Tahin + Pekmez hastalığı ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Powerofdreams tarafından 9 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Powerofdreams
    Offline

    Powerofdreams Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Antalya-Ankara
    Merhaba Arkadaşlar

    Benim sorunum tahin ve pekmezi karıştırıp fırsat buldukça tüketmek :( ne zaman babam bana tahin yollasa bir su bardağına bardağın yarısı kadar koyup az biraz pekmezle karıştırıp kaşıklıyorum.Bunu günde 3-4 kez yapıyorum aklıma geldikçe...Çikolata yeme isteğimi çok iyi bastırıyor ama yağlama yaptığı konusunda vicdan azabı duyuyorum.Bir de siz değerli arkadaşlara sormak istedim böyle giderse yağlanırmıyım :(?

    Teşekkür ederim
     
  2. vanesy
    Offline

    vanesy Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    360
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    mimar
    yağlanırsın. ayrıca çok sağlıksız. belki baban su şişesinde, bidonda filan yolluyordur. o yüzden tahinin ve pekmezin besin değerlerini yazıyorum:

    100 gr tahin

    Bileşen - Miktar

    Enerji .................. 634 kcal
    Yağ......................60.09 gr
    Doymuş Yağ...........14.05 gr
    Protein.................25.51 gr.
    Karbonhidrat...........10.52 gr.
    Kalsiyum.................87.71 mg.
    Demir.....................6.03 gr.
    Vit+B1...................1.08 mg.
    Niacin....................4.5 mg.

    kaynak: http://www.aosb.org.tr, koska tahin ambalaj bilgileri

    100 gr üzüm pekmezi
    Bileşen - Miktar
    Su (%)
    28-33,9

    Enerji (kalori)
    257-293
    Toplam şeker (kuru maddede %)
    83,7-87,6
    protein (gr)
    0,6
    Mineraller (mgr) Kalsiyum
    400-500
    Fosfor
    31
    Demir
    9,2
    Sodyum
    96
    Potasyum
    1470
    Magnezyum
    140
    Kükürt
    69
    Bakır
    0,43
    Vitaminler A vitamini (IU)
    0
    C vitamini (mgr)
    0
    Tiamin (mgr)
    0,04
    Riboflavin (mgr)
    0,15
    Niasin (mgr)
    1,4​

    kaynak: http://www.taris.com.tr
     

Sayfayı Paylaş