Squatt

Squat a yeni basladim fakat agirliksiz yapiyoruum bu ne kadar dogru ?? Ve gunde kac tane ? Kac setle ? Ne kadar arayla yapicagim hakkinda bilgi verir misinizz..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hareketin formunu ögrenmeniz acisindan zaten en dogrusu ilk baslarken agirliksiz olarak yapilmasi en dogru olan.Ne kadar kac set sorusuna bürtün antreman programinizi bilerek cevap vermek daha dogru olsada,popo kaldirma yada toplama amacli olarak sadece squat yaptiginizi düsünerek 5 set üzerinden 12-15 tekrar yapmanizi tavsiye ederim,agirligi ise bu tekrarlarla 5.sette tükeneceginiz bir agirlik secmeniz uygundur.
Kolay Gelsin.

selamlar. 1 aydan fazladır fitness yapıyorum. hocamla konuştuğumuzda kalça şekillendirmeyi de istediğimi söylemiştim fakat bana squat yazmamış. tekrar konuşmalı mıyım ? bu arada bel 61 kalça 86. gelişmesini istiyorum ne yapmalıyım ?

selamlar. 1 aydan fazladır fitness yapıyorum. hocamla konuştuğumuzda kalça şekillendirmeyi de istediğimi söylemiştim fakat bana squat yazmamış. tekrar konuşmalı mıyım ? bu arada bel 61 kalça 86. gelişmesini istiyorum ne yapmalıyım ?
tabiki squat gibi temel bir hareketin olmaması hatta ancak henüz 1 ay olduğu için az ağırlıkla yap 3 set 12 tekrarı çıkarmayı dene

tabiki squat gibi temel bir hareketin olmaması hatta ancak henüz 1 ay olduğu için az ağırlıkla yap 3 set 12 tekrarı çıkarmayı dene
3 set 12 tekrar yaparsam 1 ay sonra ölçümlerde fark görebilir miyim ? yani bacaklarımda 1 ayda sıkılaşma oldu mesela . ztn kilolu olmadığım için kollarımdada hemen bi belirginleşme oldu.

Squat ile kütle kazanımı istiyorsan tekrar sayısını yüksek tutmakta fayda var. Kendini zorlayacak ağırlıklar seçmen gerek.

Önde derken front squat mı?

merhaba , ağırlıksız çalışıyorsanız yürüyerek lunge hareketi ile kombine ederseniz daha çok verim alırsınız. örneğin 10 adım lunge sonre hemen 12-15 ağırlıksız squat. 2-3 dakika ara vererek bu şekilde 4-5 set yapabilirsiniz. hereket formunu düzgün yapın ,ellerinizi göğsünüzde bağlayın, çömelirken kalçayı geriye iterek aşağıya inin, ayağa kalkınca belinizi ve kalçanızı tam sıkın. haftada 3 gün ya da hergün yapabilirsiniz.

merhaba , ağırlıksız çalışıyorsanız yürüyerek lunge hareketi ile kombine ederseniz daha çok verim alırsınız. örneğin 10 adım lunge sonre hemen 12-15 ağırlıksız squat. 2-3 dakika ara vererek bu şekilde 4-5 set yapabilirsiniz. hereket formunu düzgün yapın ,ellerinizi göğsünüzde bağlayın, çömelirken kalçayı geriye iterek aşağıya inin, ayağa kalkınca belinizi ve kalçanızı tam sıkın. haftada 3 gün ya da hergün yapabilirsiniz.
Yeni olduğum için hareketlerin isimlerini tam bilmiyorum. Önde ağırlıkta demek istediğim elime 2 tane dumbell alıp kollarımı ileriye uzatıp eğilip kalkmak gibi ?

3 günlük programda her gün squat yapmak yeterli. Dumbbell omuzlarda tutularak yapılırsa, bacakların ön kısmına yoğunlaşır. Her gün değişik bir formda da yapılabilir. Umarım programında deadlift vardır bu arada.

3 günlük programda her gün squat yapmak yeterli. Dumbbell omuzlarda tutularak yapılırsa, bacakların ön kısmına yoğunlaşır. Her gün değişik bir formda da yapılabilir. Umarım programında deadlift vardır bu arada.
deadlift te yok . Yetersiz bi spor salonu sanırım ya görüntüye aldanmamak lazım demekki :(

Kalça için önemli. Dumbbell Deadlift ekleyebilirsin programa.

Diyetten dolayı su kaybı yaşamış olabilirsin. Geçici bir şey, kas kütlen zamanla artacak. Diyeti bozma ama.

Back
Yukarı