Steroidler ile ilgili.

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve selim4141 tarafından 26 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. selim4141
    Offline

    selim4141 Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    861
    Beğenileri:
    720
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Free
    Yer:
    Cehennemin dibi
    Anabolik Steroidler, birer sentetik hormonal ilaçlardır. Aktif spor alanda hem amatör hemde profesyonel branşlarda kullanımı oldukça yaygındır. Bunun da ötesinde, serbest sporcuların sık sık baş vurduğu performans artırıcı kaynak olarak bilinir. Yıllardır, en çok sorulan sorulardan birisi de, steroid ilaçlarının ne zaman kullanılması gerektiği ve başlangıç yaşının ne zaman olduğu sorusudur. Avrupa ve Amerika internet sitelerinde bunun tartışması bolca yapıldı.13 senedir bunun muhabbeti yapılmasına rağmen, bugün bile hem avrupa, amerika hemde kendi ülkemizde tartışılmaya devam ediliyor. 12 yıllık deneyimim içerisinde bu soruya ve steroid gündemine ilginç bilgiler yakaladığımı söyleyebilirim. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum.
    VücutBilim sitesinin temel özelliği, sporcuların sorularına cevap verebilmek için bilimsel bir çalışma yaparak makale oluşturmasıdır. Bu nedenle, her soruya doğru cevap verebilmek için çalışmak zorunda olduğumuzu belirtmek isteriz. Makalede, kesinlikle steroid kullanımına teşvik mahiyetinde her hangi bir reçete sunmuyoruz. Sadece enformasyon babında bir çalışma makalesini sizlere açıklıyoruz.
    Doktorların reçeteyle, hasta olanlara yazdığı ilaçları, sağlıklı insanların kullanmasında muhakkak bir risk taşıdığı kesindir. Bunun doğru kullanımı, riskleri minimize ediyor olsada, sağlıklı insanların bu tür ilaçları kullanmak istemesi ne kadar doğru ve mantıklıdır? Üzerinde durmak gerekiyor.
    Steroid kullanmaya karar vermiş kişilerin öncelikle temellerini sağlama alıp almadıklarına bakmaları gerekir. Buu noktada kullanıcıları üç gruba ayırmamız mümkün. Bunlar; Profesyonel sporcular, Amatör sporcular ve Serbest sporcular’dır.

    KAÇ YAŞINDA STEROİDLERE BAŞLANILMALI ?
    Androjen ve anabolik steroidler, büyüme yaşını tamamlamamış sporcular tarafından alınması sakıncalıdır. Çünkü steroidler, vücuda alındıktan sonra doğal büyüme faktörünü durdurur ve sadece ilaçlara bağlı bırakır. Oysa, bir erkek ortalama 21 yaşına kadar boy ve beden olarak gelişmeye devam eder. Kas, kuvvet ve dayanıklılık için 21 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Bahsettiğimiz nokta serbest sporcular için çok önemlidir.
    Müsabakalara giren amatör sporcular, uyguladıkları aktif spora göre öncelikle kendisini geliştirme adına mutlaka iki ile beş yıl arasında bir deneyimin geçmesi gerekiyor. Bunu şöyle ifade edebiliriz. Türkiye’de bir Boksör, öncelikle bir yıl boyunca temel eğitimini ilaçsız alır. Akabinde yavaş yavaş yaşadığı şehir için şampiyonluk müsabakalarına girerek şampiyon olur. Daha sonra bunu bölge şampiyonluğu takip eder. Son olarak Türkiye şampiyonluğunu yaşar ve bunun hepsini steroid kullanmadan doğal ve gıda takviyeleriyle başarır. Çünkü bir boksörün o seviyeye ilaçsız gelmesi mümkündür. Bu aşamadan sonra avrupa şampiyonluğu veya balkan şampiyonluğu derecelerine girmesi de mümkündür. Sporcu, olabildiğince kendisini doğal ve ilaçsız hazırlamalı ve sadece gıda takviyeleriyle sonuca gitmelidir. Amatör branş’ta Olimpiyatlar haricinde, sporcuların steroid kullanması (yaşı kaç olursa olsun), doğru olmadığı gibi sonraki zamanlarda karşısına çıkabilecek güçlerle boğuşması bir o kadar zorlaşır. Verdiğimiz örnek bir dövüş sporcusu içindir. Bir Halterci için konu tamamen değişir. Bir vücut geliştirmeci, müsabakaya girmek istemiş dahi olsa, eğer yaşı 15-16 ise, bu durumda kesinlikle erken başlaması için kendisine steroidler uygun gösterilmemelidir. Bir kaç sene sıkı ve güzel bir program takip edilerek, vücudunun yoğrulması ve ileriki zamanlarda kolay gelişebilir hale gelmesi için doğal yöntemler uygulatılmalıdır.
    Serbest bir vücut geliştirmeci, yaşı 25 dahi olsa, eğer ki vücudunu doğal anlamda çalıştırmamışsa ve kaslarını yoğurmamışsa, basit bir kur yapması bile, kendisi ve gelişmesi açısından kesinlikle iyi olmayacaktır. Bu tip kişiler, ilk 4 ayını gıda takviyesiz ve sonraki 4 ayını sadece protein tozu olmak kaydıyla doğal uygularlar. Bundan sonraki 16 ay ise kreatin, N.O (nitrik oksit) artırıcı ve bazı kombinasyonlu gıda takviyeleri kullanmaları mümkündür.
    Diğer önemli faktör ise, vücut ağırlığının belli bir noktaya ulaşmasıdır. Örneğin boyu 175cm olan kişinin 75 kilogram ağırlığında olması gerekir. Doğal olarak 60 kilogram ile spora başlayıp, 65 kilogram vücut ağırlığı ile steroid kürüne girmesi, yanlıştır. 85 kg yağlı bir vücut ile küre girmeside yanlıştır. Mümkün mertebe yağ oranı %15 oranında olması sağlanmalıdır.
    Şimdi kısaca Serbest sporcuların Steroidlere başlama sınırını hatırlayalım:
    1. Gelişme yaşını aşmış olması gerekiyor. Yani 21 yaşını doldurması esastır.
    2. Sporcunun, ilaçsız en az iki yıl doğal ve gıda takviyeleriyle idman yapmış olması gerekiyor. (iki yıl spor salonuna yazılıp, bunun ancak 10 ayını dönem dönem idmanla geçirdiyseniz, bu başarı niteliği taşımaz ve geçerli görülmez. 21 yaşını doldurmuş olan birisi, 23 yaşında steroidlere başlayabilir.)
    3. Steroid kürüne başlamadan önce vücut ağırlığı boy oranıyla sabit durması gerekir. Bu noktada yağ oranı %15 civarlarında olmalı ve bu noktaya gelmesi için çalışması şarttır. (Ektomorfi yapılı kişiler -5kg vücut ağırlığı ile başlamaları mümkün görülüyor. Diğer vücut tipleri için bu tolerans geçerli değildir)


    21 yaş altı Steroid kullanacak kişilerde oluşabilen riskler :
    Steroidler, kemik büyümesini engelleyerek, kişinin boy anlamında uzamasını bloke eder. Normal bir insan, antrenman ve spor yaptıkça boyu 23 yaşına kadar da uzayabilir (bazı uzman biyologların görüşüdür).
    Kemik ve bağ dokuları, 20’li yaşların başında ancak maksimum sıkılaşmaya başlar. Yani 16-17-18-19-20 diye ilerleyen yaşlarda her geçen ay ve yıl içerisinde tendon, bağ dokuları, kas lifleri ve kemikler güçlenir ve sıkılaşır. Steroid kullanıldığında bu bölgeler güçlendiği için daha fazla ağırlık kaldırılır ve kemik ile bağ dokusu zorlanmaya ve aşınmaya başlar. Dolayısıyla gelişmekte olan bu dokuların gelişme safhasıda durmuş olur. Genelde sporcularda bol bol kas yırtılması görülür.
    21 yaş altı gençler, endojen hormon üretimini artırır. Ayrıca deri hücreleri yenileniyor. Steroid kullanımıyla akneleri (akne vulgaris) iki kat daha fazla azdırarak, vücudun yüz, sırt, omuz ve azda olsa göğüs kısımlarında çıkmasına sebep olur. Diyet yapan sporcularda bu daha az görülür fakat gençlerin daha fazla kas elde etmek için sıkı bir beslenme takip edilmeyeceği malumunuzdur.
    Son 15 sene içerisinde tespit edilen bir başka sorun ise, erken yaşta steroid kullanan kişilerin aile planlaması için çocuk sahibi olamama durumu söz konusudur. Araştırmalar gösteriyor ki, 21 yaş altı az ve hafif steroid kürü yapmış olanlar bile %90 oranında çocuk sahibi olamamıştır. Almanya’da sporcular üzerinde yaptığım araştırmada bir kere steroid kürü yapan sporcular bile, evlendiklerinde sperma kalitesizliği ve fertilite bozukluğu ile karşı karşıya olduklarına şahit oldum.Bu durum bana göre korkunç bir tablo ve yan etkidir.
    Erken yaşta steroid kullananlar, daha çabuk kontrolsüz davranabilmektedir. Bunun da ötesinde çok daha sinirli ve düşüncesiz olabiliyorlar. Hata yapmaya çok meyilli olduklarıda gözden kaçmıyor.


    35-40 yaş üzeri kişiler için Steroid tehlikesi
    Belli bir yaştan sonra steroid kullanımı da bazı sorunları doğurabilir. Özellikle bazıları, ileriki yaşlarda steroid alımının çok daha faydalı olacağını düşünürler. Oysa bu yaşlardan sonra Prostat riski çok daha yüksektir. Steroid kullanılarak hücre mutasyonu oluşabilir ve bu sayede prostat hızlı büyüyerek prostat kanser vakasına yakalanılabilir.
    40 yaşından sonra steroid kullanan ve belkide bu kürlerin devamını getiren kişilerde kalp büyüme riski yüksektir. Bu elbette sizin ne kadar sağlıklı olup olmadığınıza bakar ama temelde Türk halkının yemek tablosu ve hareketsizliğine bakacak olursak, alınacak steroidlerin kalp kası büyümesine sebep olarak kalp krizi riskini doğurması yüksek olasılıktır.
    Steroidler, normal doz ve dengeli gitmediği müddetçe yaşlılığa doğru saç dökülme riski artabilir.Kellik sendromu hızlanabilir.
    Steroid kullanmadan önce, kişi eğer formda değilse, bu durumda kür sonrası göbek ve yağlanma çok daha kolay görülebilir. Bu birazda yapılacak diyet ve ilaç seçeneğine bağlıdır fakat temelde maksimum kas inşa etmek isteyenler için bu sorunlarla karşılaşmak yüksek olasılıktır.
    Böbrek ve hazm sorunu yaşayanlar, steroid kürlerle beraber bu sorunlarını kolayca artırabilirler.
    Bütün bu yan etkiler, sadece steroidler için değil, diğer ilaçlarıda erken yaşlarda kullanılmaması gerektiğini bizlere anlatır. Arnold Schwarzenegger dönemi sporcuları, genelde 20 yaşından sonra ilaç kullanan profesyonel sporculardı. O dönemde spor salonlarında ilaç kullanan kişilere pek rastlanılmazdı. Bugün ise ilaç kullanmayanlara fazla rastlanılmıyor. Sanırım bu bize herşeyi anlatmaktadır. Teknoloji çağı, insanı tembelleştirdi ve bu tenbellik arttıkçada ilaç kullanımı arttı. 1970’li yılların sporcuları salonlarda ve beslenme programlarında ciddiyet, disiplin ve muhteşem moral depolayarak azimle savaş veriyorlardı. Bugün ise spor salonuna gitmeye bile aciz düşen tembellerin temel kas yapma metodu steroidler oldu.



    BİR STEROİD KÜRÜNDEN NE KADAR HACİM ALABİLİRİM ?

