kimodedim
Üye
Garantim vardır...
Pastaneden saçma sapan içerikli yağlı şeyler yenileceğine...
Bunun kahvaltılarda veya istenilen öğünlerde
Tüketilmesi
Daha uygun gelio bana....
Ondan koymak istedim...
Aldığı kadar tam buğday unu(ele yapışmayan ama kaskatıda olmayan bir hamur olacak)
1 bardak süt(yarım yağlı tercihdir...)
1 bardak su
Mevcutsa 1 çay bardagına yakın(ya da istenildiği kadar saf kepek)
Kuru maya(instant)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi, tuz
(normal tarifin içinde bir tatlı kaşığı şeker var ama ben tercih etmiorum...montignac'ın entegral ekmeği gibi saglıklı olsun istediğimden)
Bir kabın içine iki bardak tam buğday unumuzu koyuyoruz(varsa kepeğimizide)
istenilen miktarda tuzu (dolu olmayan 1çay kaşığı yeterli...)
mayamızı katıp harmanlıoruz
cezvede sütle suyumuzu ateş üzerinde ılıklaştırdıktan sonra karışımın ortasını açıp döküyoruz(dikkatli olun bu işlemde ne sıcak ne soguk olmalı ılık olması yeterli çünkü ekmeğimizin kabarması gerek)
yeterince unla yoğuruyoruz hamurun yeterli kıvama geldiğini düşündüğümüzde zeytinyagı ve elma sirkesinide katıyoruz...biraz daha yoğuruyoruz. hamurun pürüzsüz bir kıvamda oldugunu göreceksiniz...
bir bezi hafif sıcak suyla nemlendirip kabımızın üzerine koyup ılık ya da sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıoruz... 45-60 dk mayalanma için yeterlidir...
mayalandıktan sonra hamurumuzu sekillendiriyoruz(elinize biraz tam bugday unu alırsanız daha kolay sekillenir)
ekmeklerin üstüne hafif zaytinyagı sürüp orta derecedeki fırına verioruz...
ilk 20 dakka kapagı acmayın lütfen... ama arada kontrol edin ki yanmasın ekmekler.
bide bide sogutmayı unutmayın cunku sıcakken yerseniz...
allah allah pişmemiş bu ekmekler diyebilirsiniz
yapanlar başarılı olup begenir umarım
Pastaneden saçma sapan içerikli yağlı şeyler yenileceğine...
Bunun kahvaltılarda veya istenilen öğünlerde
Tüketilmesi
Daha uygun gelio bana....
Ondan koymak istedim...
Aldığı kadar tam buğday unu(ele yapışmayan ama kaskatıda olmayan bir hamur olacak)
1 bardak süt(yarım yağlı tercihdir...)
1 bardak su
Mevcutsa 1 çay bardagına yakın(ya da istenildiği kadar saf kepek)
Kuru maya(instant)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi, tuz
(normal tarifin içinde bir tatlı kaşığı şeker var ama ben tercih etmiorum...montignac'ın entegral ekmeği gibi saglıklı olsun istediğimden)
Bir kabın içine iki bardak tam buğday unumuzu koyuyoruz(varsa kepeğimizide)
istenilen miktarda tuzu (dolu olmayan 1çay kaşığı yeterli...)
mayamızı katıp harmanlıoruz
cezvede sütle suyumuzu ateş üzerinde ılıklaştırdıktan sonra karışımın ortasını açıp döküyoruz(dikkatli olun bu işlemde ne sıcak ne soguk olmalı ılık olması yeterli çünkü ekmeğimizin kabarması gerek)
yeterince unla yoğuruyoruz hamurun yeterli kıvama geldiğini düşündüğümüzde zeytinyagı ve elma sirkesinide katıyoruz...biraz daha yoğuruyoruz. hamurun pürüzsüz bir kıvamda oldugunu göreceksiniz...
bir bezi hafif sıcak suyla nemlendirip kabımızın üzerine koyup ılık ya da sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıoruz... 45-60 dk mayalanma için yeterlidir...
mayalandıktan sonra hamurumuzu sekillendiriyoruz(elinize biraz tam bugday unu alırsanız daha kolay sekillenir)
ekmeklerin üstüne hafif zaytinyagı sürüp orta derecedeki fırına verioruz...
ilk 20 dakka kapagı acmayın lütfen... ama arada kontrol edin ki yanmasın ekmekler.

bide bide sogutmayı unutmayın cunku sıcakken yerseniz...
allah allah pişmemiş bu ekmekler diyebilirsiniz

yapanlar başarılı olup begenir umarım