Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
Arkadaşlar ben ancak 10 -15 yorumu okuyabildim ancak.profesyonel dövüşçuyum şuana kdar defalarca kavga ettim dişarda dovuş sporlarinda yurek co onemlidir yani doğustan kasa sağlam olcak ve istekli dovuşeceksin zevk alacaksin .herkez bişeler sallamiş ufc k-1 felan yanlişlar var doğrular var hee şuan geliyim kinbo sokaka dovuşçusu değil gerçekte bi mma sporcusudur 10 sn yede ko olabilir o bi mega star mega star her zman en iyilerle dovuşur bu olabilecek bişe yani. .gelelim konumuza sokakta herşey bi yukruk bi tekmedir hiç bbişe belli olmaz ama dişarda en çok iş yapan mucadele sporu thai stilidir thaiboxx dur dizdirsek tekme yumruk vuruşlari tam temazli ve cokserttir bel ustu gureşte yapildiği için bir muay thai sporcusu yakin dovuşte yapar.ama tabiki diğer sporlarda cok guzeldir hepsi yapilmaya değerdir.ama ne olursa olsun yaptiğiniz spora guvenmeyin dovuşçuler ringde dovuşur dişarda değil . . Teşekkurler

Kimbo Slice'ın yılları sokak dövüşlerinde geçti. Zaten her yeri steroid..
Daha sonra gaza gelip, Bas Rutten'in koçluğu altında MMA dövüşleri için ringe çıkmaya başladı. Kendisi aslında bir sokak dövüşçüsü yani.

Mega star falan değil kimbo. Sadece şov yapmayı bilen bir sokak dövüşçüsü. Deneyimli MMA dövüşçülerinin karşısında nasıl madara olduğunu UFC izleyen herkes bilir zaten. Onun yeri sokaklar bence ama, adamda azim var, hala öğrenmeye ve kendini geliştirmeye çalışıyor. Takdir ediyorum.

Muay thai'nin sokaktaki etkinliği tartışılmaz. İyi seviyede muay thai içeren her spor, eğer diğer tekniklerle mantıklı bir şekilde harmanlandıysa sokakta etkilidir aslında. Örnek, Krav Maga.

Sokak dövüşü ile kafesi karşılaştırmak, body buildingciyi MMA'cı ile dövüştürmekten farksız benim için zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=6wfcQVxV5Cw
Bu maçta dünyanın en güçlü adamı lakabına sahip Mariusz Pudzianowski'nin UFC eski şampiyonuyla dövüşünü izleyince, ortaya çıkan tabloyu görebilirsiniz. "Body'ci daha güçlü yumruk atar", "body yaptıkça insanları dövesim geliyor" diyenlere cevaben :)
Bu göbekli adamı sokakta görseniz UFC şampiyonu demezsiniz herhalde eğer UFC'yi takip etmiyorsanız :)
Yenilginin benim gözümdeki sebebi, teknik eksiklik temelde. Patlayıcı gücü nasıl ve nerede kullanacağını bilmeden maçın başından sonuna kadar (5-6 dakika) sürekli uygulaması da bir sebep.
Kısaca.. Ring dövüşü, sokak dövüşü ve body building çok farklı, alakasız şeyler. Aynen dediğin gibi :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 07:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 07:07 ----------

Pudzianowski de araba kaldırıp indirmeye devam edebilir xD

https://www.youtube.com/watch?v=KN_jJqGeiBk

Son düzenleme:
1 2 sene bok yapmış bir kişi karşında durman max 15 saniye sürer sonrasında yerde olursun açık ve nettir yapanlar bunu bilir. yapmayanlar karşılaştırma yapabilir şu şöle olursa bu böle olur diye, eğer boksörsen yumrugu tadarsın ve kavgadan ürkmezsin ve cift yumruk kullanırsın... sonuç BAaaaM KnockOUT!

Çok gülünç bir yorum yapmış bazı arkadaşlar.İyi boksörün karşısında 15 saniye diyen bile var.Boks abartıldığı kadar mükemmel bir spor değildir sadece yapanların havalı görünmek için çok çabaladığından bir şey varmış zannedilen bir spordur.Yanlış anlamayın boks'a saygı duyarım yapanı kesinlikle geliştiren bir spordur ama herkes boksu dövüş sporlarının efendisi gibi göstermesi çok saçma.Evet bir boksor sokak kavgasında karambole giren bir adamı perişan eder ama karşısında herhangi bir dövüş sanatı bilen biri varsa her şekilde dayak yemesi kaçınılmazdır.
Ben uzun yıllar taekwondo yaptım.Taekwondo sporuna başlamama boks vesile oldu aslında.Etrafımda sürekli boks yapıyorum kızlar benim herkesi döverim havasında tipler vardı.Onlara özendim bende başlarda aslında hepsini dövüp güçlü olmaktı taekwondo yapmamda ki amaç.Ama sonra ne kadar zavallı olduklarını gördüm.Tek bildikleri şey atak yapmak,yumruk atmak boksörlerin.Kendilerini bile yumruklarla savunuyor.Çoğu kez karşılaştım boksörlerle dövdüm ağlattım gibi saçma şeyler söylemeyeceğim ama bana karşı kendilerini savunamadılar.Dövüşürken iyi dans yani stepler yaparsanız bir boksörün size karşı şansı olmaz.Bir boksör bacaklarını kesinlikle koruyamaz eğer bacaklarına çalışırsanız çok rahat düşürürsünüz ve işin kilit noktası boksörün pazuları.Eğer pazularına çalışırsanız çok büyük acı duyarlar ve yumruk atma yetilerini kaybederler bu onları bir çocuk kadar zararsız yapar.
Benim şahsi fikrim sokak dövüşü uzay dövüşü farketmez kazanacak kişi egolarından arınmış kişidir.Kibirli olan güçlüyüm diyen sürekli saldırır nakavt etmeye çalışır.Kendini korumaya çalışan işi bilen kişi ise açık vermesini bekler ve darbeyi indirir.Dövüş bir bilgisayar oyunu değildir düştüğünüzde kalkamazsınız bu yüzden savunmayı iyi bilmelisiniz ve açığı gördüğünüz de baamm indirmelisinizdir.Benim yorumum aikido yapan biri işin sanatını kavramışsa her türlü galip gelecektir.Ama aikido'nun yanında taekwondo karete gibi yan dal yapmış birine rastlarsanız o zaman 20 kişide gitseniz bıçaklarlada saldırsanız o dayağı yemeniz kaçınılmazdır.

Ama aikido'nun yanında taekwondo karete gibi yan dal yapmış birine rastlarsanız o zaman 20 kişide gitseniz bıçaklarlada saldırsanız o dayağı yemeniz kaçınılmazdır.

Hocalar bile bıçaklı birisine karşı koymayın,karşılamaya çalışsanız bile çok çok zordur engellemek derken senin burada bunları yazman komik olmuyor mu?20 kişiyi dövmek mi :) Tanıdığın biri var mı bunu yapabilen ?

Hocalar bile bıçaklı birisine karşı koymayın,karşılamaya çalışsanız bile çok çok zordur engellemek derken senin burada bunları yazman komik olmuyor mu?20 kişiyi dövmek mi :) Tanıdığın biri var mı bunu yapabilen ?

Aikido jetkundo gibi sanatlarda ileri seviyede olanlara zaten kılıç sopa gibi aletlerle çalışıyor kılıçla antreman yapan biri neden bıçaktan korksun ?

Kimbo Slice sokak dövüşcüsünün önde gidenidir showa yönelikdir sokaklarda kendinden güçsüz adamlarla dövüştü dikkat çektikten sonra Ufc ye aldılar sonra rezil oldu zaten Ufc listesinden çıkardılar
adı sanı olmayan biri tarafından nakalt oluşu Ufc ye ilk defa katılan çocuk kareteci

