Supplement ve sindirim sistemi (Soru)

Arkadaşlar merhaba bu sporu yapıpta protein amino asit kullanıpta diyet yapmıyan yoktur diye düşünüyorum.
ancak yediklerimiz sürekli yazğsız haşlama şeyler ve proteinde feci kabızlığa neden oluyor ve kabızlık uzun vadede hemeroid yapıyor.
Kabızlık durumunda alınacak laksefenol gibi müshil düzeyindeki ilaçlar sindirimi kolaylaştırıyor ancak emilimi azaltıyor. Buda demek oluyorki aldığımız 90 gr protein in 10 gr ını kullanabilirsek şanslıyız.

Soru?

Düzneli protein (supplements) kullanımında neden kabızlık oluyor ?
Bu durum karşısında ne yapmalıyız?

Ben henüz buna kalıcı bir cevap bulamadım laksefenol kullanımında olan emilim kaybı ve bende neden olduğu rahatsızlık nedeniyle bu tür ilaçlarda kullanmıyorum sizler bu durum karşısında neler yapıyorsunuz.

müshil etkisi yapacak ilaçlar kullanmak pek sağlıklı değil
uzun vadeli kullanımlarda bağırsakları tembelleştirdiğini duymuştum(doktordan)
birde protein tozu bende kullanıyorum ama kabızlık sorunum pek yok hatta sütle alınca boşaltım sistemimi baya rahatlatyor
belki yeme içme düzenini birden değiştirdiysen(yağı tuzu şekeri vs. birden kestiysen) o da sebep olmuş olabilir bir döenm kortizon kullandığımda bende bu 3 ünü özellikle tuz ve yağı acayip kesmişitm sonunda ilaçsız tuvalete çıkamz olmuştum 3 farklı müshil kullandım 3. ü anca etki etti :)

yani neyse uzun lafın kısası haşlma olayını çok abartma yağı almayı tamamen kesemezsin zaten ama yemeklerinde(salatada vs.) kullan derim ben

Ben o diyeti yaşam tarzı haline getirdim.

Yanlız şükürler olsun dediğin gibi bir kabızlık problemi yaşamıyorum.

Tuvalete çıkmam vs... gayet düzenli.

Yanlız yağ tüketmemek hiç mantıklı değil.

O zaman yağda çözünen vitaminleri nasıl kullanmayı düşünüyorsun?

Yemeklerimi genelde suyla pişiririm. Az ama azar azar su eklersen ne tavaya yağışıyor ne de lapa oluyor.

Salatalarla mutlaka zeytin yağı tüketirim.

Bulgur ve pirinci haşlamam, pilav yaparım.

İyi bir tavanız varsa dibine çok çok az zeytin yağı damlatıp bulgur veya pirinci bir çevirip hemen pilav yapabilirsiniz.

... ve hergün mutlaka yulaf veya kepekli ürünler tüketirim.

Asıl sorun lifli gıdaları az tüketmekte diye düşünüyorum.

Eğer düzenli olarak yulaf, kepek ekmeği, kepekli undan yapılmıs ürünler tüketirsen sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Back
Yukarı