    Bu sorunun cevabını biraz daha açmak istiyorum. Öncelikle her steroid kullanıcı, kesinlikle aynı oranda ve aynı platformda değerlendirilmemelidir. Normal başı ağrıyan birisine 500mg parasetamol ilacı verdiğinizde vücut ağırlığı 60 veya 90 kilogram bile olsa, ortalama yarım saat içerisinde tedavi olacaktır. Yani farklı vücut tipi ve vücut ağırlığı olmasına rağmen, aynı doz miktarını ve ilacını vererek aynı sonuca ulaşabiliyorsunuz. Steroidlerde bu farklıdır.
    Ektomorfi (zayıf yapılı) kişiliklerinde kas kütlesi az ve zayıftır. Bu tip kişiler diğer vücut tiplerine oranla daha az kas inşa ederler. Bu devrede alınacak steroid çeşidinin veya doz miktarınında pek önemi olmayacaktır. Aşırı doz alınması ise, sadece sağlığı tehlike altına atacaktır. Vücut içerisinde kas kütlesi ne kadarsa steroidlerin kaslara bağlanma rezeptörüde o kadardır. 65 kilogram’lık bir sporcu ile 85 kilogramlık bir sporcunun kas rezeptörü aynı oranda bağlantı göstermeyecektir.
    Mezomorfi (atletik yapılı) kişilerin yüksek oranda ilaç kullanmalarına gerek yoktur. Bu tipler, sürekli sabit dozlarda(dönem dönem) kür yapmaları halinde doğru beslenme sayesinde kalıcı ve yüksek performans elde edebilirler.
    Endomorfi(yağlı-kilolu yapılı) kişilerin öncelikle steroid kullanma istekleri konusunda çok düşünmeleri ve programlarını çok iyi taramaları gerekiyor. Bir endomorfi tipi sporcusu, herşeyden önce beslenme programını düzene sokmalı ve steroid kürü öncesi formunu düzelttikten sonra alacağı ilaçları çok iyi seçmelidir. Vücuda su depolayan ilaçlar, bu tip sporcuların baş düşmanı olabilmekte ve sporcuya kolay sıvı ve yağ depolayabilmektedir. Genelde bu tip sporcular, normal standart dozların üzerinde ilaç almaları gerekebilir. Sabit doz veya düşük dozların maksimum etki vermesi genelde pek görülmez. Belki, beslenme ve idman programlarının mukemmel olması sonrasında, ilaçların etkisini daha kuvvetli hissedebilmekteler.

