türkler genetik olarak güçsüz mü?

https://www.youtube.com/watch?v=LftIPge6f3U

youtube da bu çocuğun videosunu izledim, düşündüm taşındım ve şaşırdım :P

çocuk 225lbs (~100 kg) ile 8 tekrar çıkarıyor (sonuncu biraz sakat). Sanıyorum 18 yaşından küçük babasıyla birlikte garajda sadece bench basarak falan çalışıyo supplement yok, kür yok..

Etrafımdaki insanlara bakıyorum, çalıştığım salonlara ve gördüğüm her insana; şu ebatlarda biri 100 x 8 basacak hem de kür yok supplement yok.. hiç rastlamadım... bizim salonda 100 kiloyu 6 tekrar çıkartanlar bile bu çocuğun 2 katı boyutlarında... acaba bizim genetiğimizde güç faktörü mü az yoksa benim etrafımdaki insanlar mı böyle??

Siz ne düşünüyorsunuz?
kafa_kafa_nasıl turkler gucsuz diyebilirsin ya :mad: ben de 16 yasındayım ve adım gibi eminimkı bu çocugu geçerım . kendimi övmüyorum tabıkıı . bende bir turkum 16 yasındayım ve her turlu yabancı rakıbe karsıyımmm kafa_weightlifterkafa_

ırklar arasında bariz güç farkı oldugunu düşünmüyorum ama amerikada çok fazla spor yapan var ve imkanları daha iyi gold's gym gibi devasa spor kompleksleri günün 24 saati dolu türkiyede spor yapan fazla kişi olmadıgı için böyle cocukların çıkmaması normal

bunu duymuştum mermere tokat atarlarmış ?

Evet hocam aynen öyle Osmanlı ordusunda tokatçı adı ile bilinen askerler varmış.bunlar savaşta ağır silahlar taşımaz ve savaş zamanları haricinde ellerini sürekli mermere vurup ellerinde aşırı büyük nasır kitleleriinin oluşmasını sağlarlarmış.savaşlarda tokat attıkları düşmanlar muhtemelen savaş dışı kalırlarmış:)

benim gözlemlediğim güç olarak bizler güçlüyüz bunu kimse inkar edemez genetiğimiz salam amma ecnebiler bizlerden daha hızlı gelişiyorlar. ama ölçü korumada pek başarılı değiller bunu farkettim salona gelen birkaç yabancı tanıyorum hızlı şişip bir o kadarda hızlı bir iniş yaşıyorlar biz öyle değiliz ne kadar yavaş yol alsakda bunu korumak zor olmuyor. adam 70 kg bench basıyo vücut 1 ayda deli gibi şişiyor gözlerime inanamadığım şeylere rastladım çok çabuk yol katediyorlar. aynı şekilde göçmenlerde öyle. özellikle bulgar göçmenlerine çok rastladım sanki farklı birşeyler var deli bir yapıları var ama ölçü koruma konusunda yine başarısızlar.

birde avrupalıların atasözleri var
Türk Gibi Kuvvetli, Türk Gibi Muhteşem

birde korkma cümleleri var annecim türkler geliyor:D:D yıllarca avrupa bizden korktuysa vardır bizim bi hikmetimiz

türkler heybetli görünüşe sahip olmadıkları için yıllarca savaşları kazanmışlardır türkler küçük ama atletik vucuda sahip oldukları için savaşlarda hetbetli duran avrupalı askerlere karşı onlar bir hareket yapmadan bizimkiler bin takla atarak 3 4 birden devirmişler zaten türklerin kılıçları felan küçüktü avrupaların ki gibi dev kılıçlara sahip degildi nedenide onlar birtaneyi zor sallarken bizim kiler ellerindeki hafif kılıla yüztane sallayıp düşmanını bertaraf etmiştir herzaman heybetli olmak avantajlı degildir özellikle savaşta

