Taekwondo mu Wing Chun mu ?

Aslında bir kaç spor dalı öğrenmek istiyorum kendimi geliştirmek istiyorum. Bu yönde işime en yarıyacak spor dallarını seçip eğitim almak istiyorum.

Aslında bir kaç spor dalı öğrenmek istiyorum kendimi geliştirmek istiyorum. Bu yönde işime en yarıyacak spor dallarını seçip eğitim almak istiyorum.
MMA yapabilirsin bir kaç sporu yapman gerekiyor zaten.grappling ve striking yapakcaksın.Vuruşlu spor olarak Muay Thai öneririm.Güreş ve Bjj da bilirsen tamamdır.Al işte bir kaç spor dalını öğrenip iyi dövüşebilirsin ayakta yerde hemde.İllada MMA salonu olmasına gerek yok.Her spor için ayrı bir salona gidersin.Zaten MMA salon ücretide 2-3 spor beraber yapılınca verilen paraya değerdir diye düşünüyorum :) Önce boksunu geliştir ama boks olmadan olmaz.5-6 ay boks yapabilirsin.Sen yapmıştın galiba dimi? Şimdi haftada 3 gün Muay Thai yap.Kondisyonun artsın biraz ileride pazartesi çarşamba cuma her gün bir spor yapacaksın.

Ben sanırım forumun kararsız çocuğuyum. Sizce Taekwondo mu Wing Chun mu ?

15 yaşında olduğun için tkd iyidir bence turnuvalar olimpiyatlar sporun güzellikleridir.wt ile kendini korursun sokakta, 15 yaşında adamız kendimizi neyden koruycaz korumamaız gereken 2-3 serseri saldırısı ise zaten hertürlü mücadele sporu bizim işime yarayacaktır.mma işine gelirsek boksor e katılıyorum mma yapabilirsin ama mma 2-3 tane farklı dojodan eğitim alınarak olmaz bunları birlikte kullanmak için mma öğrenmen gerekli.ama mma öğrenirsen +18 olmayanlar o maçlarada çıkamaz yine olmaz.2 seçeneğin arasından mantıklısı bence tkd.

MMA aklımda ama onu 18 den sonra düşünücem. Bir de Türkiyede MMA turnuvaları var mı ? Sanırım Taekwondo alıcam bir kaç ay sonra da Muay Thai olabilir.

Belki boksa da dönebilirim ama biraz daha vücut yaptıktan sonra yani daha var :) Düzgün de bir salon bulmam lazım.

Boksta vücudun gücün 2. hatta 3. planda olduğunu anlayacaksın.2-3 sene boyunca aralıksız boks yapmanı tavsiye ediyorum nasıl bir spor olduğunu anlarsın o zaman.Güç 2. plandadır.Boksörde önce yürek olacak akıl olacak aptallar ve korkaklar boks yapamaz yapsa bile başarılı olamaz zaten.Ve inanacaksın inanmak başarmanın yarısıdır.Tekniğin çok daha ön planda olduğunu göreceksin.Zaten kendi kilonda dövüşeceksin öyle çok büyük kuvvete ihtiyacın yok rakiple squat yapmayacaksın :) döveceksin kardeşim.bunun içinde teknik gelişim olacak buda zamanla sabırla olan bir şeydir.

Umarım tavsiyelerimi dikkate alırsın ve boksa başlarsın.

Zaten neden bıraktım hemen anlayamadım.

Bak kardeşim taekwandoyu kavga oldugunda kullanamazsın teke tekte kullanabilirsin ama çoklu kavgalardan kullanamazsın.Wing Chun, taekwandoya göre daha iyidir. ;)

kaç tekvandocu tanırsın?
benim gördüklerim sokakta gayet iyi dövüşebiliyordu.
:)

dogru söylüyosundur ama genel olarak sürekli tekmeyi kullanamazsın ön planda hep yumruklar konuşur sonuçta tekvandocu yumrugunu kullanmayı dogru düzgün bimez.ama tekmesini oturtdurursa adamı pert edebilir :)

kaç tekvandocu tanırsın?
benim gördüklerim sokakta gayet iyi dövüşebiliyordu.
:)

sokakta her sporcu dövüşebilir.peki ya asansör gibi dar bir alanda kendimizi korumamız gerekirse asıl amaç kendimizi korumaksa tkd bazı alanlarda kötü.ama wt her yerde korumayı öğretiyor.dar bir alanda tekme atamayız yumruk dersen onun içinde biraz geniş alan lazım boksör olsa mideye doğru dar alanda yumruk atabilir dar alanda aparkat çıkarabilir ama tkd bunları yapamaz.tabi her insan kendini iyi kötü korur bu forumdaki çoğu sağlam vücutlu arkadaş sokakta kendini teke tekde rahatça koruyabilir thums:

sanki teakcılar hiç yumruk kullanmıyor gibi konuşmuşun okadarda değil, teak gösteri işidir yüksek tekmeler falan ama wing chunda çok iyi bir savunma sporudur 1.5 yılda kendini dışarda tamamen koruyacak hale gelirsin vaktin varsa teak da git wing ede

Sokakta hangi spor/sanat etkilidir diye bir şey yok.Adam çıkarır bıçağı sokar yığılır kalırsınız.Yani en iyisi sokaktan uzak durmaktır.

bir kişinin yazısında görmüştüm otobüste 2-3 tip bunlara sataşıcak gibiymiş ama adam yanında siyah kuşak tekvandocu arkadası olduğu için rahatken adamlar bunları evire çevire dövmüşler (boksörlermiş) arkadaşıysa alan darlığından tekme atamadığını söylemişti. tabi ne derece doğru bilinmez

Back
Yukarı