    KÜRLERİN KISA OLANI MI YOKSA UZUN OLANI MI MAKBÜLDÜR?
    Birilerine göre hangisi makbül olup olmadığını bilemem ama şu bir gerçek ki, hiçbir steroid ilacı, kısa zamanda maksimum kas kütlesi inşa edemez. Yıllardır, profesyonel sporcuların uyguladıkları uzun süreli kürlerin, kas kaybı olmamasına yönelik olduğunu söyleyenler, bir gerçeği gözden kaçırdıklarını fark edemediler. Profesyonel sporcular, bir çok deneyim sonrası, maksimum kas inşasını uzun kürlerde elde ettiklerini öğrendiler ve bunuda üzerlerinde tatbik ederek gösterdiler. Nitekim ülkemizde kürleri uzatmak ile kısa tutmak arasında aynı oranda kas inşa edileceği varsayımı hala bazı müsabık sporcuların ana fikrini oluşturuyor.
    Steroidler, kısa zamanda sporcuya hacim kazandırabilir. Bu hacim, büyük oranda su ve/veya yağ’dan ibarettir. Sporcular bu devrede çok yanılırlar. Bazı müsabıklar, 3 yıl boyunca sürekli steroid kürü yapmalarına rağmen sadece 5 kilogram kas hacmi sağlıyorlar. Kür programına baktığımızda 6-8 haftalık kürler uyguladığına şahit oluyoruz. Kür esnasında bir takım steroid molekülleri östrojen hormonuna dönüşür. Biz buna aromalaşma diyoruz. Östrojen hormonu ise direk olarak sodyum çıkışı sağlayarak vücuda su depolanmasına sebep olur. Bu sıvı depolanmasının bir kısmı da eklem bölgelerine ulaşır. Sıvı depolanması kas kütlesinin çizgilerini örterek yumuşak bir görüntü gösterir. Bunun dışında kuvvetin de artmasını sağlar. Kuvvet artması ise, eklem bölgelerine depolanan sıvı ve tabiki kas kütlesinin aşırı zorlanmasını engelleyen sıvı depolanması ile alakalıdır. Hacim kürlerinde karbonhidrat alımını dengeleyen kişiler’de sıvı depolanması da dengeli olabiliyor. Ektomorfi yapılı ile saf mezomorfi tiplerde aşırı sorun olmuyor ama karışık endo ve saf endomorfi tiplerde ciddi sorun olmaktadır.
    Sporcular, kısa zamanda yaptıkları kür sonrası, vücuttan sıvı kaybını attıktan sonra geride sadece yağ ve kas bırakır. Bu şekilde ne kadar kas ve yağ kazandığı ortaya çıkacaktır. Bu şahıslar, kür sonrası ne kadar düzgün antrenman ve beslenme programlarına uysada, mutlaka hacim kaybı yaşayacak ve bazende şok etkisi yapacaktır. Bu durumu yaşayan bazı sporcular ise, kısa esterli ilaçları 8 hafta zaman diliminde kullanarak sonuca gitmek istiyorlar. Oysa bu zaman zarfında yine maksimum kas inşa etmeleri söz konusu değildir.
    Avrupalı uzmanlar, metandienon(dianabol) ve stanozolol gibi kısa süreli kullanılan ilaçların tek başına kesinlikle kullanılmamasını anlatan ilk kişilerdir. Bu söylentiye Amerikalı uzmanlar gülüp geçmişlerdi. Bugün ise onlarda tek başına alınmaması gerektiğini anladılar. Bu ilaçlar tek başına kullanıldığında kas kütlesi olarak maksimum verimi sağlayamadıkları gibi, kür sonrası hacim kaybı yaşanması da bir o kadar kuvvetli olmaktadır. Dianabol(metandienon) ilacı ise tamamen kaos. Kür sonunda bazıları inşa ettikleri kaslarının bir kısmını kayıp ediyor ve depolanan sıvıyı ise yağ’a dönüştürüyorlar. Yani bir tarafta kas eksilirken, diğer tarafda yağ depolanıyor. Kür sonunda nasıl bir görüntü olacağını siz tahmin edersiniz.
    Ülkemizde ise, bazıları haftada 3 kilogram kas inşa ettiklerini savunuyorlar. Maalesef hiçbir vücut kütlesi ve sporcu bir haftada üç kilogram kas inşa edemez. Hatta iki kilogram kas inşa etmeside mümkün değildir.
    Bir ilacın maksimum kas inşa etme gücüne şahit olmak için en az 3 aylık bir zaman periyodunda kürün gerçekleşmesi gerekiyor. Genelde 5-7 aylık hacim periyoduna giren birçok uzman sporcuya rastlamak mümkündür.

