MALZEMELER (Sucuk Köfte İçin)
- 250 Gram Az Yağlı Dana Kıyma
- 1 Dilim Bayat Ekmek
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Yenibahar
- 1 Çay Kaşığı Toz Çemen
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Yuvarlak derin bir kaba kıymamızı ve baharatlarımızı koyuyoruz.
Bayat ekmeği su ile ıslattıktan sonra suyunu iyice sıkıp kabın içine didikliyoruz.
Son olarak sarımsakları da rendeleyip kaba attıktan sonra iyice yoğuruyoruz.
MALZEMELER (Humus İçin)
- 1 Su Bardağı Nohut
- 2 Çorba Kaşığı Tahin
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Limonun Suyu
Nohutu rondo veya eziciye alıp içine haşlama suyundan bir miktar ekliyoruz.
Diğer malzemeleri de rondonun içine ekleyip karışımı püre haline getiriyoruz.
Kıvamı çok katı olursa nohutun haşlama suyu ile kıvamı yumuşatabilirsiniz.
Orjinal humus biraz sulu olur fakat ben köfteye sürecek bir kıvam tercih ettim.
_________________________________________________________________________________________________________________________________
Bir çoğunuzun hayalinizdeki vücuda ulaşmak için yaptığınız diyet sayesinde yağlı ve işlenmiş bir ürün olan sucuğun tadını unuttuğunuza eminim.
Bu yüzden size istediğiniz zaman gerçek sucuk lezzetini yakalayabileceğiniz yağsız ama lezzetli, protein bombası bir tarif hazırladım.
Humus ise gerçek humus tarifinin yağını %90 azaltarak oluşturduğum sağlıklı bir sporcu yemeği oldu.
Bu ikiliyi cheat meal gününü beklemeye dahi gerek duymadan yiyebilirsiniz, hem de diyetinizi parçalamadan...
Bazı sporcular fasulye, nohut, mermicek gibi baklagilleri gaz ve şişkinlik yaptığı için tüketmiyor. Burada ufak bir püf nokta vermek istiyorum.
Baklagillerin girdiği yere kimyon da girerse, gaza sebep olan azotu absorbe ederek gaz ve şişkinliği ortadan kaldırır.
Olur da gazınız varsa 1 barda sıcak suya bir çay kaşığı kimyonu karıştırıp içebilirsiniz.
Kas Boğazdan Gelir, Afiyet Olsun...
_________________________________________________________________________________________________________________________________