Bu bahsettiğiniz avrupalılara karşı yapılan hangi Türk devletinin savaşları ? Hunlar mı Avarlar mı Selçuklular mı Osmanlılar mı ? -Ki tahminime göre Osmanlıdan bahsediyorsunuz- Eğer Osmanlıdan bahsediyorsanız verdiğiniz kriterler doğru değil. Çünkü osmanlı ordusunda kırma yada etnik kökeni tamamen avrupalı olan askerlerinde çoğunlukta olduğunu görürür. yeniçerilerin büyük bölümü yunandır. Tımarlı sıphayiler osmanlı topraklarının neresinde üretim varsa ordan getirilen askerlerdir. Türklerin yoğun olduğu birlik ise Akıncılardır. Bu yüzden iri olarak nitelendirdiğiniz avrupalıların çoğu osmanlı ordusunda da vardır. Kısaca irilik-küçüklükle alakası yok bunun.

Son düzenleme:
birde avrupalıların atasözleri var
Türk Gibi Kuvvetli, Türk Gibi Muhteşem

birde korkma cümleleri var annecim türkler geliyor:D:D yıllarca avrupa bizden korktuysa vardır bizim bi hikmetimiz

evet arkadaşım fransada liselerde tarih kitaplarında 2008-2009 müfredatında seyit onbaşı resminin altında fransızların '' Türk Gibi Güçlü '' atasözü yer almaktadır bu laf bizim kendimizi övmemiz için çıkmış değil gerçekten fransızca da bulunan bi atasözüdür...bu bilgiyi birinci elden öğrendim ve inanılmaz gururlandım...

Türk demek güçlü demek zaten. Yabancılar Türk gibi güçlü der. Öyle olmasaydı mesela güreşte hala devam eden sayısız Dünya başarılarımız da olmazdı :) Türkiye'de haberlerde futboldan başkası çıkmıyor tabi. Bu kadar zor şartlarda ve kimsenin desteği ilgisi olmadığı halde çok başarılıyız birçok dalda.

Bende bir soru soracağım konuyla doğrudan alakalı değil belkide ama biz türklerde benim gözlemlerime göre önkol sanki daha önce gelişiyor veya sürekli çalışmaya göre önkol adalesinden ziyade kemiği de kalınlaşabiliyor gördüğüm birçok işçide bu önkol kısmı çok büyük.Dedemde dahi devasa önkollar var ölçmedim ama aşağı yukarı 40 cm gelir vücudunda kol omuz gibi adelelere bakıyorum yaşlılıktan adeta erimişler ama dedemin bilekten başlayarak pazuya kadarki bölümü vücudun diğer taraflarına göre çok kalın 6 yaşından beri çalışıyormuş şimdiki maddi durumuna gelene kadar sabahtan akşama kadar çalıştığını duydum ve boğaz konusunda boğazına çok düşkün yemekten hiç para esirgemez.Pek çok 30 yaşın üstündeki işçide veya bedenini kullanarak para kazanan kişilerde önkolun epeyi kalın olduğunu gördüm sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir?Ben minibüsçülerde bile (biraz yaşlı olanlarda) çok kalın önkollar görüyorum.Sizce bu Türk genetiğinden mi kaynaklanıyor yoksa önkolun kas yapısından mı?

İşçilerin çoğunda görebilirsin. Özellikle yağsız olanlarında. Yağlı olanlarda da kas altta kaldığı için göremezsin. Hele maden işçileri inanılmaz güçlüdür. Tabi kolları daha iyidir daha çok çalıştığı için. Çok iri olmaz (kasları) çünkü çok uzun süre ve aşırı çalıştığı için. İşyerinde ne çıkarsa onu yediği için vs. Ben uzun zaman hep içlerinde oldum bizzat yakından tanıdım :) Umarım 1 gün haklarını tam alır ve daha iyi şartlarda çalışırlar. Hiçbir işe yaramadan milyarlar alanlara göre onlar çok daha fazlasını hak ediyor. Bizim kaldırdığımız kilo bile onların emeği..

İşçilerin çoğunda görebilirsin. Özellikle yağsız olanlarında. Yağlı olanlarda da kas altta kaldığı için göremezsin. Hele maden işçileri inanılmaz güçlüdür. Tabi kolları daha iyidir daha çok çalıştığı için. Çok iri olmaz (kasları) çünkü çok uzun süre ve aşırı çalıştığı için. İşyerinde ne çıkarsa onu yediği için vs. Ben uzun zaman hep içlerinde oldum bizzat yakından tanıdım :) Umarım 1 gün haklarını tam alır ve daha iyi şartlarda çalışırlar. Hiçbir işe yaramadan milyarlar alanlara göre onlar çok daha fazlasını hak ediyor. Bizim kaldırdığımız kilo bile onların emeği..
Dedem 110 kilodur örnek verdiğim işçide yağlıdır çimento vs. taşıyarak geçimini sağlıyor.Yağlı oldukları halde önkol çok kalın.O sürekli çimento taşıyan işçinin bacakları da epey kalın ve poposuda göbeğinin yanında kocaman gözüküyor.Maden işçilerinin bazılarıda önkol da çok damarlı olabiliyor.Dikkat ediyorumda bu sadece fast food yiyerek saf yağ olanlar yağı iyi kaldıramıyor ama işçiler yağı çok iyi kaldırıyor onu sanki kamufle ediyormuşcasına . Karate gibi sporla uzun süre uğraşanlardada yağsızsa iyice yağsız oluyor derinin altında ne varsa hepsi gözler önünde o kadar hareketten dolayıda paramparça ama kasın her hareketi belli oluyor :D

Son düzenleme:
Sadece 100 kg bench yaptı diye en güçlü o demek değil bu cesaret işidir.engin terziye bakın gökhan sakiye vb..1 kişiden dolayıda bütün ırkı güçlü sayamazsınız..yani benchte benden yüksek kaldıranı güreşte yendim yani bu açıklanamaz o an geldimi anlarız çanakkale savaşına bakın aç fakir halktık hani niye yenemediler..valla adam 100 kg bench yapsın 15 kilometre koşsun korkaksa hemen nefesi kesilir....yani korkaklıkla cesaret arasındaki farktır bu..cesur adam kendini geliştirirse ne ala yoksa mualla ya adamsın yada madamsın...

bu tur bır vıdeoya yada yabancılarda bır kısıye bakarak turkler gucsuzdur demek zaten mantık dısıdır ben kendı aılemden bır ornek vermek ısterım

dedem 15 yasından berı gures yapan bırıdır makedonyada kendı donemınde cok ıyı bır grekoromen gurescıdır ve su anda tam 80 yasında kendısı makedonyada yasıyor gecen yaz tatılınde yanına gıttıgımde ılk kez bır sey dıkkatımı cektı onkol kasları bacakları kolları nerdeyse yasına gore devasaydı ve ınanılmaz gelebılır ama o yasa gorede ınanılmaz gucludur kendısı bır gun gel senle bılek guresı yapalım dedıgınde ınanılmaz gulmustum cunku 80 yasında bırı benım gıbı bılek guruesınde ve gucte ıddaalı bırıne meydan okuyordu ıyı gel dedım yapalım ve basladıgımızda ınanamadım cunku o 80 yasındakı gurescı eskısı muhtesem ıhtıyarın kolunu bırakın ındırmeyı yerınden bıle oyntamadım
kendısıne bu gucu nasıl korudugunu ılk kez cıddı anlamda sordum ve sırrının hala bırakmadı kil yogurma antrenmanlarında oldugunu soyledı bu arada boyu 198 kılosuda 120 ve hala dımdık dınc ve cok fazla guclu ve burda genetıgın onemıde ortaya cıkıyor tabıı

bu cografyadan ne yıgıtler ne guclu delıkanlılar cıkar ama kader ıste bu spor ole peynır ekmekle yapılmıyo kı bızımde mehmedımız ahmedımız gıtsın dunyanın en guclu adamı olsun olımpıa olsun

bu tur bır vıdeoya yada yabancılarda bır kısıye bakarak turkler gucsuzdur demek zaten mantık dısıdır ben kendı aılemden bır ornek vermek ısterım

dedem 15 yasından berı gures yapan bırıdır makedonyada kendı donemınde cok ıyı bır grekoromen gurescıdır ve su anda tam 80 yasında kendısı makedonyada yasıyor gecen yaz tatılınde yanına gıttıgımde ılk kez bır sey dıkkatımı cektı onkol kasları bacakları kolları nerdeyse yasına gore devasaydı ve ınanılmaz gelebılır ama o yasa gorede ınanılmaz gucludur kendısı bır gun gel senle bılek guresı yapalım dedıgınde ınanılmaz gulmustum cunku 80 yasında bırı benım gıbı bılek guruesınde ve gucte ıddaalı bırıne meydan okuyordu ıyı gel dedım yapalım ve basladıgımızda ınanamadım cunku o 80 yasındakı gurescı eskısı muhtesem ıhtıyarın kolunu bırakın ındırmeyı yerınden bıle oyntamadım
kendısıne bu gucu nasıl korudugunu ılk kez cıddı anlamda sordum ve sırrının hala bırakmadı kil yogurma antrenmanlarında oldugunu soyledı bu arada boyu 198 kılosuda 120 ve hala dımdık dınc ve cok fazla guclu ve burda genetıgın onemıde ortaya cıkıyor tabıı

bu cografyadan ne yıgıtler ne guclu delıkanlılar cıkar ama kader ıste bu spor ole peynır ekmekle yapılmıyo kı bızımde mehmedımız ahmedımız gıtsın dunyanın en guclu adamı olsun olımpıa olsun
Aynısı benim başıma geldi sezer dedem 81 yaşında ve tam 20 yaşından beri kaslarını çalıştırdığını söyler hala bahçe işlerinde çalıştırır dediğine kesinlikle katılıyorum genetik birşey bu.

https://www.youtube.com/watch?v=LftIPge6f3U
ya şu işe bak elin babası yardım ediyor. bizimki çalışmamı engelliyor:S
bence her millette güçlü güçsüz var bak bizde koca yusuf var,halil mutlu cep herkülü(naim süleyman oğlu)aklıma bunlar geldi,
220 KG squuat 20 yaşından fazla görünmğyor adam fazla ağırda değildir. squat yapmadığım iin bunun ne kadar zor olduğunu bilmiyorum. ama iyi ağırlık
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=7kpIu4nlaB0&feature=related[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
güc kuvvet ayrı şeyler :) kendine inanıp girdigin bi 2 li kavgada 100kg bech miş omuzmuz 40 dambell presmiş bunların önemi yok :) öyle türkler varki karşısına güreşmeye insan cıkamıyor mutlaka bir yerleri sakat ayrılanlar var :D

Bütün dünya biliyor Türklerin güçlü oldugunu, bu baslik beni hayalkirikligina ugratti ilk basta. o videodaki çocuk evinin garajinda istedigi zaman antrenman yapabildigi için bench de 100 kiloyu 8 tekrar yapiyordur. her sey antrenmanlara baglidir. ben fransada yasiyorum ve powerlifting'in fransa sampiyonlari felan hep ayni sehir den çikiyordu, sordugumda o sehir de ne var diye, antrenman sistemleriymis, adamlar farkli bi biçimde antrenman yapiyorlarmis, herkez birbirini destekleyerek antrenman yapiyolarmis. genetiki guçlu bi insan zyif bir antrenman yaparak normal bir yabanci iyi bir antrenman yaparak digerine fark atar. ayrica antrenorumun bana dedgi, siz Türkler gerçekten güçlüsünüz, simdiye kadar 50 den fazla Türk ögrencim oldu hepside senin gibi çok çabuk ilerlediler, ama devamsizliktan dolayi çocugu ilerlemedi... Diyecegim Tûrklerin gucunu bütün dünya biliyor, biz kendi aramizda süphe duymayalim kendimizden....

Ayrica bu videoyu da eklemeden geçemicem.

Orhan blican, kendi sikletinde dünya sampiyonu, buyukler kategorisinde -110 kg da, Squat 418.5 kg :) (Kendisi Belçikada)
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=rHT9g_Wu0gc&feature=related[/YOUTUBE]

Yine Orhan Bilican, Bench Press 285.5 Kg
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=rD2QOOUVp48&NR=1[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Back
Yukarı