tezcatcatl
Üye
Arkadaşlar ben ancak 10 -15 yorumu okuyabildim ancak.profesyonel dövüşçuyum şuana kdar defalarca kavga ettim dişarda dovuş sporlarinda yurek co onemlidir yani doğustan kasa sağlam olcak ve istekli dovuşeceksin zevk alacaksin .herkez bişeler sallamiş ufc k-1 felan yanlişlar var doğrular var hee şuan geliyim kinbo sokaka dovuşçusu değil gerçekte bi mma sporcusudur 10 sn yede ko olabilir o bi mega star mega star her zman en iyilerle dovuşur bu olabilecek bişe yani. .gelelim konumuza sokakta herşey bi yukruk bi tekmedir hiç bbişe belli olmaz ama dişarda en çok iş yapan mucadele sporu thai stilidir thaiboxx dur dizdirsek tekme yumruk vuruşlari tam temazli ve cokserttir bel ustu gureşte yapildiği için bir muay thai sporcusu yakin dovuşte yapar.ama tabiki diğer sporlarda cok guzeldir hepsi yapilmaya değerdir.ama ne olursa olsun yaptiğiniz spora guvenmeyin dovuşçuler ringde dovuşur dişarda değil . . Teşekkurler
Kimbo Slice'ın yılları sokak dövüşlerinde geçti. Zaten her yeri steroid..
Daha sonra gaza gelip, Bas Rutten'in koçluğu altında MMA dövüşleri için ringe çıkmaya başladı. Kendisi aslında bir sokak dövüşçüsü yani.
Mega star falan değil kimbo. Sadece şov yapmayı bilen bir sokak dövüşçüsü. Deneyimli MMA dövüşçülerinin karşısında nasıl madara olduğunu UFC izleyen herkes bilir zaten. Onun yeri sokaklar bence ama, adamda azim var, hala öğrenmeye ve kendini geliştirmeye çalışıyor. Takdir ediyorum.
Muay thai'nin sokaktaki etkinliği tartışılmaz. İyi seviyede muay thai içeren her spor, eğer diğer tekniklerle mantıklı bir şekilde harmanlandıysa sokakta etkilidir aslında. Örnek, Krav Maga.
Sokak dövüşü ile kafesi karşılaştırmak, body buildingciyi MMA'cı ile dövüştürmekten farksız benim için zaten.
https://www.youtube.com/watch?v=6wfcQVxV5Cw
Bu maçta dünyanın en güçlü adamı lakabına sahip Mariusz Pudzianowski'nin UFC eski şampiyonuyla dövüşünü izleyince, ortaya çıkan tabloyu görebilirsiniz. "Body'ci daha güçlü yumruk atar", "body yaptıkça insanları dövesim geliyor" diyenlere cevaben

Bu göbekli adamı sokakta görseniz UFC şampiyonu demezsiniz herhalde eğer UFC'yi takip etmiyorsanız

Yenilginin benim gözümdeki sebebi, teknik eksiklik temelde. Patlayıcı gücü nasıl ve nerede kullanacağını bilmeden maçın başından sonuna kadar (5-6 dakika) sürekli uygulaması da bir sebep.
Kısaca.. Ring dövüşü, sokak dövüşü ve body building çok farklı, alakasız şeyler. Aynen dediğin gibi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 07:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 07:07 ----------
Pudzianowski de araba kaldırıp indirmeye devam edebilir xD
https://www.youtube.com/watch?v=KN_jJqGeiBk
Son düzenleme: