Sol omuz ağrısı

Antreman sırasında sol omuzumda( arka kısım, scapulanın üst çaprazında kalan kısım) şiddetli bir ağrı oluyor. Kırık, çıkık kadar bir ağrı yok ama sağ elimle kaldırdığım ağırlığı sol elimle kaldıramıyorum öyle anlatayım size. Dumbell kaldırırken, barbell curl yaparken sol taraf yüzünden hareket formların sürekli yanlış. Öyle sakatlık yaratacak ağırlıklara hiç girmiyorum. Sebebi sizce ne olabilir, ne yapmam lazım ?

Herzaman herkeze diyorum bir harekete başlamadan önce hafif ağırlıkla tekniği kavramak ve sonradan yükseltmek gerekiyor hatalar hatalar... Hata yapmadan doğruyu öğrenemessin ibret olmuş olsun diyelim.
Omuz kaslarını güçlendirici esnetme gerdirme lastik ile olan fizik terapi hareketleri yapmalısın. Sakatlık geçene kadar stop ver emin ol daha pişman olursun. Saygılar hayırlı akşamlar

yahu hem kolu hem omzu hem bileği ısındırıyorum ama biceps çalışırken hep aynı şey oluyor, her yaptığım tekrarda bicepsimi değilde omzumu hissediyorum omzum çok acıyor bicepste tık yok, hareletin formuda düzgün yapıyorum hata nerde bi türlü anlayamadım

yahu hem kolu hem omzu hem bileği ısındırıyorum ama biceps çalışırken hep aynı şey oluyor, her yaptığım tekrarda bicepsimi değilde omzumu hissediyorum omzum çok acıyor bicepste tık yok, hareletin formuda düzgün yapıyorum hata nerde bi türlü anlayamadım
Formun doğru olsa öyle bir sıkıntın olmaz. Hareketi omuz ile yaptığın için bicepste tık olmuyor. Yaparken omuzların geride ve aşağıda olduğuna emin ol.

Biceps iki başlı olan bir kastır. Dış kısmı başlangıç noktası omuz eklemi içinde yer alır. Labrum denilen omuz yuvasını genişletmekle görevli kıkırdak dokuyla yapışık bir haldedir. Labral ayrılma veya yırtık olabilir omuzunuzda. Bu sebepten biceps yük aldığında labrum dejenerasyonu var ise ağrı açığa çıkar. Bu da slap lezyonu dediğimiz yaralanmadır. Şu an konuştuklarım söylediklerinizden hareketle tamamen bir varsayımdan ibaret. Ortopediste gidip şikayetlerinizi bildirin mr ile görüntüleme böyle bir sakatlığın olup olmadığı konusunda en etkili yöntemdir. Muayene sonuçlanana kadar antrenmanlara ara vermeniz faydanıza olur. Geçmiş olsun.

• Like
Reactions: Lie
antremanı bırakmadım kafamın dikine gittim biraz fakat artık pek ağrı olmuyor. Sadece hareketleri daha yavaş yapmaya ve forma dikkat etmeye çalışıyorum

Back
Yukarı