Squat 140 kg

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emretkd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
emretkd gluteus maximus büyük değil full squat yapmayı buna mazeret olarak göstermek doğru değiil,
gayet normal :)
bir zamanlar yarım squatlar az yapmazdım 140-150-160 kg lerle,
bu sporda geri dönmek zamanı geriye almak mümkün olsa ,
yapacagım son şey bu olurdu.
yarımda olsa genede iyi tekrarlar tabi .

Eğer Kara Kalem in dediği gibi salonun hocası sen isen daha iyi örnek olman lazım, diğer videolardada hareketlerin nizami değildi. Ayrıca squatın büyüteceği kalçalar kilo alınca büyüyen kalçalar gibi olmaz.

salonun hocası benim...herkese hareketleri gösterip takip edemiyorum..bi iki gösterip bırakıyorum...

tam squata olabildiğince karşıyım...bacaklarımı görseniz sizde tamam yeter yapma dersin..yarım yeter...bacak ölçüm 65 cm..üstüme göre çok kalın..sadece çalışmak için çalışıyorum gelişmesi için değil

yarım squat dıye bırsey yok ıkı tur squat vardır

dogru yapılan

yanlıs yapılan

senınkı yanlıs yapılan turden bır amacı olmayan sadece bakın ben su kadar baısyorum dıyebılecgın turde bır squat

ole bacagım buyudu falan bunlar bıraz bahane yada kalcam falan

ya kıloyu dusur ve tam olarak yap yada yapma daha ıyı dızıne zarar verceksın cunku

mesela 70kg a dusur ama tekrarın 20 olsun

salonun hocası benim...herkese hareketleri gösterip takip edemiyorum..bi iki gösterip bırakıyorum...

tam squata olabildiğince karşıyım...bacaklarımı görseniz sizde tamam yeter yapma dersin..yarım yeter...bacak ölçüm 65 cm..üstüme göre çok kalın..sadece çalışmak için çalışıyorum gelişmesi için değil

Bu şekilde yapılan squat dizlere cok zarar verir diye biliyorum , ayrıca bu tarz squat bel ve kalçaya daha az etki etmesi icin yapılmakta (topuklara platformda koyulur vs..) Yani bacak genişlemesn diye yarım squat yapmanı anlayamadm.

Bacaklardan olcu alman zaten cokta kolay bişey değil yani bacaklar ne kadar buyuyebılrki squattın o kadar faydası varki fasülyenın faydaları gibidir anlat anlat bitmez :) Bizmkiler gene bir öneri , onemli olan senın dusuncen neye karar verıceğini kendın bılırsın tabi

Yarım squat diye bişey vardır vastus medialis kasını daha çok çalıştırmak için normalden daha yüksek kilolarla yapılır.
O bölge için Sissy squatta yapılabılr. Ağır kilolarla yapılan yarım squat dizleri perişan eder bi yerden sonra.

yarım squat dıye bırsey yok ıkı tur squat vardır

dogru yapılan

yanlıs yapılan

senınkı yanlıs yapılan turden bır amacı olmayan sadece bakın ben su kadar baısyorum dıyebılecgın turde bır squat

ole bacagım buyudu falan bunlar bıraz bahane yada kalcam falan

ya kıloyu dusur ve tam olarak yap yada yapma daha ıyı dızıne zarar verceksın cunku

mesela 70kg a dusur ama tekrarın 20 olsun

Yarım squat diye birşey vardır tamamen yanlış konuşuyorsunuz. bu arkadaşın hareketi yanlış yaptığını düşünmediğimden belirtmiyorum.

Yarım squat diye bişey vardır vastus medialis kasını daha çok çalıştırmak için normalden daha yüksek kilolarla yapılır.

Tamamen doğrudur.

Video sahibi arkadaşımız ne güzel salon açmışsın gelişiyorsunn sevdiğin sporu ve işi yapıyorsun. imrendim.. Sona gelirsek.

Squattan çok ben barı bırakma biçimini çok yanlış buldum. Hareket bittiği an barla öncelikle bele yük binmesin diye kısa adım mesafeleriyle barın bırakılacağı yere yürünür. Burada kısmen doğrusun

2.Barı bırakırken eğilerek bırakmak çok çok çok yanlıştır. En doğrusu bırakacağınız bölüme iyice dik bir şekilde küçük adımlarla girdikten sonra dizleri kırarak (yarım squat gibi) bırakılmalıdır.

Bir gün eğildiğinizde kötü bir sakatlama yaşayabilirsiniz.

Son olarak. Diz için tam squatları bende zararlı buluyorum. Ayrıca tam squat yapılacaksa da mutlaka topuk altına tahta konulmalı diye düşünüyorum...

sisy squat 20kg ile yapabiliyorumm...diz sakatlığına gelince ben tekvandodan geçtim bu spora...6 yaşından beri yapıyorum tekvamdo ve on yaşındn beri bu şekilde squat yapıyorum yaptırıyorlar...aynı kiloyum tam çökerekte yaparım yaptımda...fakat 3 gün kalçam ağrıyo..ciddi ciddide büyüyor

guzel bi video olmus. yarim squat ön bacak kaslarini daha cok antraman yapan bi hareket diye biliyorum. yanlis birsey yok video da.

yarım squatın oldugu ve hatta tum kas sıstemını ve naısl calsıtıgını bılıyorum tabıkıde ama dogru degıldır onu belıtmek ıstedım

yoksa aklınızı fazla yrmanıza gerke yok her egzersızı bılıyorum zaten

dızlerı mafedne bır egzersızı evet ya super dogru yapıosun mu dıelım

bu vıdeoyu baska arkadas koysa zaten yorumum ona olurdu ama bu kardesımız salonn hocası yanlıs kurler yapan beslenmeyı yanlıs anlayana bır arkadss o yzudne yorumum ona oldu

ben yorumu herkese attim direk ustune alindin galiba Danny Boy. Emre arkadasimiz saten belirtmis yarim squat diye. baska arkadaslarda video filan eklemis gereksiz oluyor. isteyen yarim yapar isteyen normal. ilk yorumun cok sert olmus bence.

ben yorumu herkese attim direk ustune alindin galiba Danny Boy. Emre arkadasimiz saten belirtmis yarim squat diye. baska arkadaslarda video filan eklemis gereksiz oluyor. isteyen yarim yapar isteyen normal. ilk yorumun cok sert olmus bence.

ben sana yazmamıstım cevabımı :D

neyse konu uzamasın :)

cevabım serttı evet cunku kısıye gor eyorum yapmıstım :) mesela sen koysaydın aynı vıdeoyu sana dah sert cıkardım cunku o super vucuduna yakıstıramazdım ben yarım squatı sana tam squat yakısır :)

aynı olayda emre ıcın gecerlı kendısı bırcok konuda eksıklerı var ve o yzudne kendıne bu hırsı yzunden zarar vercek :(

katiliyorum aslinda. ama malesef emre arkadasimiz cok kaliteli bi hoca olmadigini gösteriyor bize cogu videosunda. aslinda hirsina yenilmese duzgun videolar cikarsa burdaki yeni arkadaslar icin cok guzel örnek olur.

bende yakisdiramam kendime yarim sqaut ama yapanlara da yanlis yapiyor diye bakmamak lazim. yorum icin tskrler :D

yapmıyım ben bu sporu beslenme yanlış kür yanlış hareket yanlış...öğreten doğru öğretmediyse benim suçum ne ?

salonda benden daha fazla bişey bilen yok...okulunu okuyorum..bugün bize alna presi puluover olarak gösterdiler buna ne dersin?

benim tek hocam youtube...hareket ismini yazıyorum izliyorum uyguluyorum.....

çünkü karşımda tecrübeli biri yok...

kür için bu olurmu diyorum bi dövmediğiniz kalıyor.. ne yapacağımı sapıttım :(((((

https://www.youtube.com/watch?v=1tDTlFvAT6E

bakın buda 3 ayımda yaptığım bencpress..ilk başaladığım boş barı kaldıramıyordum..kendi çabamla bu kadar artırdım..şimdi ise buna 25 kilo daha ekledim..ama hala bilmiyorum

Back
Yukarı