    NEDEN İNŞA EDİLEN HACİM KAYIP OLUYOR ?
    Steroid molekülleri vücut bedendeki komple metabolizmaya hakim olmaktadır. Dolayısıyla bedenin yıkım gücünü(katabol) minimize ederek vücuda kazandırılan kas ve sıvı tabakasını muhafaza etmektedir. Steroidler bırakıldıktan sonra vücut tekrar normal metabolizmaya geçer ve bu devrede binlerce hücre ölür ve yenisi yapılır fakat yeni bir metabolizma düzeni ile devam edilir. Bedende hakimiyetini kuran testosteron hormon salgısı ise bu devrede son bulur ve düşüşe geçer. Kür sonrası, her ne kadar testosteron artırıcı gıda takviyeleri(supplement) düzgün ve yüksek dozda kullanılmış’da olsa, bunların katkısı ve kas ile sıvıyı muhafaza etme gücü çok düşüktür. Nasıl muhafaza edebilsinki? Gıda takviyeleri, doğal hormonları artırır. Kendileri birer hormon maddesi değildir. Dolayısıyla en fazla günlük 15mg testosteron salgılatır(bunuda 24 saat boyunca yapmaz). Diğer sentetik ilaçlar ise direk hormondur. Dolayısıyla doğal hormonun üç-beş katı kadar hormon salgıladığı gibi, bunu da 24 saat boyunca maksimum düzeyde tutabilir. Böyle bir yapıdan, doğal yapıya geçerseniz, motorsikletten inip bisiklete binmiş’e dönersiniz. Steroid ilacı kullanan kişiler, öncelikle vücutlarından sıvıyı atarlar. Geride kas ve depoladıkları yağ kalır. Antrenman ve beslenme programları doğru ritimde gittiği süre içerisinde ortalama 5 ile 10 ay daha doğru bir vücut endeksi içerisinde giderler. Bu zamandan sonra yapılacak hatalar, asla affedilmez. Sporcu daha önceki kürde aldığı kas kütlesini de kayıp edebilir yada hacim üzerine az olmak kaydıyla düzgün bir hacimde ekleyebilir. Ektomorfilerde bu mümkün değildir. Sadece endo ve mezomorfi tiplerde mümkündür ve dediğimiz gibi, ancak düzgün bir programla bu sağlanabilir. Kür sonrası düzgün idman yapmayan ve doğru beslenmeyen kişilerde ortalama 6 ay sonrasında elde ettikleri kaslarda da kayıp yaşanır. Vücutta tek kalabilecek hacim rotası yağlar olur.
    Geçmişinde uzun yıllar içerisinde doğal idman yapmış bir sporcu, kürden elde ettiği 4-5 kilogramlık kas kütlesini çok uzun bir zaman muhafaza edebilmektedir. Bir kaç aylık sporcular yada spora kürle başlayanlar, bu konuda hüsrana uğramaları içten bile değildir. Geçmişinde boks, güreş, ağırlıkçılık, yüzme gibi sporları yapmış kişiler, vücut geliştirmeye başladığında ve kas inşa ettiklerinde, kür sonrası elde ettikleri kasları rahatça muhafaza edebilmişlerdir.


    ZAYIFLAMAK İÇİN STEROİDLER KULLANILABİLİR Mİ?
    Öncelike şu meseleyi iyice bir açıklığa kavuşturalım. Hiç bir steroid ilacı, yağ yakmaz. Steroidlerin metabolizmayı hızlandırdığı kesindir ama yağ yakmaya yardımcı etkeni bulunmamaktadır. Steroidler ancak kasları korur. Yağ yakmak isteyenler, düzgün bir beslenme programı düzenlemelidir. Steroidler kasları koruyor dedik fakat yağlı vücuda sahip kişilerde bir tehlikesi de bulunuyor. Yağ dokusu, östrojen hormon salgısını artırır. Vücut içerisinde ne kadar çok yağ varsa, alınacak steroidlerle vücutta aromalaşma bir o kadar fazla olacaktır. Yağ yakma yerine, yağları koruma veya yağ depolama sorununu doğuracaktır. Bu devrede stanozolol ve drostanolon gibi dht özlü maddelerde, net bir çözüm sağlamayabilir. Aslına bakarsanız bu ilaçlar anti-östrojen etkisi gösterir. Fakat yüksek bir anti östrojen etkisi yoktur. Dolayısıyla göbekli bir sporcuya etkisi pek dokunmayacaktır.

