızgara veya fırını tercih etmeliyiz.bunu ben ünv.deyken beslenme dersimize giren profesör söylemişti.daha sonra başka yerlerde de karşılaştım zaman zaman.işimize yarayacak,söylediği iki şeyi daha hatırlıyorum.makarnayı haşlayıp süzdüğümüzde süzülen su ile besin değerlerinin çoğu gider.bide c vitamininin metal ile temas ettiğinde etkisini kaybetmesi.limonata yaparken çay kaşığı ile karıştırmayın :p bu bilgilerin işinize yarayacağına eminim.
     
    kaptan99 ve j.claude.er bunu beğendi.
  2. cernopitt
    Offline

    cernopitt Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    eğer doğruysa güzel bilgiler teşekkürler...
     
  3. bytarik06
    Offline

    bytarik06 Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2011
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    napalım yani makarnanın suyunu da mı içelim onu mu demek istyosun :)
     

Sayfayı Paylaş