https://www.youtube.com/watch?v=o5ZxpbtcC8A

kısa videosu
https://www.youtube.com/watch?v=SrU9bVU3fiQ

aşağıdaki videoda ayı gibi bulk adamın Kimbo yu rezil edişi var kavgayı uzattıkça Kimbo yoruluyor hali kalmıyor adam normal hayattda polis gürşeşçi gibi bir tip
bende bb aşığıyım tutkunum ama dövüş çok farklı birşey hele sokak dövüşü çok daha farklı asla bb gitmeme güvenip kavgaya girmemem zaten en büyük kabadayılık efendiliktir Peygamber efendimizde En büyük pehlivan öfkesini yenendir der
Son çareyse kavga etmek işin içine o kadar çok etken girerki bazen forumda yazıldıgı gibi adrenalinden mi nedense donup kalırsın tutuk kalırsın bazen bir denge hatası bazen ufak bir açık işler değişir ben bu adama nasıl dövüldüm der yediremezsin kendi başımdan geçen bir olay değil 32 yaşındayım hayatımda 1-2 küçük kavga hariç olaya karışmadın üstelik istanbulun kenar mahallesinde yetiştim yaşıtlarımda her yol vardı ama ne kimseyede kendimi ezdirmedim ne kimseye kabadayılık yaptım kendi halimde oldum başka konuda yazmıştım eniştemin kardeşi var kendisinide hiç sevmem ama 40 yaşında 20 li yaşlardan beri adam aynı anda 2-3 kişiyi mahallede dövmüşlüğü var aynı anda hiç bir sporla ugraşmıyor kilosu yok boyu 1.65 :) sigara alkol yok ama sporda yok genetik herhalde aklım hiç birzaman ermedi gerçi kavgasınıda birebir hiç görmedim hep duydum 3 zabıtayı dövüp hapiste yattı yanlız serseri degil bıçak tabanca taşımaz mahallede biraz siyasi olaylardan da kavga ediyordu kavga işi genetik faktör teknik çok farklı işler denklem gibi akıl ermez

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:15 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:02 ----------

linki ekliyorum darma duman oluşu adam güreşçi tipli new york da polis
https://www.youtube.com/watch?v=v4jLcbBeiZU

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:30 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:15 ----------

150-170cm boylarında hiç kickboxcu bilmiyorum sen biliyormusun?

Bizim işyerinde var 1.70 boyunda 4-5 senedir kick box yapıyor hatta İstanbul Eyüp Eyüp spor salonuna gidiyor :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 13:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:30 ----------

krav maga hakkında bir siteden alıntı yaptım paylaşmak istedim sonuçta pratigin önemli oldugunu belirtiyor

" bu disiplinden ve benden 10 yaş daha genç bir adamla birebir sparring yapma şansım oldu. kendisi bizim dojo'ya bir süre devam edip başka disiplinlerden de feyz almak istiyordu ki martial arts ile ilgilenen insanların çoğunun yaptığı bir şeydir bu. ben de bu yaşa gelene kadar grappling ve vuruş temelli bazı sanatlarla ara sıra ilgilendim. kontrollü ortamda yapılan 15 dakikalık bir sparring sonucunda şunları söyleyebilirim:

karşınızdaki adam genellikle bu işi okulda değil orduda öğrendiği için karar verme mekanizmaları, yaklaşım ve disiplini benden farklıydı bu bir.
ne kadar sert vurursan o kadar sert karşılık veriyor eğer bir ayıran olmazsa işin sakatlanmaya kadar gitmesi mümkün bu da iki.
sonunda bazı teknikleri aşırı kuvvetli ve dayanıklılığı da fazla bunu da anladık amma ve lakin
hangi disiplin olursa olsun neticede iş uygulayanda bitiyor sonunda mr. miyagi'nin dediği gibi her zaman daha fazla bilen birisi vardır.
efektif bir sistem ama yeterince zaman ayırır ve çalışırsanız tai chi chuan da efektif.

genelde ülkemizde dövüş sanatları öğretilirken yapılan en büyük hata öğrencilere çok yumuşak davranılması bunun sebebi de ticari yaklaşım dojo'da dayak yiyen adam çabucak pes edip işi bırakıyor sonra bakıyorsun yıllarca karate çalışmış birisi sokak kavgasında uşiro mavaşi geri vurmaya kalkıp paspas gibi dayak yiyor. bana göre yapılması gereken ise öğrencinin kendisini bir hocaya emanet etmesi, yumruk, tekme yemeğe alışması adam gibi blok yapmayı, vurmayı nefesini ayarlamayı, reflekslerini kontrol etmeyi öğrenmesi. bunun için yıllarca çalışmanız gerekebilir. en efektif disiplinlerden birisi de bana göre muay thai sınırlı sayıda teknik, sürekli vurmaya ve darbe almaya alışmış sporcular kısa sürede belirli bir seviyeye gelebilmek gibi avantajları var bence.

netice olarak her disiplinin en efektif teknikleriyle oluşturulmuş bir dövüş disiplini.

