bu sabah gene kahvaltiya kalktim her zamanki gibi ama yumurta denince ve aklima gelince istahim kaciyor rasgele kendi kendime bi karisim hazirliyim dedim ve soyle: 5 yumurta beyaz(sarisini koymayin tadini bozabilir) yarim cay bardagi kadar sùt(goz karariyla ayarlayin eger yumurta sayisini artirmayi veya azaltmayi dusunuyorsaniz) 1 yada 1 bucuk yemek kasigi kadar seker(sofra sekeri hani cay icin kullandigimiz) hepsini iyice karistirin ve atin tavaya pissin,basit ama yumurtanin tadini degistiriyor belki o kadar seker almak cok saglikli olmuyabilir ama tadi gercekten fena olmuyor bence afiyet olsun
izzet şeker alımını kafama göre yapardım eskiden yağlanmayı önemsemeyip. Ama sonraları aklıma şekerin karaciğerde işlendiği aklıma geldi Protein sentezini mutlaka negatif yönde etkiliyordur bece şekeri komple çıkar. Bunun dışında yumurta sarısı çok zengin. Bence tüketilmeli.
sekeri azaltıp bir mıktar un koyarsan krep olur bu.. bir de öyle dene istersen=) hatta arasına da bal pekmez ya da kuru meyveler koydunmu evde waffle yapmış olursun.. hem de saglıklı yagsız..
karışım arkadaşlar belki alışılagelmiş bi tarif olacak ama ben şöle yapıyorum: (hepsi göz kararı) süt, yumurta beyazı, muz, pekmez, bal, bazen de fındık falan mikserde karıştırıp kafaya dikiyorum. tadı biraz ilginç oluyo (haliyle yani ) ama işe yarayacağını düşünüyorum... ii olur di mi?
herhalde yumurtalari cig halde karistiriyorsundur cig icmek cok sagliksiz forumu arat bilgiler bulabilirsin arkadasim
Sanayi şekeri yerine tatlı mandalinleri rendeleyip karışıma ilave etsek ya da 1 kaşık bal koyup öyle karıştırsak...Acaba iğrenç bişey olur mu ?? :?