Soya Ununu En iyi Değerlendirme

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve CENTAUR tarafından 20 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Selam arkadaşlar, evde buzdolabında bir seneden fazladır duran soya unu vardı, markette protein değerini görüp aldım 2-3 kutu çokta ucuz, malum yüz gramında 50 gram protein :eek: sonra araştırınca bunun aminoasit değerlerinin kalitesiz olduğunu görünce elimde kaldı, baktım kullanma tarihi geçiyor, sonra bugün omlete karıştırayım dedim bunu :p 3 tane beyazı 3 tane kompile bunu 1-2 çorba kaşığı soya unuyla çarptım, az bişey tuz, zor karışıyor ama neyse bir güzel oldu bir lezzetli oldu dadından yinmez :p arkadaşlar tavsiye ederim yalnız mutlaka gıcır teflon tava kullanmak lazım, birde baharat falan katmayın tuzunuda abartmayın ;) .
     
  2. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Centaur,ben de senin gibi markette gördüm,vaay yüzde 50 si proteinmiş bundan iş çıkar diye aldım.Omletini de denedim,sütle nesquik vs. yok arkadaş yenilir yutulur birşey değil bu soya,zevkler ve renkler tartışılmaz gerçi orası da ayrı.
     
  3. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Bak şu önemli, eğer yumurtanın sarısı beyazıyla eşit orandaysa dediğin gibi hoş olmuyor, fakat işte beyazı en az yarı yarıya fazla ise işte o zaman gerçek lezzeti ortaya çıkıyor bence tabi senin dediğin gibi zevkler ve renkler meselesinden dolayı da olabilir.
     
  4. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Hmm,ben normal 2-3 yumurta biraz da süt koyarak falan denemiştim bi de dediğin gibi deneyelim bari çöpe atacağımıza belki o zaman tadı değişir :)
     
  5. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    kek yaparakta kullanabilirsiniz.tek basına tutunma ozellıgı olmuyor ama normal un ile kombine edıp besı degerı yuksek bır kek elde edebilirsiniz.
     
  6. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Ne oldu zfrskr beğenmedim galiba tarifimi :) .
     
  7. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Yok centaur daha denemedim tarifini,lorlu börekle falan yaptık hep kahvaltıyı,yarın sabah denerim ama,yorumu da yazarım :)
     
  8. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Fasülye gibi bi tadı var bunun,kekle kombinesi biraz garip değil mi hani fasülye tadında kek?:)
     
  9. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    tadını değiştirmek senin elinde.kekin içine her tulu katkıyı koyabilirsin kokuyu gıdermek adına.
     
  10. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Centaur un tarifini bu sabah denedim,gerçekten yumurta beyazı fazla olunca daha güzel oluyo tadı,sarısı fazla olunca patates püresi-fasülye gibi bi tad geliyo :) Teşekkürler tarifin için centaur ;) Rica edersem soyalı keki nasıl yaptığını yazabilir misin guardbody?Yani ne gibi katkılar koyuyosun keke?
     
  11. guardbody
    Offline

    guardbody Özel Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    3.418
    Beğenileri:
    1.600
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    KALİTE TEKNİSYENİ
    Yer:
    MAGNESIA
    yarı yarıya veya soya ununu bıraz daha katarak normal un ile kombine sekılde bıldıgın kek yapıyorsun.içinede tad açısından meyva parçacıkları ve vanilya işini görecektir.
     
  12. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    .
    Ben anneme yaptıracam soya unundan kek, senin dediğin gibi, yalnız şeker sorununu nasıl halledeceez?

    Ben şeker kullanmamaya çalışırım bal pekmez harici hiç birşeyde, çayı kahveyi şekersiz içerim v.s.

    İçince bol bol kuru incir falan katsak, üzerine bal döksek :p :D .
     
  13. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Hiç şeker sorunum yok çok şükür,anneme yaptırıyorum yarın hemen keki,teşekkürler guardbody :)
     

Sayfayı Paylaş