Spor Seçimi

Selamun aleyküm beyler ben güreş veya boksa başlamayı düşünüyorum. Hangisi bana daha uygun olur bunu öğrenmek istedim. Vücutla ilgili bilgi vereyim :
Boy : 175
Kilo : 90
Yağ oranı yaklaşık %18-20 arasiydi en son
'97 doğumluyum sene 2006 dan beri yuzerim. Bir aralar takıma felan girmiştim daha sonra okulla çakisip antrenmanlarda ağır olunca takımı bırakmıştır. Sene 2008 gibi 4-6 ay guresle uğraştım az biraz spor geçmişin boyle. Vücut olarak iri bir insanım (boy olarak değil tabi ) çok çevik olduğumda söylenemez. Bu aralarda geri başladım kilo verip şekillenmek için. Sizce boks mu güreş mi bana daha uygundur?

İnsanın genetiğinin hangi spora uygun olduğu boyuna pek bakmıyor. Tabi sporlarda kısa olmak avantaj bazılarında uzun olmak...Ama güreş ve boks kiloya göre yapılan sporlar. Bence ikisini de dene.
Yüzme geçmişinin olması boksta avantaj sağlar. Muhammed Ali, yanlış hatırlamıyorsam haftanın 6 günü yüzermiş.

Son düzenleme:
Güreş işe yaramaz , boks da çok ağır olur , bence en iyii kick boksla veya Karate ile başlayın, esnek olmamanızı kafanıza takmayın , bu kurslardaki hocalar sizin gibi kişileri esnek olsun , olmasın disipline etmek için oradalar , çalışmayla '' vay bunu da yapabilirmişim'' diyeceksiniz

Back
Yukarı