squat

ekipman yetersizliğinden dolayı en sinir olduğum harekettir aslında güzel hareket ekipman olsa ama yapamıyoruz max ağırlık neden diye sorarsan ağırlığı kaldır havaya havaya kaldırdın ensene koy oraya haliyle bunu max ağırlık yapamıcan sonra hareket bittimi tekrar kaldır havaya öne çektir biraz yavaşça bırak çok uğraştırıyor o yüzden sevmiyorum squatı. şuan salon kapalı sanırım açılmayacak seneye çanakkale gidicem ordaki salon güzel diyorlar bende gittim 1 tanesine vaya güzeldi oraya yazılcam seneye açık olursa ki büyük ihtimal olur hem üniversite hem spor.

squat yapılmaz mı be..squat yaptıktan sonra üstümü rahatlıkla değiştirip salonun merdivenlerini çıkabiliyorsam idmanın hakkını vermemiş gibi hissediyorum.

squat yapılmaz mı be..squat yaptıktan sonra üstümü rahatlıkla değiştirip salonun merdivenlerini çıkabiliyorsam idmanın hakkını vermemiş gibi hissediyorum.

sizin yerinizde olmak vardı bizde squat düzeneği yok yukarda anlattığım gibi olay insan 2. 3.seti yapmak istemiyor max zorlayamıyorsunda düzenek yok çünkü.

sizin yerinizde olmak vardı bizde squat düzeneği yok yukarda anlattığım gibi olay insan 2. 3.seti yapmak istemiyor max zorlayamıyorsunda düzenek yok çünkü.

eco bahane değil yapmak istersen yaparsın.mesela yazlıkta salondan uzak kaldığım zamanlarda 100 kiloluk bir arkadaşı omuzlarıma bindirip squat yapıyordum.dengenin kaybolmaması için arkadaş bir direğe tutunuyordu.yani yapmak isteyince yapılır.

eco bahane değil yapmak istersen yaparsın.mesela yazlıkta salondan uzak kaldığım zamanlarda 100 kiloluk bir arkadaşı omuzlarıma bindirip squat yapıyordum.dengenin kaybolmaması için arkadaş bir direğe tutunuyordu.yani yapmak isteyince yapılır.

Ama smith machine de yapmanın tadı bir ayrı oluyor doğrusu...
Arnold ın dediği gibi bu hareketi yaptık dan sonra kendimi cennet de zannediyorum (lafının başını biliyorsunuz zaten :D :D :D )

partnerim yok ayrıca orda yardım edende yok şuan kapalı zaten salon benim dediğim gibi uğraşması var yani yapıyorumda max zorlamıyorum yere indirmek içinde kuvvet sarfetmek zorundayım ayrıca.sen salonda bench press altında kalınca yardım etmeyen dolu insan görünce anlıyacaksın dediğimi :)

Arkadaşlar ben tam bir salagim :D biliyorsunuz ki 2. antrenmanımda squatı yapama mistim

adele

agrisindan dolayi ve 2 gün önce 3. antrenmanda 3 set yaptım 4. sette tüm ağırlıkları takim

bir tekrar kaldırim dedim :D sizin için küçük olabilir ama benim için yüksek bir ağırlık :D ,zaten ilk

defa yapıyorum squatı :D neyse 70 kg taktım 1 tekrar yaptım (az daha kalkamıyordum :( )

(evde çalışıyorum bu arada ) ve 2 gündür geçmeyen bir bel ağrısı tam kalçamın hafif üst

tarafında ortada değil ama hafif sağda

70 niye yapıyorsunki yeni yapmaya başlamışsın önce bağlarını kuvvetlendir 60 kg de 4-6 tekrar cıkartabilirsin demekki 60 kg takıp yap.

Yaklaşık bir yıldır vg ile uğraşıyorum, bir yıl içinde 6 ay düzenli gidebilmişimdir. Her zaman ağır kilolara girip kendimi sakatladım, nihayet squatta ağır kiloya girince beli sakatladım. Yaklaşık bir haftadır ara ara belim ağrıyor, bu hafta içerisinde geçmezse doktora gideceğim. Arkadaşların söylediği gibi sağlam bir temelden sonra squat yapmak gerek. Aksi takdirde bel fıtığı olup sağlıktan, spordan olmak var.

smith machine ile yapsak serbest bar gibi etkili olurmu squat sehpa yok smith machine var 5x5 programını smith ile yapmak istiyorum ne dersiniz

smith machine ile yapsak serbest bar gibi etkili olurmu squat sehpa yok smith machine var 5x5 programını smith ile yapmak istiyorum ne dersiniz
Smith Machine de hiç bir harekette yapmanı önermem. Bel ve Denge kasları çalıştırmıyor. Serbest bar ile hafif çalışın yavaş yavaş artıracaksınız. Beli güçlenmeden S. Machinede ağır squat yapınca beli sakatlanabilirsiniz.

Smith Machine de hiç bir harekette yapmanı önermem. Bel ve Denge kasları çalıştırmıyor. Serbest bar ile hafif çalışın yavaş yavaş artıracaksınız. Beli güçlenmeden S. Machinede ağır squat yapınca beli sakatlanabilirsiniz.
Anladım teşekkür ederim.
kafamı kurcalayan birşey var yağ oranım 30.7 kilom 98 ölçülerimden obez sınıfına girdiğimi gördüm 18 kilo vermek istiyorum bunun için 5x5 mi yapmam gerekiyor yoksa fullbody mi haftalardır bunu araştırıyorum. ikisine de iyi diyen var işten dönüp spor yapmak çok zorluyor hergün işten dolayı 30 40 dk yurumem oluyor 6000 6500 adım arası bunu kardiyo oluyorak sayıyorum ağırlık ile kas çıkarıp daha çok yağ yakmak istiyorum. amacım zayıf olmak ama iskeletor gibi de olmak istemiyorum ondan dolayı zayıfladığımda yüzme ile uğraşmış insanlar gibi estetik görünüme sahip olmak istiyorum. beslenme sorunumu çözdüm ancak antreman kısmını 30 dk ya indirmem gerek çok zaman alması hem beni yoruyor hemde zayıf düşürüyor eskiden iş olayı yokken 6 gün yaptığım antreman şimdi izinliyken yapıyorum. haftada 6 gün yapıp kilo veriyordum şimdi tekrar 6 gün yapmak için zaman ve enerjimi ayarlamam lazım 2x30 ısınma sonra 3x12 yapardım şimdi 5x5 sistemi var en fazla 45 dk sürüyor deniyor iyice kafam karıştı ne dersiniz tavsiyeniz nedir?

Back
Yukarı