şu daha iyidir, bu rerö rerö diye sınıflandırmamak gerek.

ekşisözlük den alıntıdır yazarı aşagıdaki nick
(justaddwater, 23.12.2010 10:56 ~ 11:02)

Aikido jetkundo gibi sanatlarda ileri seviyede olanlara zaten kılıç sopa gibi aletlerle çalışıyor kılıçla antreman yapan biri neden bıçaktan korksun ?

Antrenmanda adrenalin devreye girmez,senin panşk yapıp kontrolsüz olmanı sağlamaz.Karşılıklı bir kontrol var.Sokak ile kıyaslaman bile yanlıştır.

Gözü dönmüş bir şekilde elinde bıçak ile sana koşan birini görünce gerçeklerin acı olduğu aklına gelir.Ayrıca gazetelerde çok okuduk bilmem kacıncı dan hocayı tinerciler öldürdü diye.

Neyse uzayacak konu değil bu.Ben desem amenna ,uzmanı değilim de,bu işin hocalarının takıldığı forumlar var.(mücadelesporları forum gibi).Adamlar elinde alet olana bulaşmayın derken senin aksini iddia etmemen gerekli.

emregunes antrenmanları kimi zaman bazı partner yada partnerlerle gerçege yakın yapmalıyız tabiki bu sokakta ki heyacanı adrenalini vermeyecektir bu yüzden sokakta kendimizi mümkün olduğunda haksızlığa uğradığımız, saldırı vbnz durumlarda bir nevi test etmeliyiz.

bu kişinin kendini tanıması ve olan güveni, tecrübesiyle alakalı. hanki sanatı yada dövüş sporunu icra etiğinizde önemli kıck boks, muay thai, boks; bıçaklı bir yada 2 kişi karşısında saldırganları bloke etmesi aldığı eğitimler ile uzaltan yakından bi ilgisi olmadığından bertaraf etmesi imkasıza yakındır.

aynı şeyi doğu sporları yapan birisi, yalnız 1 hareketi en az 1500-2000 kez tekrar ettiğini varsayarak bıçak, şiş, sopa,gibi cisimlere, fiziksek ve mental olarak kendini gelişimini tamamlamış birisi kendini koruması gayet muhtemeldir.

DÖvüşlerin kralı kungfu dur.

Karate de oldukça iyidir ankette kickboks cıkmıs ama kickboks sanıldıgı kadar sert bir dovus değil.

Doğu dovusleri ve teknikleri uzerine tanımam :)

Boksor olarak tabikide boks diyorum boks da savunma ve saldırı üzerine cok avantjalı benm boy 1.95 kilo 100 1-2 senedir boksa gidiyorum 7-8 kisi saldırdıgını hatırlıyorum tabi her türlü ben alıyorm sokak dövüşü çok saçmadır atılan yumruklar isabetsiz dengesis vs vs diğer sporlara görede Box Her türlü diyorum

ben listedekilere bakarak kick boks diyorum bende bir kickbokscu olarak tavsiye ederim diğer dövüş sanatlarını filmlerde gördüğünüz şekilde uygulamanız içinnn çook çaba sarfetmeniz gerekiyor salon hocamız hep şunu söylerdi az şey bilin ama en iyisini bilin.kavgaya tabiki hepimiz karşıyız fakat zor durumlarda kaldıysanız kickboks ve taekwando en iyisidir boksta sadece eller olduğu için adamın içinne girmeniz diğerleri wingchun aikido ve benzeri saldırıdan çok savunmada etkili olur fakat kick boks ta karşınıdaki kişinin elinde birşeyle sizi tehdit ediyorsa hızlı bir az kickle elindekini yere düşürebilir vegerekirse 2.tekmeyide atarsınız.Bunları wing chun aikidoda yapamazsınız onlarada ancak rakip size saldırırsa bir savunma ile elindekini alabilirsiniz fakat buda profesyonel olamdan çok tehlikelidirr.

belirli bi dövüş sporu yazmak imkansız ama belirli bi süre dövüş sporu yapanlar yapmayanlara göre daha avantajlı tabiki.Öte yandan darbeye dayanıklı olmak ve soğukkanlı olmak büyük avantaj diyebilirim.

bence boks çünkü sokak dövüşünde yumruklar konuşur..

Back
Yukarı