Sporcu Pizzası

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan draft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

draft

Üye
Aslında tam olarak bilmiyorum çoğu oranı göz kararı yaptım ve gayette güzel oldu.

Malzemeler:
200gr kadar yulaf
3 yumurta
2 çorba kaşığı Domates salçası
1domates
1soğan
600gr tavuk
kekik
kırmızıbiber
sarımsak tozu
100gr kaşar peyniri

Yapılışı:
1) 200gr kadar yulafı kasede 1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı, yarım bardak suyla iyice karıştırıyoruz(keşke azda olsa sarımsak tozu ekleseymişim)

2) Elde ettiğimiz hamurumsu karışırımı tepsinin içine 2 ye ayırıp ince bir şekilde yayıyoruz. Tabii altınada yağlı kağıt koyarak

3) Salça, kırmızıbiber, kekik ve sarımsak tozunu kaseye koyup suyla iyice eritiyoruz. Kaşıkla hamurların üzerine iyice yayıyoruz

4) Halka halka kestiğimiz soğanları ve rendelediğimiz kaşarları salçanın üzerine koyuyoruz

5) Tavukları bayaa ince kuşbaşı olarak kesiyoruz. Kestiğimiz tavuklarıda üzerine salçamızı, soğanımızı ve kaşarımızı eklediğimiz hamurların üzerine yayıyoruz.

6) Tavuğun üzerine kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz (Ben burda ek olarak beyaz peynirde koydum ve çok güzel oldu).

7) En üste kalan kaşar rendesini ekleyip üzerinden hazırladığımız salçalı suyu gezdiriyoruz. İsteğe bağlı olarak kekik, kırmızı biber ve sarımsak tozunu ekliyoruz(bu sarımsak tozu kadar lezzet katan birşey yok)

8) Tamamlanan pizzaları 180 derece de önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ve yaklaşık 30 dakika sonra yemeye hazır oluyorlar:)

dsc03453bz.jpg
dsc03454j.jpg
dsc03455i.jpg


Kardeşimle gayet güzel yedik ve tadıda bence mükemmeldi. Yukarda tarifte yazdığım gibi hamuruna sarımsak tozu eklemedik ve hafifte olsa hamurunda o yulafın garip tadı kaldı. Daha doğrusu pizzalardan birine ekledik birine eklemedik denemek için. Onun dışında kesinlikle tavsiye ederim antreman sonrası öğünü içinde çok iyi bence. Birde gelecek sefere bunun dondurulup buzdolabına atılabilecek versiyonunu deniyeceğim gelecek seferlerde antremandan sonra hemen yiyebilmek için:)
 
Son bıtmıs halı gayet guzel gorunuyor ve proteın olaraktan da zengın olmus.
ama ben sahsen bunu yapmaya usenırım :D


Birde gelecek sefere bunun dondurulup buzdolabına atılabilecek versiyonunu deniyeceğim gelecek seferlerde antremandan sonra hemen yiyebilmek için:)

mikrodalga fırında ısıtıp yersen bı sorun olmaz galıba. cunku marketlerde de hazır dondurulmuş pizzalar var..
 
Kardeşimide yardımıyla ve ilk defa yapmam nedeniyle 35-40 dakika kadar hazırlık kısmı sürdü. 30 dakika da pişirme ile 1 saat gibi birşey oluyor. Ama kesinlikle harcanan süreyi hakediyor.
 
sahur pizzam diyebilirim.:)
 
Boyle yaratici Turk usulu tariflere bayiliyorum. Kendimin de burada yayinladigi enteresan tarifler vardi vakti zamaninda, onlari hatirlatti bana :)

Guzel gozukuyor gercekten, ellerinize saglik!
 
bana kalırsa malzemeleri abartı koyulmuş 600 gr tavuk çok fazla 100 gr tavuğu en az 20 gr protein desen 120 gr tavuktan protein yapar diğerlerini saymadım bile 100 gr kaşar peyniri bide 20 de o olsa ayrıca kaşar peynirinde yağda var
 
Kardeşimide yardımıyla ve ilk defa yapmam nedeniyle 35-40 dakika kadar hazırlık kısmı sürdü. 30 dakika da pişirme ile 1 saat gibi birşey oluyor. Ama kesinlikle harcanan süreyi hakediyor.

Süpersiniz valla ya, hiç üşenmedim bile denerke. Biraz vaktimi aldı ama olsun. :) Ayrıca yulaf-yumurta karışımına sarımsak tozu değilde 5-6 diş sarımsağı özeyip öyle karıştırdım. Sal sosuna sarımsak koymadım. Resmi gönderdim fakat onun üzerine domatesde dilimledim sonradan. :)10052008341.jpg
 
600 gr tavuk! dalga geçmek için sormuyorum tek kişilik mi bu pizza? :D
 
600gr tavuk derken yularda gördüğünüz üzere 2 adet pizza elde ettik. Nede olsa 2 kişiydik. Ama bir kişi 2 adet yapıp birini o zaman ötekinide ısıtıp başka bir zaman yiyebilir. Birde kişi başı 300gr tavuk ediyor. Genelde spor sonrası için daha iyi olur bu pizza içerdiği protein ve yulaf nedeniyle. Bir adet pizzayı 2 ye bölüm 2 adet ara öğünde çıkartılabilir.
 
  • Like
Reactions: R10
600gr tavuk derken yularda gördüğünüz üzere 2 adet pizza elde ettik. Nede olsa 2 kişiydik. Ama bir kişi 2 adet yapıp birini o zaman ötekinide ısıtıp başka bir zaman yiyebilir. Birde kişi başı 300gr tavuk ediyor. Genelde spor sonrası için daha iyi olur bu pizza içerdiği protein ve yulaf nedeniyle. Bir adet pizzayı 2 ye bölüm 2 adet ara öğünde çıkartılabilir.

tavuğu sığdırmakta zorlandım ama güzel oldu sabitlenmeli thums:
 
sporcu için pizza yapmak kolay.sporcu için kola patates kızartması yaparsan tamam derim :D
 
sporcu için pizza yapmak kolay.sporcu için kola patates kızartması yaparsan tamam derim :D

haha çok güzel bir söz :D yağsız patates kızartma istiyoruz draft kopar bizi :D
 
Geçen hafta sonu ton balıklı köfteyi denemiştim oldukça memnun kaldım, bu hafta sonu da bu pizzayı deneyecem fakat kaşar peynir yerine lor peynir koysam kötü mü olur emin olamadım
 
Gerçekten Çok Güzel Görünüyor. Keşke Kalorisini de Hesaplayıp Yazsaydınız. :)

Şahsen Ben Böyle Pizza Yesem İçim Rahat etmez.
 
Deniyorum bakalım, piştikten sonra yazarım tadını :) Ama ben biraz değişiklik yaptım yarım bardak su yerine süt kattım, sarımsak tozu yerine 6-7 tane sarımsağı rendeledim salçaya kattım, bide 600 gr tavuk yerine biraz tavuk biraz sucuk koydum :) kaşarıda en son 5 dk koyacağım üstüne. çünkü kaşar çabuk eriyip yanabilir 30 dk fırında durursa.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:14 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:30 ----------

tadı çok güzel oldu. devamlı yaparım artık :)
 
Tarif hoşuma gitti hamur olarak yulaf kullanılması güzel. Bir bildiğiniz vardır ama bence kaşar peynirini azaltmanız daha iyi olabilir , en yağlı peynirlerden bir tanesidir. Sarımsak tozunun bu kadar lezzet katmasının sebebi de monosodyum glutamat olabilir , MSG büyüme hormonunu baskılar ve insülin salgılar. Yararlı bir şey değildir yani onun yerine sarımsak rendelerseniz daha iyi olur.

Bu arada kaşarları da pizzayı fırından çıkarmadan 5 dk. önce pizza üzerine koyarsanız yanmamış olurlar.

Tarif için teşekkürler , bana daha uygun olan şekilde uygulayacağım mutlaka.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı