Aslında tam olarak bilmiyorum çoğu oranı göz kararı yaptım ve gayette güzel oldu.
Malzemeler:
200gr kadar yulaf
3 yumurta
2 çorba kaşığı Domates salçası
1domates
1soğan
600gr tavuk
kekik
kırmızıbiber
sarımsak tozu
100gr kaşar peyniri
Yapılışı:
1) 200gr kadar yulafı kasede 1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı, yarım bardak suyla iyice karıştırıyoruz(keşke azda olsa sarımsak tozu ekleseymişim)
2) Elde ettiğimiz hamurumsu karışırımı tepsinin içine 2 ye ayırıp ince bir şekilde yayıyoruz. Tabii altınada yağlı kağıt koyarak
3) Salça, kırmızıbiber, kekik ve sarımsak tozunu kaseye koyup suyla iyice eritiyoruz. Kaşıkla hamurların üzerine iyice yayıyoruz
4) Halka halka kestiğimiz soğanları ve rendelediğimiz kaşarları salçanın üzerine koyuyoruz
5) Tavukları bayaa ince kuşbaşı olarak kesiyoruz. Kestiğimiz tavuklarıda üzerine salçamızı, soğanımızı ve kaşarımızı eklediğimiz hamurların üzerine yayıyoruz.
6) Tavuğun üzerine kestiğimiz domatesleri yerleştiriyoruz (Ben burda ek olarak beyaz peynirde koydum ve çok güzel oldu).
7) En üste kalan kaşar rendesini ekleyip üzerinden hazırladığımız salçalı suyu gezdiriyoruz. İsteğe bağlı olarak kekik, kırmızı biber ve sarımsak tozunu ekliyoruz(bu sarımsak tozu kadar lezzet katan birşey yok)
8) Tamamlanan pizzaları 180 derece de önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ve yaklaşık 30 dakika sonra yemeye hazır oluyorlar
Kardeşimle gayet güzel yedik ve tadıda bence mükemmeldi. Yukarda tarifte yazdığım gibi hamuruna sarımsak tozu eklemedik ve hafifte olsa hamurunda o yulafın garip tadı kaldı. Daha doğrusu pizzalardan birine ekledik birine eklemedik denemek için. Onun dışında kesinlikle tavsiye ederim antreman sonrası öğünü içinde çok iyi bence. Birde gelecek sefere bunun dondurulup buzdolabına atılabilecek versiyonunu deniyeceğim gelecek seferlerde antremandan sonra hemen yiyebilmek için
Genişletmek için tıkla...