    SADECE BİR KÜR YAPMANIN SAKINCASI VAR MI ?
    1998 senesinden bugüne kadar, sürekli bir kür yapıp, daha sonra doğal olarak bu spora devam edeceğini söyleyen 500’ün üzerinde sporcuya rastladım. Bunun yarıdan fazlası bir daha kür yapmayacağını söyledi ve yemin ettiler. Ben bu sporcuların arasından sadece iki tanesinin bir kür yapıp bıraktığını gördüm. Bu kişiler ise, sosyal boyutlardan dolayı ve birisinin ise evlenip ailesel sorunlarından dolayı ikinci bir küre girmediklerine şahit oldum. Kısacası, bir steroid kürü yapıpda bırakan bir sporcuya rastlamadım. Dolayısıyla sadece bir kür yapıp, bir daha ilaç kullanmayacağını düşünenler(her ne kadar kendilerini zihinsel olarak kontrollü hissetselerde) kesinlikle bu aldatmacaya girmesinler. Çünkü böyle bir uygulama yoktur. Sizin “bir sene spor yapayımda daha sonra yapmama gerek kalmaz” gibi bir mantığı doğurur. Steroidler vücuda girdikten sonra psikolojik bağımlılık yapar. Çünkü ilaç vücuttan atıldıktan sonra depresyonik bir etki, hacim ve kuvvet kaybı ve formdan düşmenin verdiği kompleksi duygular bariz bir şekilde yerini alır. Dün sizi salonda ve çevrenizde öven kişiler, daha sonra karşınıza çıkıp: “aa zayıflamışsın” “bune vücut eskiye dönmüşsün” “eski halin müthişti” “ne oldu spor yapmıyormusun” gibi cümleler steroid kullanan kişiler için genelde yıkıcı cümlelerdir.


    İLK KÜRDE HANGİ İLAÇLAR KULLANILIYOR ?
    Bedeninizi anatomik düzeyde kas yapınızı doğal ve gıda takviyeleriyle uzun bir zaman içerisinde çalıştırdıktan sonra aynaya geçerek hedefinizi net olarak belirlemeniz gerkeiyor. Amacınız daha sıkı ve sert görünmek mi yoksa maksimum kas kütlesine sahip olmak mı? Ya da müsabaka podyumlarına çıkmak mı? Tercihler yapıldıktan sonra ilaç programları hazırlanabilir.
    Amaç sıkı ve toparlayıcı bir yapıya girmek ise, genelde Testosteron Propionat (iki günde 50mg) ve her 5 günde bir olmak kaydıyla 150-200mg Boldenon Undeklenat maddesi 12 haftalık bir kür programında enjekte edilebiliyor. Maksimum kas elde etmek için yola çıkanlar ilk kürlerini 250mg Testosteron Enantat(veya Sipionat) maddesini ekt ve mezomorfiler için her 7 günde bir olmak kaydıyla vücut reaksiyonlarını deneyerek kullanabiliyor. Endomorfiler ise her 5 günde bir olmak kaydıyla almaları öneriliyor.
    Müsabık sporcular, sikletlerine ve bedne yapılarina göre direk 500mg Testosteron veya 250mg Testosteron ve yanında 300mg Boldenon alarak 3-4 aylık bir hacim kürüne girmeleri ideal olarak tercih ediliyor.
    İlk kürlerde kesinlikle önerilmeyen ve kullanılması kesinlikle doğru olmayan ilaçlar şunlardır: Metiltestosteron, Fluoksimesterolon (halotestin), Oksimetolon (anapolon), Metandienon/Metandrostenolon (dianabol), Trenbolon, İnsülin ve Büyüme hormonlarıdır.

    Açıkca şunu belirtmeliyim ki, yapacağınız en mükemmel iki steroid küründen alacağınız sonucu, emin olun ki, doğal yöntemlerlede sağlayabilirsiniz. Belki zamanlamada sabırlı olmak zorundasınız ama bu size hem sağlıklı hemde kalıcı bir performans katacaktır. Neden doğal yapınızın limitini ölçmeyeseniz ki! Şahsen her sporcu, kendi doğal limitinin nereye kadar ilerlediğini görmek ister. Bunun için kendinize zaman ayırın. Unutmayın ki, kas geliştirmek, öncelikle kendiniz için olmalıdır. Eğer bunu bir bayan ve sokakta hava atmak için yapıyorsanız, o zaman yaptığınız spora spor denilemez. Bunun adı olsa olsa “hava atma mekanizması” yada “kız kaçırma egzersizi” denilebilir. Nitekim yazdan yaza, kıştan kışa yapılan iki aylık kürlerle berbat bir figüre sahip olan gençleri görüyoruz. Neredeyse düzgün 6 aylık kür yapan sporcuların aldıkları ilaçları iki ayda tüketerek sokağa çıkan tembel kız kaçırma operasyoncuları, bence bedenlerinden önce beyinlerini çalıştırmak için bir ilaç arayışına girmeleri daha akıllıca olur.

    Kaynak belirtilmemiş.
     
    Turkhero bunu beğendi.
  2. xLman
    Offline

    xLman Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2011
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    memur
    Yer:
    konya
    özer baysaling olması lazım kaynak
     
  3. year2004
    Offline

    year2004 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    303
    Beğenileri:
    162
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Forumda 20 yaşını aşmamış üyeler ders niteliğinde bilgiler veriyor hem de overdose kullanarak.. Kesinlikle örnek alınmaması gerekir...
     
  4. onno443
    Offline

    onno443 Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2012
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    bence yanlış bilgiler içeriyor. yinede okunmalı, bu sporda herkezin değişik görüşler türettiğine örnektir.
     
  5. Kauss
    Offline

    Kauss Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.658
    Beğenileri:
    1.421
    Ödül Puanları:
    123
    Açıkcası sadece 3 bölümü okudum. Makalede yazan bir kere yapacağım sonra bırakacağım başlığı altında sadece 2 kişiye rastlandığını ve onlarında ailevi nedenlerle filan bıraktığı söyleniliyor. Açıkcası tamamen steroidleri kötülemek için yazılmış gibi yazı. Şahsen benim çevremde 1 veya 2 kere kullanıp bırakan bir sürü insan var.
     
    DEXONİA bunu beğendi.
  6. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.160
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    nedir o yanlış bilgiler açıklarmısın sevgili onno443
     
  7. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    hepsini okumadım. ama şu satırlar çok saçma

    çıkca şunu belirtmeliyim ki, yapacağınız en mükemmel iki steroid küründen alacağınız sonucu, emin olun ki, doğal yöntemlerlede sağlayabilirsiniz.

    böyle bir şey yok. steroid kullanın demiyorum steroide özendirmiyorum ama steroid olmadan bazı engelleri aşmak mümkün değil.
     
    DEXONİA, batt_34 ve selim4141 bunu beğendi.
  8. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.160
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    steroidsiz elbette olur fakat steroidliyle yarışılmaz elbette.açıkçası kabullenilmek istenilmeyen bir durumama çevremde görüyorum 4 ay önce adam on numara geçende gördüm üstsüz spor yapmıyor bu dersiniz
     
  9. selim4141
    Offline

    selim4141 Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    861
    Beğenileri:
    720
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Free
    Yer:
    Cehennemin dibi
    Makale eski gibi gözüküyor zaten.
     
  10. DEXONİA
    Offline

    DEXONİA Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    827
    Beğenileri:
    746
    Ödül Puanları:
    103
    Araştırmalar gösteriyor ki, 21 yaş altı az ve hafif steroid kürü yapmış olanlar bile %90 oranında çocuk sahibi olamamıştır.

    Hiç güleceğim yoktu Danny çocuğun olmayacak ne diyosun bunun için?:D
     
  11. seytantuyu
    Offline

    seytantuyu Özel Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.152
    Ödül Puanları:
    123
    selim4141;

    kaynak belirtilmemiş demişsin ama alıntı yaptığın site bir vücut geliştirme sitesi.

    13.2. Çevirilerde kaynak gösterirken telif hakları kapsamında orjinal kaynağın adı ve url'si kadar çeviriyi yapan kişinin adı ve çevirinin yer aldığı orjinal sitesinin de url'si eklenmek zorundadır.
    Bununla birlikte , Türkçe Vücut Geliştirme forum/sitelerinden kaynak gösterilse dahi makale paylaşımı yasaktır.
     
  12. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

    Konu kilitleme sebepleri;

    - Kaynak belirtilmemiştir.
    - Kaynak kurallara uygun şekilde belirtilmemiştir.


    * Başlığınızın açılmasını istiyorsanız ve kayanğınız kurallara uygunsa lütfen kaynağınızı pm ile yöneticiye iletiniz.

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş