T.Şimşek
Üye

Arkadaşlar Sayokan Ayça (Hilal) stratejisini içinde barındıran bir türk dövüş sanatıdır bu dövüş sanatını bulan ve kurucusu "Yabgu" Nihat Yiğit'tir.
Bir çok dövüş sanatında olduğu gibi renk ve kemerlerle belli edilen ustalık derecesi Sayokanda kapılarla simgelenir.Tabi ne kapısı diyeceksin

Manay Kapısı: Beyaz kemere eşittir (5.toy) ve Sayokana kabul kapısı olarak bilinir eğitim 4 ay sürer ve eğitim alan öğrenci Toralp ünvanına sahiptir.
Toy Kapısı: Mavi kemere eşittir (4.toy) acemilik kapısı olarak bilinir eğitim 4 ay sürer ve eğitim alan öğrenci Toralp ünvanına sahiptir.
Kunt Kapısı: Sarı kemere eşittir (3.toy) dayanıklılık ve sadelik kapısı olarak bilinir eğitim 4 ay sürer ve eğitim alan öğrenci Toralp ünvanına sahiptir.
Mamak Kapısı: Kırmızı kemere eşittir (2.toy) sakinlik ve kendine dönüş kapısı olarak bilinir eğitim 4 ay sürer ve eğitim alan öğrenci Toralp ünvanına sahiptir.
Kazan Kapısı: Dört renkli kemerdir (1.toy) ruhsal disiplinlerin hayata intikali kapısı olarak bilinir bu eğitim 18 ay sürer.Toy'luk tan san'lığa ve Toralp'likten Tuyun'a geçmek için alınan son eğitimdir.
Hergece elimden geldiğince bu yazıyı devam ettiricem.Yarın Tuyun ünvanına sahip olan üç kapıyıda sizlere anlatmaya çalışıcam eğer bi yazım hatası olduysa affedin çünkü sabahın 04:20 sinde elimden bukadarı geliyor iyi uykular

T.Şimşek
Son düzenleme: